Облицовъчни материали за камини, което е най-доброто решение

Във вътрешността на съвременните къщи и апартаменти печките, както и техните имитации играят роля не само като източник на топлина, но и като оригинален елемент на дизайна, който подчертава концепцията за стаята. Ето защо много хора мислят как да украсят камина, така че дизайнът да стане основен акцент в стаята.

В зависимост от формата и предназначението, материалите за тези произведения могат да бъдат много различни. Единственото нещо, което е наистина важно, е, че камината трябва да бъде подрязана от професионалист или от собственик на жилища, който наистина е уверен в способностите си, в противен случай крайният резултат ще бъде незадоволителен.

Красива зелен портал
Оригиналният зелен външен вид на портала

Тестван материал от керамични плочки

Когато възникне въпросът, какво да поднови камината, първото нещо, което идва на ум е керамичната плочка. Тя се различава от техническите характеристики на използваните за декорация на бани и кухня.

Продуктът трябва да е устойчив на въздействието и температурните екстреми, както и да осигурява топлина добре. Пречистването на огнището може да бъде същото клинкер, чамот, керемиди, порцеланови плочки.

Използването на декоративни плочки в такива работи има няколко предимства:

  1. Материалите за камината се предлагат в широк диапазон, с различна цена, качество, текстура, цвят и други параметри.
  2. Всеки вид е устойчив на високи температури.
  3. След това дизайна ще бъде прост в грижата за домакинствата.
  4. Можете да украсите камина във всяка стилистична и дизайнерска посока.
  5. Процесът на полагане е възможно най-прост.
Плочка за декорация на камини
Примери за завършване с плочки

Трябва да знаете, че фиксирането на плочките към повърхността на камината се извършва със специално лепило, което не се омекотява при излагане на високи температури. В повечето случаи пещта е облицована с продукти с малки размери, което в бъдеще намалява вероятността от деформация и напукване на плочки.

За реализация на проектирания проект се подготвят инструменти и материали за облицоване на камина:

  • Проверката на консистенцията на вертикални и хоризонтални линии е необходима с помощта на нивото на сградата и плочата.
  • За маркиране използвайте маркер или обикновен молив.
  • С помощта на шпатула нанесете лепилна основа.
  • Използвайте гумен чук, за да притиснете материала към повърхността.
  • Почистете предната част с гъба.
  • За да направите шева равномерно и да разделите елементите, ще ви трябват кръстове.
  • За нуждите му ще бъде необходим и хоросан за фугиране на фуги и гумена шпатула.

Ако имате нужда от инструкции стъпка по стъпка за работата, изглежда достатъчно просто:

  1. Първоначално са направени ставите на основната зидария на камината.
  2. След това почистете праха и мръсотията.
  3. Завършването на камината в следващия етап включва третиране с почвена смес.
  4. При необходимост затегнете структурата с метална мрежа.

С лице към камината започва с факта, че плочката е разположена на пода в близост до структурата, и ако е необходимо, внимателно коригирани материали, които ясно ще видите бъдещата фигура. След този фиксиращ материал лепилото се разрежда с вода в съотношенията, посочени в инструкциите към състава.

Портал в светли тонове
Светлинен дизайн на портала

Започвайки от долната зона на пещта, поставете първия ред плочки. За да направите това, вземете решение, поставете върху повърхността на камината и минава през нея с назъбена мистрия. След като нанесете плочката, натиснете и го почукайте с гумен чук. Използвайки нивото, проверете съответствието на полагането на равнината. Следващият ред е идентичен, а пътеките са пълни с кръстове в ъглите на плочката.

За декорацията на камината има изпъкнал, облицован с плочки материал, с който са разположени издатините. Когато конструкцията завърши, тя трябва да бъде оставена, докато лепилото напълно изсъхне. За да се направи продуктът по-малко прах и сажди, той е покрит със специален лак.

Качествена тухла - класически вариант

Сега можете да намерите такава стилистична тенденция в дизайна, име лофт. При декорирането на апартаменти и къщи се създава уникален интериор, напомнящ за изоставени гаражи и технически бази, но в същото време е уютен и удобен. Следователно може да възникне легитимен въпрос, вместо да се декорира камината в този случай, така че да не се нарушава концепцията.

Най-доброто от всичко в този дизайн изглежда камина, изработена от тухли. Ако работата е извършена правилно, опитен и компетентен учител, тогава зидарията не е скрита под други материали, а напротив, опитайте се да я направите по-изразителна.

