Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг

Камината в апартамент или къща символизира домашен уют и показва висок финансов и публичен статус на собствениците. Благодарение на това огнище можете да се отдадете по всяко време с очарователен вид пламък, независимо от времето на деня и годината.

Днес най-модерният интериор е декориран с камини. Това може да бъде или масивна конструкция, направена в класическия или Английски стил, и по-сбити или футуристични структури, които перфектно се вписват в дизайна на таваните, високите технологии и минимализма.

Развлекателна зона и дом
Дом и зона за отдих

Различни видове устройства

В повечето случаи изграждането на камина в частна къща се поставя на етапа на планиране на цялото жилище. Този подход ви позволява да вземете предвид всички структурни и технически аспекти на структурата.

Освен това, с този подход е възможно да се постави задача за проектиране, ако стилът е разработен от професионалист, който ще включва идеята за декориране на огнището.

Собствениците на апартамент в многоетажна сграда не са обременени с подобни проблеми. Ако техническите спецификации ви позволяват да инсталирате огнището, то може да е активно. Въпреки това, при липса на такава възможност да се откаже на камината не е необходимо, трябва само да изберете своя декоративен, екологичен или електрически вид.

Ъглова версия на камината
Ъглово разположение на камината комплекс

Независимо от дизайна на стаята, която ще бъде източник на огън или имитация, проектирането на камини може да бъде един от трите вида:

  1. Отворено или полузатворено.
  2. Ъглова или островна.
  3. Мобилни или стационарни.

Ако това е частен ваканционен дом или своя собствена вила, а може би и вилата, където всяка стая е с голяма площ, а след това на приоритета на стандартната димните затворен тип камина, пещ. Това е много важно, че когато правите конструкции не се отклоняват от идеята дизайн, който се отнася до стаята, защото камината трябва да го допълват, а не от общата концепция.

В такива ситуации, когато центърът не се предоставят по време на строителната фаза, но аз наистина искат да бъде, може да се прибегне до инсталирането на полуотворена строителство, което се основава на задната част на една от стените. Извършване на лицето камина клирънс с естествен камък, той може лесно да се вписват в английски дизайна на стаята, но дървената конструкция по-подходяща страна kstilistike, хижа или Прованс.

Вградена камина
Вградена опция за камина

Можете да поставите камина в средата на стаята. Изпълнението на тази концепция е доста впечатляващо в модерните интериори, където се използват островни проекти. Освен това, биологичният вариант на огнището може да бъде инсталиран без страх в средата на апартамент като студио. Този дизайн има нещо общо с древността, когато нашите предци се събраха около огъня.

Друга версия на камината, която често се инсталира в апартаментите, монтира се в ниша между стените, е електрически продукт. Такива огнища са оборудвани с функция на обемна визуализация на пламъка, поради което изглежда много реалистична. Най-добре е да украсите камина с тази камина в минималистичен стил.

Опции за облицовка

Независимо от стила на къщата или апартамента, дома винаги ще действа като централен елемент в стаята. Затова е важно, че лицето му е наистина стилно и приляга биологично в дизайна.

Като се има предвид този факт, Красиви камини, поставени във вътрешността на стаята могат да бъдат завършени с камък, плочки, дърво или стъкло. Особено внимание трябва да се обърне и на дизайна на фокусния портал. В този случай, за декорация на камини, дизайнерите се предлагат да избират:

  • гранитогрес;
  • мрамор;
  • метал;
  • тухла;
  • керамика;
  • варовик;
  • развалинни камъни.
Декориране на камината с камък
Използване на камък за украса на камина

Що се отнася до фалшивите конструкции, те често се извършват в ниши на стена или се създават в стелажна версия, базирана на портала. С този подход, модерна камина във вътрешността на хола не може да има огън изобщо, а служи като декоративна част.

Луксозни дървени камини

Характерна особеност камини от дърво е, че те излъчват топлина, дори когато няма вътрешен огън. Стилни и луксозни портали с елементи на конеца идеално допълват класическия интериор на хола или кабинета.



