Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране

Жителите на огромни мегаполиси и големите градове често нямат достатъчно домашна топлина и търсят възможности за поставяне на огнище в апартамента си. За щастие в нашата епоха на възможности това не е трудно. Най-лесният начин, с вашата ръка, е да се изгради фалшива камина от импровизирани материали, но няма да изглежда естествено.

Ако искате да имате уред във вашия дом, който е в състояние да създаде много високо качество на имитация на огън, има функции за отопление и е безопасно в експлоатация, тогава е по-добре да погледнете електрически камини. Тези съвременни устройства ви позволяват да превърнете своя интериор в рентабил, да го направите хармония, спокойствие и комфорт. В тази статия ще говорим за вградени електрически камини, за характеристиките на разположението им в интериора и общата функционалност.

Устройство с ярък дизайн от добре позната компания
Оригинално устройство от добре познат производител

Акценти

Електрическата камина отдавна е неразделна част от модерния апартаментски дизайн. Безопасно, лесно инсталирано, оригинално устройство с някои функции, способно да създава комфортни условия на живот в стаята, както и много хора. Вградена електрическа камина може да бъде подходяща във всеки интериор, тъй като окончателната декорация на външната среда винаги може да прибави правилните елементи.

Вградени камини колкото е възможно по-универсално, те могат да бъдат монтирани във всеки подходящ портал, купен в магазина или построен със собствени ръце. Можете да инсталирате устройството в ниша в стената или дори да режете в самата стена, ако размерът й позволява.

Можете лесно да инсталирате такова устройство в дневната, офиса, библиотеката, спалнята, детската стая. В стая, където реалистичният огън, тихото крякане на дървото и меката топлина ще ви позволят да се насладите на спокойствието и уюта на вашия дом. За един град апартамент, такъв декоративен елемент е само находка, това ви кара да се чувствате затоплен от вашата домашна топлина.

В същото време съвременната функционалност на устройството позволява да се контролира с помощта на дистанционно управление, да се регулира мощността и количеството генерирана топлина, силата на симулация на пожар и нивото на звука. Инфрачервени електрически камини може дори да затопли помещението, поддържайки необходимата температура в него.

Красива имитация на огън в голяма, цветна пещ
Голяма камина с красива имитация на огън

Предимства на такива устройства

Ако сравним вградените електрически камини с традиционните аналози на дърва за огрев, можем лесно да различим редица предимства на такива устройства, сред които:

  • Възможност за инсталиране. В градски апартамент не може да се изгради традиционна камина, изработена от тухли. Няма да получите разрешение за строеж от надзорните органи, тъй като подовете на къщата не са подходящи за това и не може да бъде построен пълен комин. В същото време, за монтаж в апартамента на електрически модел на камината не са необходими разрешителни. Дори вградената опция не включва реконструкция на помещенията.
  • Трудности при монтажа. Ако изградите напълно печка или камина, само един истински производител на печки е в състояние, тогава всеки може да инсталира електрически аналог у дома. Както вече казахме, за да украсите пространството около огнището, можете да изградите красив портал или да купите готов вариант. Например, полиуретанови версии ще бъдат много подходящи, защото са силни и трайни. След инсталирането, всичко, от което се нуждаете, за да стартирате системата, е обикновен контакт.
  • Общите разходи. Самата електрическа камина е евтина, Можете лесно да го инсталирате сами. Дори и да имате доверие, вградена в ниша на стена или професионалисти, тя все още е малка цена ще е несравнимо с изграждането на цялостна система за тухла основа, а комина.
  • Икономическа система. За работата на електрическата камина не се нуждае от гориво, то е достатъчно само да донесе ток към нея. Същевременно консумираната енергия е сравнима с тази на домакинските уреди с ниска мощност. В същото време, през студения сезон, електрическата система може успешно да играе ролята на допълнителен нагревател, който за малки помещения ще бъде много ефективен. Оригиналният нагревател може да бъде ъглова камина, който ще разпределя топлината в цялата стая.
  • Безопасност и лекота на работа. За разлика от класическия аналогов, електрическият модел не гори истински огън, димът не се разпределя, искри не летят. Да, дизайнът предполага наличието на нагревателен елемент, но той просто е заобиколен от сензори, които контролират неговата работа и при най-малкото подозрение за прегряване те го блокират. Управлявана модерна камина с дистанционно управление, на която са изложени програмите на неговата работа.

