Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика

За градските жители домашното удобство е изключително необходимо, тъй като според много експерти нивото на шума на един метрополис има много силен ефект върху човешкото тяло, отнема време за почивка, облекчаване на стреса и отпускане. Камините помагат да се създаде спокойна и спокойна атмосфера, но няма възможност да се реализира изграждането на пълноценна система в условията на малки апартаменти. Ето защо са разработени електрически аналози, които могат адекватно да заменят традиционната камина.

В тази статия ще говорим за ползите, които електрическите камини могат да имат за един апартамент, как те ще допринесат за създаването на комфортна атмосфера за отпускане и релаксация. Ще разгледаме основните типове подобни устройства, тяхната функционалност, ще дадем примери за разполагането на такива устройства.

Класически вътрешен интериор
Хармоничен интериор на стаята в класически стил

Предимства на такива устройства

Изкуствената камина в апартамента в повечето случаи се използва като декоративен елемент, качествено вградени в интериора. Създавайки имитация на истински огън на високо техническо ниво, той става център на вниманието, основен акцент на целия интериор на стаята. Колкото по-малко е пространството в помещението, толкова по-изгодно е това декоративно аксесоар да изглежда.

В същото време повечето устройства са оборудвани с практична функционалност, в частност, имат вграден нагревател, който може да загрява въздуха в помещението. Най-добре се справете с тази роля инфрачервени устройства, които излъчват топлината си. При устройства без радиатори са предвидени вентилатори, проектирани да осигуряват циркулация на въздуха.

Компактните електрически камини не могат да затоплят голяма стая, но в стая с размери 20-25 квадратни метра, те могат да повишат температурата на въздуха с няколко градуса.

Красив черен портал с резба
Красив черен портал за оригиналното устройство

Ако разгледаме по-подробно електрическите аналози на традиционните камини, можем да различим и други предимства, сред които:

  • Малкият размер на устройствата, тяхната лекота, им позволява да бъдат удобни при преместване и инсталиране. В същото време много готови системи са оборудвани с колела, което понякога увеличава тяхната мобилност.
  • По време на работа електрическата адаптация използва само електрическото захранване, не разпределя никакви вредни вещества. За домашни електрически камини, няма нужда да се изгражда комин, качулка или пълна вентилация, достатъчно е да се проветрява стаята от време на време, отваряйки прозореца.
  • Огънят в електрическото огнище е много реалистичен, независимо от това кой принцип на симулация се използва. Фалшивата дървесина, въглищата, през които пламъкът прониква, изглежда много естествено и естествено.
  • Ако е необходимо, устройството може да отнеме много време работа като нагревател, и излъчва топлина веднага след включването. За по-лесна употреба, режимите на отопление се степенуват.
  • Устройствата с вграден термостат ви позволяват да контролирате температурата в стаята и да я поддържате в определени граници. Поставянето на такова устройство в апартамента може значително да разшири възможностите за отопление на жилищното пространство.
  • Такива устройства се считат за огнеупорни, тъй като техните повърхности практически не се нагряват по време на работа. Ако не включите топлината, уредът става студен.
  • Малки електрически камини могат да бъдат поставени навсякъде в апартамента, основното е, че има един изход. Няма ограничения за инсталацията, всичко зависи от интериора и формата на конкретната стая.
  • Електрическата камина за апартамента може да бъде изработена в различни варианти на форма и тип. В този случай, завършвайки портала си могат лесно да бъдат избрани за конкретен интериор, а в някои случаи дори сами.
  • Продуктът не изисква специални грижи, всичко, което трябва да направите, е да премахнете праха по време на почистване. Такива устройства много рядко са извънредни ремонт в някои случаи можете да го направите сами.
  • Цената на тези устройства е доста голяма, но за повечето потребители е достъпна. В същото време ползите от това малко декоративно устройство могат да бъдат огромни.
Компактен дизайн на апартамента
Компактен интериор на модерен апартамент

Сред недостатъците могат да бъдат идентифицирани следните точки:

  • Тъй като мощността на устройството е доста голяма, в рамките на 1.5-2.5 kW, трябва да се погрижи за качеството на окабеляването в къщата. За старите къщи такива показатели могат да бъдат критични.
  • По време на работа на нагревателя, въздухът в стаята постепенно се изсушава, тъй като кислородът не е достатъчен, така че стаята се нуждае от редовно проветряване. (Има обаче камина системи, които допълнително овлажняват въздуха, с което не е необходимо проветряване).