Украсяване с тухли
Украсяване с тухли


Тавански облицовъчен камина изглежда така:

  • Изберете метода за полагане на стърнища, когато от външната зона оставите около 6 милиметра пространство без решение.
  • Когато фиксиращият състав изсъхне, кухините се обработват с декоративна паста.
  • Ако е необходимо, тухла е полирана и скосена по лицата.
  • На повърхността е ярка и впечатляваща, тухла се обработва с разтвор на основата на солна или сярна киселина.

Не се препоръчва да се извършва такава работа независимо, ако липсват практически умения в тази сфера. Възможно е тухла да бъде поставена неправилно, което ще разваля външния вид не само на дизайна, но и на целия интериор.

Разбира се, вариантите за довършване на камината с този материал могат да бъдат различни, но във всеки случай крайният дизайн ще бъде много стилен.

Изкуствен и естествен камък

На пазара на строителни и облицовъчни материали има такъв вид изкуствен камък. Тя се характеризира с висока степен на здравина, издържливост, лекота на монтаж, почти никакви недостатъци, за които и е в голямо търсене.

Въпреки това, камината може да бъде украсена с естествен камък. Техните технически характеристики са много по-високи от тези на предишния тип, но сред недостатъците може да се отбележи, че има прекомерна маса, която не позволява самостоятелно сглобяване.

Декорация на камък
Този вид декорация е популярна сред много хора

Камината може да се постави с такива видове камъни:

  1. черупка;
  2. варовик;
  3. гранитогрес;
  4. шисти;
  5. мрамор.

Всеки от тях има своите особености, затова е много важно да се подхожда отговорно към подбора на материалите. Например, черупки скали, варовик или пясъчник, е по-добре да се подрежат изкуствени камини, тъй като тя е с пореста структура и е обект на деформация, когато са изложени на високи температури.

С красотата на огнището, украсено с мрамор и гранит, е малко вероятно да се сравни друг материал, но тези камъни имат много тегло и висока цена, но плочата не побира всеки интериор.

Декоративна мазилка

Завършването на камината с мазилка се отнася до бюджетни и бързи възможности за завършване на работата върху огнището. Лесно се прилага, има ниска цена, почти не натоварва дизайна и ви позволява бързо да правите промени в интериора.

Касета камина в бял портал
Касетоновото огнище в белия портал

Последователното облицоване на камината със собствените си ръце в тази техника се извършва по следния начин:

  • Работната повърхност се почиства от прах от стари материали.
  • Разширете шевовете на зидарията с 1 см.
  • Загрявайте и изсушете камината.
  • Преди да завършите фурната, тя подсилва подсилващата се мрежа.
  • Поставете китката на повърхността и я оставете да изсъхне.
  • Разредете декоративната мазилка съгласно инструкциите.
  • Приложете фактура или нарисувайте равна повърхност с тон, подходящ за интериора.

Този процес може да се счита за пълен. Струва си да знаете, че една много стилна камина, украсена с венецианска мазилка с елементи от сребро или позлата.

Дървесни материали

Всъщност, не е препоръчително да се използва дърво за декориране на съществуващи камини, но с неправилен подход може да бъде опасно. Ако обаче интериорът е направен в класически стил, аз искам да го допълня дървено огнище, след това изпълнете следните препоръки:

  1. Всяка лицева повърхност на камината, където има дървени елементи, трябва да се третира със специално решение, което предпазва от пожар.
  2. По-добре е, ако камината не е напълно завършена с дървесината, а само частично, например, рафта над пещта.
  3. Тези искри не излетяха, трябва да се внимава за монтиране на защитен екран.
  4. В идеалния случай трябва да използвате елша или пепел за довършителни работи, тъй като те са по-устойчиви на високи температури.

Декорирането на камината се счита за творчески процес, поради което се предлага широка гама от довършителни материали за работа. Освен това, такива методи като полагане на плочки или мазилки могат да бъдат направени сами, основното нещо е да имате силно желание и уверено да се придвижите към реализацията на замисленото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериораФалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Очертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръцеОчертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръце
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Как да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнераКак да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнера
Огърлица камина модерна тенденция на модерен дизайнОгърлица камина модерна тенденция на модерен дизайн
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Как да направите камина, ние считаме за най-популярните варианти на декорацияКак да направите камина, ние считаме за най-популярните варианти на декорация
Как да изберем най-добрата камина за вашата каминаКак да изберем най-добрата камина за вашата камина
» » Облицовъчни материали за камини, което е най-доброто решение
© 2021 BggeHat.com