Дървен портал за камината, изберете правилната опция

В повечето случаи камината е оформена от материали като: тухла, камък, керамика или метал. Всичко зависи от това какъв стил камина направи, например, ако това е класическа сграда, а след това се отдава предпочитание на естествен камък или качествена симулация, както и керамични плочки.

За да завършите строежа във френски стил, е най-подходящ мрамор. Въпреки това, напоследък дървото се използва все повече при облицовката, но благодарение на факта, че този материал дава възможност за създаване на истинска, уютна и уютна атмосфера. В тази статия ще говорим за дървени портали за камини, за техните предимства и недостатъци, практиката на използване.

Камина декорация в класически стил
Стилен дизайн на камината

Предимства и недостатъци

Основната отличителна черта на всички дървени конструкции е, че този материал е много по-лек от естествения камък. Освен това, той може лесно да се интерпретира за всеки интериор и олицетворява зададената задача.

Ако се обърнем към произхода, тогава камини от дърво се считат за традиционни английски дизайни, но всички, защото са били изобретени през деветнадесети век в Англия. Съответно, ако купите готов дървен портал за камината, е по-добре да дадете предимство на британските производители.

Сред предимствата на рамкирането с този материал са следните:

  1. Порталът от камина от дърво идеално се вписва във всяка стая, лесно се адаптира към различни архитектурни и интериорни стилове.
  2. С едно дърво, без трудности, дори човек, който преди не е работил върху довършителни работи може да работи, докато правите всички стъпки самостоятелно, може значително да намали разходите за цялата структура.
  3. Ако скицата съдържа сложни дървени елементи с мотиви на конеца, те могат да бъдат закупени в специализиран магазин или направени по поръчка.
  4. Дървесината за камината трябва да бъде подложена на правилна обработка и редовна поддръжка, само в този случай проектът ще продължи достатъчно дълъг период от време.
  5. Поради факта, че дървото е лек материал, не е необходимо предварително да се издига фундамент или платформа за поставяне на камина.
Хармоничен интериор на всекидневната
Хармоничен интериор на всекидневната

Освен това разгледайте някои от недостатъците, които порталът за камината има от дървото:

  • Не се препоръчва да се поставят такива конструкции в помещения, където има високо съдържание на влага, тъй като това може да доведе до пълна деформация на конструкцията.
  • За да се гарантира, че структурата не е загубила първоначалния си вид, е необходимо да се грижи редовно.
  • Ако се използват ценни гори, цената им ще бъде достатъчно висока, но евтините дървесни видове, като бор, са подходящи за фалшиви конструкции.

Както е известно, въпросният материал не е устойчив на високи температури, поради което всички дървени камини трябва да бъдат третирани със специални разтвори, за да се предотврати запалването.

Какви видове дървесина се използват

Най-често се използват следните дървесни видове за създаване на луксозни портали за камина: дъб, бреза, махагон, палисандрово дърво, череша, Ироко. Като допълнителни декоративни елементи на основния материал, нишката е направена, или камината е допълнена с ковани продукти, покрити с платина или позлата.

Въпреки това, не мислете, че миниатюрна или по-скромна версия на рамката ще изглежда по-малко хармонична в стаята, но също така е в състояние да донесе уютна атмосфера на къщата.

Завършване на портала с лъскав материал
Гланцово покритие на портала

Направете красив дървен портал за камината със собствените си ръце не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. В определени ситуации обаче могат да възникнат известни трудности, когато се планира създаването на истински работен център, където ще има открит пламък.

С всичко това, ако искате да направите дървена рамка за печката или невярно строителството, при спазване на всички технологични насоки и съвети от професионалисти, процесът е доста способни дори и за начинаещи. Това е характерно, при независимото създаване на дизайн всеки може да въплъщава всички въображения в реалност, ако предварително се развие уникален дизайн.

Истинска камина
Електрическа ограда


Заслужава да се отбележи, че, ако имате намерение да украсят камина дърво, всички части, които могат да бъдат лесно се запалват, че е необходимо или да се защити или да се организира достатъчно разстояние от пламъка, за да се избегне самозапалване се е случило. Това важи и за епидемиите, в който са инсталирани свещите или био-горелка с жив огън.

Видове камини и тяхното местоположение

На първо място, трябва да се разбере, че електрическите камини, оградени от дърво, могат да бъдат вградени в стена, инсталирана директно на стената или разположена на пода в която и да е част от стаята. Ако предпоставката, в която се планира да се издигне огнище, не е голяма, е по-добре да се прибегне до него вграден метод за инсталиране. С този подход можете да увеличите максимално пространството за съхранение.

Стенни и стенни конструкции могат да се монтират в средни и големи помещения.

Ъглова камина версия
Малка ъглова камина

Всеки трябва да знае, че дървени портали за електрически камини са придобити или разработени след покупката и инсталирането на самата огнище. Благодарение на този подход ще бъде възможно да планирате целия процес на подготвителна работа, да донесете електричество, да разберете къде ще бъдат разположени контактите, вентилацията и други технически аспекти.

Опции за довършителни работи

В тези ситуации, в които дървеният камина не е издълбан, може да изглежда скучно за някого. За да коригирате състоянието на нещата, ще помогнете за специални надземни елементи, които могат да бъдат закупени в магазина, вече в готов вид и след това залепени към предната част на камината. В резултат дървените камини ще имат сложен декор, което ще им позволи да станат наистина луксозни.

След като проектът вече е сглобен, повърхностната обработка с лак, която е устойчива на високи температури, е задължителна. Много оригинален ще изглежда, ако камината е изработена от дърво изкуствени. Също така фино на този материал е оцветяване и оцветяване, прилагане на перла, позлата.

Особено прагматични хора, свикнали да се възползват максимално от всякакви неща и ситуации, правят портали за камини от дърво под формата на нощни шкафчета. След това няма нужда да украсявате дизайна, всъщност той може да се използва за собствени нужди. Обаче само тези, които имат фалшива конструкция или електрически модел на огнището, могат да използват представената версия.

Камина за малки стаи
Отличен вариант за малки стаи

Не трябва да се обръща по-малко внимание на дизайна на стената зад портала за камина. Ако тя остане празна, дизайнът е обречен на неуспех, защото интериорът ще изглежда скучен и незаинтересован.

Като декоративни елементи, снимки, огледала или семейни снимки, рамкирани в дървени рамки, ще направят. Някои хора висят телевизия над огъня, но дизайнерите не одобряват това, защото и двата елемента са ориентирани и привличат вниманието към всеки от тях. По-добре е да украсите рафт със стилни статуетки, часовници или свещи в прозрачни вази.

Портали за камини от естествено дърво са стилен и уютен декоративен елемент, който ще ви позволи да се отпуснете и да се насладите на съзерцанието на огъня или цялостния дизайн на цялата структура.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мраморна камина в интериора и портала за нея е красива, стилна и естественаМраморна камина в интериора и портала за нея е красива, стилна и естествена
Камини електрически със собствени ръцеКамини електрически със собствени ръце
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Декоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работиДекоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работи
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Портал за био-камина със собствените си ръце, как да подобрите горелкатаПортал за био-камина със собствените си ръце, как да подобрите горелката
Очертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръцеОчертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръце
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Каменни камини, използвани във вътрешността на каменни конструкцииКаменни камини, използвани във вътрешността на каменни конструкции
Какви са порталите за електрически камини, преглед на популярните опцииКакви са порталите за електрически камини, преглед на популярните опции
» » Дървен портал за камината, изберете правилната опция
© 2021 BggeHat.com