Въпреки факта, че електрическите камини в стаята са доста мощни, те все още принадлежат към икономични домакински уреди. Ако функцията за отопление не се използва или е включена за малко количество енергия, консумацията на енергия в системата е много ниска. В този случай 100-300 W са достатъчни за работата на устройството.

Основни изгледи

Най-простата степенуване на типовете инструменти може да се извърши според техния вид и начин на инсталиране. Избиране на вашето устройство, Трябва ясно да знаете къде ще бъде поставен в стаята. В момента строителният пазар предлага следните видове:

Модерно завършване на апартамента
Модерен интериор на апартамента
  • Етаж опция. Най-простото, можете да кажете класическа версия за електрическа камина. Можете да си купите готов дизайн и веднага да го поставите на правилното място. В този случай устройството може да бъде монтирано на стена, за поставяне по стена или мобилно, за инсталиране навсякъде. Мобилната електрическа камина обикновено е на крака, а понякога и на колела, което значително улеснява транспортирането й. Дори в едностаен апартамент такова устройство може лесно да се побере. За апартаменти с голям кадър се използват електрически камини тип стена.
  • Окачена версия. Подобно на домашния телевизор, електрическата камина може да бъде окачена на стената. За тази цел са създадени устройства от определен плосък тип със специални закопчалки. Малко висящо устройство може да бъде окачено във всяка стая. Използва се като декоративен елемент, нагревател и дори нощна светлина, защото неговата светлина е толкова приятна и спокойна.
  • Вградена опция. Електрически малки камини могат да бъдат построени в стени, мебели, което изглежда много хубаво. Обикновено този дизайн е проектиран още преди ремонтните работи и след това е успешно изпълнен. Най-важното е, че стената трябва да е достатъчно дебела. За малките градски апартаменти използването на такива системи е много ефективно от гледна точка на спестяване на жизнено пространство.
Масивен портал
Прости контури


Сега нека разберем къде би било по-добре да се постави такова устройство в себе си, в каква стая, на какво място.

Съвети за избор на разположение

Избирайки подобно устройство, трябва ясно да разберете какво имате нужда от него. Ако е само като красиво декоративно устройство, значи си заслужава да гледате централното, най-видимо място в стаята. Ако ефектът от нагряването също е важен, мястото трябва да се търси, като се има предвид възможността за разпределение на топлината в помещението.

Например, за хола, отлично решение е да се инсталира стена камина в средата на основната стена. Това място ще има отличен изглед на устройството от всички ъгли на стаята. Около декоративната система можете да изградите зона за отдих, където ще прекарвате перфектно време с роднини и приятели.

Оригинална стойка за телевизор
Многофункционална стойка за телевизор

Интересно решение за хола, което често се използва от дизайнерите, е интегрирането на електрическа камина със стойка под телевизора. По този начин цялото визуално внимание се привлича към този сайт.

За една спалня може да бъде успешен ъглов вариант за поставяне на електрическа камина с възможностите на нагревател:

  1. Първо, такова устройство ще позволи топлообменните потоци да бъдат правилно разпределени.
  2. На второ място, жизненото пространство ще бъде значително спасено благодарение на успешното поставяне на устройството.
  3. На трето място, ще създадете една незабравима и романтична атмосфера вечер, декорирайки стаята си с стая.
Ъглова камина за спалня
Ъглова версия на системата за спалнята

За спалнята отлично решение може да бъде монтирана на стена версия, която не само добавя уют, но и може да играе ролята на нощна лампа. Като се има предвид живия огън, трептенето на пламъка, можете да се отпуснете и да си починете от суматохата на последния ден.

В момента електрически аналози на традиционните камини се използват не само в градските апартаменти, в частни къщи и в вили тяхното приложение е оправдано. На първо място, сигурност, а след това лесен за използване, евтини в сравнение с тухлена камина, мобилност.

Изберете подходящо устройство в апартамента си за горепосочените параметри и ще ви даде спокойствие, отдих и уютен дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически камини с ефект на жив огън, обикновена класификация за видоветеЕлектрически камини с ефект на жив огън, обикновена класификация за видовете
Електрически камини за стена с достойнство, правила на избор и финес в интериораЕлектрически камини за стена с достойнство, правила на избор и финес в интериора
Инфрачервена камина за къщата, основните типове устройства, принципът на работаИнфрачервена камина за къщата, основните типове устройства, принципът на работа
Ъглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортовеЪглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортове
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Как да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерииКак да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерии
Камина ефектКамина ефект
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Електрическа камина за дома и вила Основните сортове, необходими функционалниЕлектрическа камина за дома и вила Основните сортове, необходими функционални
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
» » Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
© 2021 BggeHat.com