В идеалния случай, основният дизайн на интериора трябва да има и елементи на покритие от такива видове дървесина:

  1. дъб;
  2. пепел;
  3. клен;
  4. бреза;
  5. бор;
  6. Топола.

В модерна стая е по-добре да се използват редки дървесни видове, например венге, тиково дърво или валачи. В тази версия продуктът определено ще има не само луксозен, но и уникален вид.

Красив и оригинален портал от дърво
Оригиналният изглед на дървения портал

В допълнение, за обработка на камини, изработени от такъв материал, е необходимо да се прибегне до прилагането на специални бои на повърхността, които са устойчиви на високи температури. Например, в стила на страната, камината, изработена в старееща техника, изглежда страхотно.

В този случай дизайна на камината в къщата, ако е направен от дърво, може да бъде:

  • формално или неутрално;
  • селски;
  • традиционният;
  • режещ ръб.

Всичко зависи от това какъв тип дом е най-приятно да се наблюдава в продължение на много години.

Например, ако камина в хола, който е в светлина, спокойни или пастелни цветове, тогава е по-добре да се даде предимство на един бор, който е покрит с прозрачен лак, но за традиционна обстановка по-подходящо от махагон с елементите на конци.

В допълнение, доста успешно е комбинацията от камина в частна къща, порталът на който е изработен от дърво, с метални или каменни детайли в интериора.

Въвеждане на биогорива

Ако има желание да поставите камина под прозореца, тогава най-добрият вариант за това ще бъде био дизайн. Тази версия на дома има много предимства, освен факта, че огънят в него е реален и самият продукт е безопасен:

Линията на живия огън
Популярен тип биогорива е пожарната линия
  1. Няма нужда да се прави комин.
  2. В различни ъгли на стаята може да се постави преносима конструкция.
  3. Тя ще изглежда страхотно в светлинен минималистичен стил, и също ще подчертае оригиналността на посоката на шелф.

Такива дизайни наскоро бяха в голямо търсене, защото те са достатъчно мобилни. Модерните хора винаги са готови за промяна, така че ако вече не искате да имате стая с камина, лесно можете да направите кухня или спалня с камина.

Предимства на електрическите огради

Изкуствената камина във вътрешността на апартамента ви позволява да избягвате неудобството от издаването на разрешителни и други хартиени бюрокрации. Поради факта, че продуктът принадлежи към конструкцията от безопасен тип, той все още е съвсем лесен за работа и също има много дизайнерски вариации.

Електрическа камина в хола
Дневна с електрическа ограда

Що се отнася до интериора, който се вписва в електрическото огнище, няма абсолютно никакви ограничения. Вероятно можем да различим само някои от функциите. За да го направите в класически или еклектичен стил, ще трябва да работите упорито за създаването на масивен и оригинален портал от камък или дърво.

Въпреки това, като се има предвид, че тези модели се придобиват предимно от собствениците на апартаменти, основното предимство е, че можете да поставите камина между прозорците в ниша в стената, като по този начин спестите ценно пространство.

Най-често интериорът с камина се практикува в такива стилистични посоки:

  • класически;
  • Art Nouveau;
  • хай-тек;
  • Английски стил;
  • селски стил.

Разбира се, камината в частна къща трябва да е голяма и здрава, което се дължи на голямата площ на помещенията. Въпреки това, един професионалист може да даде всякакви препоръки относно типа стил, в който фокусът ще изглежда най-добре в този или този случай. В същото време, това е много важно като основа за избор на предпочитанията на собствениците на жилища.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Огърлица камина модерна тенденция на модерен дизайнОгърлица камина модерна тенденция на модерен дизайн
Дървен портал за камината, изберете правилната опцияДървен портал за камината, изберете правилната опция
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Правила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалистиПравила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалисти
Интериор за хол с камина в стил хижаИнтериор за хол с камина в стил хижа
» » Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
© 2021 BggeHat.com