Как да направите камина, ние считаме за най-популярните варианти на декорация

Съвременните хора вече са свикнали с факта, че огнището в къщата изпълнява не само функция за отопление, а е основният декоративен елемент във всяка стая, независимо от дизайна на стаята. Правилният дизайн на камината обаче не е достатъчен, за да може всеки да го постигне.

Работата е там, че хората, които нямат дизайнерски опит, са загубени в голям асортимент от довършителни материали, което води до пълен лош вкус вместо очарователен и уютен ъгъл. За да избегнете това, препоръчваме ви да се запознаете с методите за декориране на камини с различни материали.

Красив портал с черен цвят
Красив черен портал

Керамични плочки или мозайки

Този тип завършващ материал се счита за универсален, но поради факта, че той се представя в широка гама от строителни магазини. Можете да намерите плочка с груба или гладка повърхност, със или без чертеж, с текстура и други декоративни финес.

Освен това процесът на работа с него е доста прост, съответно, камината може да бъде направена от всеки новак със собствените си ръце, без да се прибягва до външна помощ. Плочките са фиксирани със специално лепило, което се продава и в строителни складове. Той е устойчив на високи температури, така че можете да сте сигурни, че нищо няма да се случи с камината или по-скоро с облицованата част.

Специални плочки за декорация на камини
Използвайки специален камина

Портал на всяко огнище, дори и да е от типа на вградената, може да бъде класически, подходящо за повечето интериорни стилове и по-футуристичен (с помощта на цветна мозайка), който въплъщава фантазия потребителски хост.

Използвайки мрамор

Мраморът е естествен минерал, който се подлага на внимателно третиране, след което се използва в различни довършителни работи. Само по себе си тя има доста впечатляваща маса, така че при декорирането на камина е по-добре да се използват отделните елементи: плоча, пиластър, корниз, основа. Благодарение на правилната работа на капитана на всичко това, можете да съберете една композиция, която изглежда наистина хубава и скъпа.

Всеки, който предпочита мрамор, в резултат получава луксозен камина портал. Той не е загубил девствената си красота от много години, но в същото време е достатъчно лесно да се погрижи.

Портал от мрамор
Масивен портал от мрамор

Мраморната декорация има два значителни недостатъка:

  1. Първият недостатък е неговата висока цена, която не е достъпна за всички хора.
  2. В допълнение, мрамор не може да се използва за облицовка портал с камина, изработен от гипсокартон или друг лек материал, тъй като структурата може да бъде деформирана.

Естествен камък

Има още един прекрасен материал, който ще помогне да превърнете портала и стената с камина в една композиция, която да представлява всички известни естествен камък. Характерна черта на дизайна е, че структурата може да бъде облицована с хлабава зидария, която на свой ред ви позволява да постигнете максимална естественост.

Що се отнася до предимствата на използването на камък за декориране на камини в къщата, тук можете да различите:

  • висока степен на огнеустойчивост;
  • широка гама от материали.

В зависимост от основната стилистика на стаята, камъкът може да бъде гранит, див, полускъпоценни оникс или пореста обвивка. Много е важно да се разбере, че е невъзможно да се извърши самостоятелно тухлирането без квалификация, имайки предварителен практически опит. Затова, за да не разваляте материалите и да получите удовлетворение от крайния резултат, е по-добре да използвате услугите на професионалист.

Каменно покритие на портала
Портали с камък

Декорация с тухли

Използването на тухли в дизайна на портала с камина, вероятно най-често срещан в различни модерни интериори. Работата е, че с помощта на такъв материал е възможно да се подчертае изтънчеността на класиците, където е обичайно да се използват само скъпи мебели и други луксозни стоки и да се подчертае стаята в минималистичен дизайн.



Характерна особеност на червената тухла е, че благородната й сянка е идеално съчетана с топли цветове и студена гама, така че тя винаги идеално се вписва във всеки интериор.

Единственото нещо, което експертите отбелязват, е невъзможността да се използва материалът, ако трябва да се построи камина в ниша на стената. Не само изглежда, че няма да е органичен, така че и стената може да бъде деформирана.

Тухли фалшиви камини
Фалшиви камини от тухли

Древни плочки

Ако сте привърженик на автентични мотиви, тогава експертите ще ви посъветват да украсите вашия портал и стената с камина специални плочки. Този материал е подобен на традиционните плочки, но се отличава от метода на производство и материала.

В оригиналната версия плочките са изработени от глинеста мазилка. На предната страна има картина, а обратната повърхност е с ниски страни. Те слагат хоросан и след това се закрепват към повърхността на портала. В резултат на това, ако камината функционира, тя ще спести топлината няколко пъти по-дълго, което ще спести от закупуването на гориво. Е, изглежда добре след завършване.

Масивна камина, украсена с плочки
Голяма камина с плочки

Материали за дървени облицовки

Представеният материал е най-популярният и достъпен. Работата с дърво е много проста както за начинаещи, така и за професионалисти. Най-често използването му се прибягва до онези, които имат вградена електрическа камина. Той не излъчва истински пламък и не дава високи температури, така че не е нужно да мислите за факта, че материалът ще светне.

В допълнение, често е възможно да се срещнат дървени портали, които са боядисани с луксозни издълбани елементи. Те оформят фалшивите конструкции, инсталирани в апартаментите, където няма начин да се направи работният център.

Към продукта е наистина привлекателен за производството му направи, за да изберете най-ценните видове махагон или череша. Такъв материал може да се използва за проектиране на камината в офис, стая или спалнята, създавайки уютна, топла и елегантна атмосфера.

Декоративен портал от дърво
Декоративен дървен портал

В допълнение към описаните опции е възможно също така да се създаде портал с такива дървесни видове:

  1. дъб;
  2. пепел;
  3. клен;
  4. бреза;
  5. бор;
  6. Топола.

Дървото на всяко от тези дървета има свой характерен цвят, модел, мирис. Затова можете да изберете точно опцията, която максимално подчертава цялостната идея за дизайн.

Тези, които нямат възможност да похарчат много пари за закупуването на качествена дървесина, експертите препоръчват бюджетната възможност, представена от борда на мебелите. Тя е в състояние да имитира всеки модел и цвят, до екзотична светлина и тъмно венец, тиково дърво, розово дърво или Walachi.

Ако задачата е да се подреди съществуващата камина с дървени елементи, те трябва да се поставят възможно най-далече от открития пламък и високите температури да не водят до пожар, е необходимо предварително да се обработва този материал със специално решение.

Благодарение на широк спектър от строителни и довършителни материали, стана възможно да се реализират изцяло собствените им, дори и най-смелите идеи. За да направите стена с камина може да бъде плочки, полиуретанова и мазилка или камък. В много отношения изборът зависи от личните предпочитания, както и от дизайна на стаята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите портал за камина със собствените си ръцеКак да направите портал за камина със собствените си ръце
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Облицовъчни материали за камини, което е най-доброто решениеОблицовъчни материали за камини, което е най-доброто решение
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Какво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материалиКакво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материали
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Очертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръцеОчертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръце
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Струва си да се използват плочки за декорация на камината, малък преглед на облицовъчния материалСтрува си да се използват плочки за декорация на камината, малък преглед на облицовъчния материал
Дървен портал за камината, изберете правилната опцияДървен портал за камината, изберете правилната опция
» » Как да направите камина, ние считаме за най-популярните варианти на декорация
© 2021 BggeHat.com