Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериор

Идеята да се направи камина в кухнята е оригинална и нова. Особено, ако тази стая е голяма, в нея ще бъде подходящо жива камина - това ще създаде настроение, а храната, приготвена в добро настроение, ще бъде по-вкусна. Интериор с камина

ще бъде топло в буквалния смисъл, дори ако огнището е електрическо.

Издигнат до високо ниво
Оригиналното местоположение на пещта

Поставяне на структура

Преди да подредите собствената си камина в кухнята, си струва да се запознаете с основните правила за нейното разполагане. Сред тях:

  1. Камината трябва да бъде поставена близо до стената, която е перпендикулярна на прозорците.
  2. Не е най-доброто решение да инсталирате огън от всякакъв вид между прозорците, на външната стена. В края на краищата, дизайнът често не е само декоративен елемент, който украсява интериора, но и отоплителната система на помещението. Ако не е позициониран правилно, ефективността му ще бъде по-ниска.
  3. В стаята е необходимо да се организира така, че да е възможно да се оборудва уютен кът за почивка, т.е. трябва да има място за обзавеждане.
Интересен интериор в стаята
Интересна интериорна опция

Обърнете внимание! Необходимо е да не се съчетават такива елементи като камина и телевизор. Поставянето на последното точно над огнището, дори електрическото, не изглежда хармонично, освен това е опасно.

Изберете изглед

Всекидневната с камина, ако е комбинирана с кухнята, може да бъде загрята от този източник на топлина. Магията на един жив огън, с нагревател, по никакъв начин не е сравнима. Опции за фокусното поле:

Перфектно вградена ъглова камина
На мястото му заемаше ъгловата камина
  1. Дървото. Той остава най-популярен, защото само той дава усещане за истински огън с дърво, което гори и дава топлина. Сложността при създаването му в частна къща няма да възникне, но за градските кухни камината за изгаряне на дърва е табу.
  2. Газът. Това е алтернатива на изгарянето на дървесината - там ще има жив пламък, но не е нужно да запазвате дърва за запалване. Поради факта, че тези мобилни модели могат да бъдат преместени в кухнята, хол, особено те са удобни в студио апартамент. Монтажът на конструкцията изисква сигурни документи за разрешение.
  3. Електротехника. Дизайнът на кухнята с камина, който работи от електричество, е удобно решение за градските условия. Те отопляват помещението по вид стандартен нагревател, но в същото време те не отделят газ, те не се нуждаят от дърва за огрев. Основното предимство е, че инсталирането на електрическо огнище не изисква разрешително, изход на комина и други проблеми.
  4. Био камина. Те могат да бъдат вградени (стационарни) или мобилни. Такива камини са удобни, защото има огън в газа и в дърво, но въздухът не се изгаря и не е необходимо да се оборудва комина и да се подготвят дърва за огрев. Единственият недостатък е високата цена, въпреки че винаги има алтернатива да направите всичко сами.
  5. Фалшива камина (декоративна) - този вариант е най-простият, защото дизайнът е създаден от импровизирани материали, включително гипсокартон, гипсова тухла и други материали. Монтиран портал, в който можете да разширите дърва за огрев, да инсталирате свещи, огледала. Направете декоративна камина в кухнята не е трудно, и се вписват в интериора е още по-лесно, защото изборът на материали не е ограничен.
Контрастиращо огнище в стаята
Контрастна украса на огнището

Достойни опции

Кухня с камина ще изглежда красива с правилната селекция от типа огнище. Какви са опциите:

  • Построен - този вид органично изглежда в кухнята и в хола, подходящ за залата. Тя е вградена в ниша, колона. Подходящ е за малки стаи, които често са в кухнята. Вградените модели могат да бъдат газови, био-камини, електрически или фалшиви камини.
  • Стена - те могат да бъдат газови или електрически, по-добре е да изберете модели, които работят в две версии: отопление и имитация на пламък. Можете да поставите камина в трапезарията на всяка подходяща височина.
  • Етаж - може да бъде газ, електричество и дърво. Огнището ще стане централен елемент, интериорът ще бъде изграден около него. Ето защо, трябва внимателно да разработите дизайна на камината и нейното разположение в кухненския бокс.
  • Остров - тази опция е оптимална, ако задачата за отопление на стаята. Успешно ще е възможно да комбинирате естетическа функция и качествено да отоплявате кухнята.
  • На тавана - решение в духа на времето, подходящ за стилистични посоки на таванското помещение или футуристика. За тази опция е подходящ само електрически уред.
Модерен интериор в частна къща
Модерен интериор на къщата

Обърнете внимание! Кухня с камина в град апартамент - това е необичайно. Поради факта, че има много електрически модели, които се различават по размер, ще бъде възможно да изберете огнище дори за най-малката кухня.

регистрация

Важно е да разберете как да оборудвате кухнята с камина в частна къща или апартамент. Този елемент трябва да се изпълнява в унифициран стил, особено ако е създаден след основната подредба на помещенията. Само в този случай той няма да бъде в кухнята "новодошъл" от друга планета.



Ако интериорът на кухнята е направен в класически стил, тогава камината не е необходимо да е привлекателна, без претенциозни елементи. А зоната на огнището може да бъде луксозна или фиксирана - всичко зависи от останалата част от финала. Материали за проектиране на портала - камък, дърво.

Светлосиня кухня
Приятна интериор в синьото кухня

Отоплението обединява дневната и кухнята, особено ако е поставено на границата на тези функционални зони. В този случай, стилът е по-трудно да издържи, защото задачите на помещенията са различни, затова довършването също може да бъде различно.

Органичният елемент на стените, камината става в стила на страната. В този случай големи и масивни структури, които са ясно разграничени, не са забранени. Той може и да е груб, защото в този стил гратисът е излишен. За един частен дом - това е най-доброто решение, защото над такава камина ще изглеждат страхотни ловни трофеи, подправени предмети.

Дневната, направена от собствени ръце в стила на модернизма, предполага лаконизъм, комбиниран с блясък. В този случай камината може да бъде или минималистична, или доста странна. Като декор, витражите са добре дошли.

Комбинирани големи пространства, направени в отворен формат - това е нещо за лаконична камина без декор. Такива съвременни модели са привилегията на минимализма, високите технологии. Основният акцент се поставя върху оригиналността на формата и нестандартния материал. Например, метално и топлоустойчиво стъкло.

Камината и кухнята са доста съвместими, особено с оглед на броя на опциите за подреждане на камината, нейното разположение и стил. Създайте топъл ъгъл за всяка домакиня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Вградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтажВградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтаж
Очертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръцеОчертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръце
Как да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнераКак да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнера
Практиката на използване на електрически пожар в интериора на различните стаиПрактиката на използване на електрически пожар в интериора на различните стаи
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Правила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалистиПравила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалисти
Интериор за хол с камина в стил хижаИнтериор за хол с камина в стил хижа
» » Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
© 2021 BggeHat.com