В момента такива системи се считат за най-доброто решение за градски апартаменти. При избора на оптимална електрическа камина за домашна употреба си струва да изпълните следните препоръки:

Модерен дизайн на всекидневната
Модерен интериорен дизайн на всекидневната
  • Ако в стената има подходяща ниша, системата се избира ясно под нейните размери. Ако не е, тогава е необходимо да се съпоставят размерите на бъдещата покупка с размера на стаята.
  • Изберете стила на дизайна на камината трябва да е подходящ за интериора на стаята. За класически интериор, класическо изпълнение, за съвременни минималисти.
  • В етапа на планиране на покупката е желателно да се определят незабавно основните функции на устройството. Той ще бъде изключително декоративен аксесоар или допълнително ще изпълнява функцията за отопление на стаята. Разбира се, като пълен източник на топлина за използване на електрическо устройство е скъпо, но да се повиши температурата на помещението с няколко градуса е напълно възможно. Освен това, някои модели са оборудвани със специални вентилатори за прехвърляне на топлина към въздушния поток.

Имайте предвид, че модерните модели могат да имат и други допълнителни функции, например функция на йонизация на въздуха, овлажняване, пречистване или способност за симулиране на дим с характерна миризма (водна пара и вкус).



След като сте решили модела и сте си купили подходящ апарат, трябва да го инсталирате в апартамента.

Оригиналният портал с камина в малка стая
Уютна стая с камина в оригиналния портал

Инсталация за инсталиране

Всяка електрическа камина може да бъде разделена на два елемента: пещ и портал.

  1. Пещта е сърцето на системата, има отоплителен елемент, тук е система за симулиране на огън при изгаряне на дърва или въглища. Камината може да има стандартен външен вид, който позволява да бъде интегрирана във всеки портал, или изключителна врата с допълнителни ковани елементи, врати, за които е необходим подходящ портал.
  2. Портал - декоративната част на камината, която обгражда огнището. Може да се произвежда в производствени условия или самостоятелно. Като материали за изграждане на портали използват дърво, тухли, гипсокартон, гипс, полиуретан. Стилът на декорация може да бъде напълно различен, което ви позволява да изберете продукт за всеки интериор.

Ако използвате електрическа камина, вградена в ниша в стената, тогава порталът, от който може да нямате нужда. Освен това, устройствата без функционално отопление са достатъчно тесни, че могат да бъдат заредени в нишата без проблеми. Моделите, от които излъчва топлината в интериора обаче, изглеждат по-реалистични. Те всъщност помагат да донесат мир и уют, топлина и спокойствие в къщата.

Оптималното решение за инсталиране на такива системи ще бъде проектирането на тяхното местоположение преди етапа на ремонт. В този случай, по време на строителните работи, можете да подготвите място за камината, под формата на ниша с подходящ размер.

Хармоничен интериор на голяма всекидневна
Хармоничен интериор на голяма зала

За да се знае точно размерите на вградената електрическа камина, препоръчително е да закупите устройството вече. Тъй като дълбочината на нишата варира от 5-10 сантиметра до 30. Дълбоките ниши с камини изглеждат по-естествени отвътре, въпреки че тесните модели изглеждат много реалистични.

Подгответе ниша в стената, която можете сами, ако имате необходимите умения, в противен случай винаги има възможност да наемете професионален строител. С портала нещата са едни и същи: можете да го направите сами, можете да попитате господаря или да купите крайния продукт. За да не търсите сами майстор, можете да поискате помощ в магазина, откъдето сте закупили оборудването.

Що се отнася до избора на стена за монтаж, имаме и някои препоръки:

  • Препоръчително е да изберете стена, която не се отделя между апартаментите.
  • Не се препоръчва да изберете стена с прозорец или стена, която вече има голям телевизор или електрическа камина на стена.
  • Оптимално се побира вътре в стените на вашия апартамент, например, отделяне на дневната и спалнята или хола и кухнята, където няма висящо оборудване.

За да свържете електрическата камина към мрежата, трябва да имате контакт. Трябва да организирате окабеляването така, че кабелите да не могат да се видят. Можете да направите това от електротехник, или отново ще трябва да действате сами.

Електрически камина вграден тип със сигурност ще донесе у дома топлина във вашия дом. Ако организирате зона за отдих около него, можете да се насладите на уюта, топлината и уюта на дома си в дългите вечери.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са електрически камини, ние разглеждаме всички съществуващи видовеКакви са електрически камини, ние разглеждаме всички съществуващи видове
Как да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива каминаКак да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива камина
Електрически камини за стена с достойнство, правила на избор и финес в интериораЕлектрически камини за стена с достойнство, правила на избор и финес в интериора
Електрически печки каминиЕлектрически печки камини
Инфрачервена камина за къщата, основните типове устройства, принципът на работаИнфрачервена камина за къщата, основните типове устройства, принципът на работа
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Как да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерииКак да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерии
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
» » Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
© 2021 BggeHat.com