Електрически камини за дома

В апартамента няма възможност да се любувате на открит пламък. За да направите това, трябва да направите комин, да построите специално огнище. Така че беше преди, а сега има електрически камини за къщата, които симулират жив пламък, осветяват и затоплят стаята. Те идват във всички видове дизайн. Трябва само да избирате това, което ви харесва, и собствената ви къща ще бъде трансформирана отвъд разпознаването.


Какво е електрическа камина?


Всяка електрическа камина е инфрачервен нагревател. Има електрическа камина от нагревателен елемент, топлоотражател, корпус от естествени или изкуствени материали и симулиране на пламък. Съветската електрическа камина беше запомнена от боядисани пламенни езици, фалшиви дървета, които просто бяха осветени. Съвременното устройство не изглежда като нищо. Огънят в него е жив. (Виж също: Как да изберем портал за камина)

В електрически камини могат да бъдат отворени или затворени отоплителни елементи от различен тип, рефлектори от различни форми, могат да бъдат подове, стени, универсални и настолни. Също така към тях се добавят различни устройства, например, сега можете да намерите електрическа камина с въздушен овлажнител, с бар, със симулация на изгаряне. Важно е да се знае температурата на нагряване на самото устройство на разстояние от него, силата на устройството. Ако възнамерявате да го използвате за отопление, трябва да знаете за ефективността, която е близо до 100, размера на стаята, която може да се нагрее.

Всяка електрическа камина поддържа няколко режима на работа: отопление, симулация на пожар, допълнителни функции. Някои модели могат да се нагряват толкова, колкото огън или слънце, така че при добро отопление можете да включите само пламъка. Обикновено е възможно да се регулира степента на отопление. Много устройства имат специални дистанционни управления, които контролират тяхната работа.

За някои варианти на камината можете да купите твърдо гориво. Това е изкуствена дървесина или въглища, на които ще се появи красивите езици на пламъка. (Виж също: Каменна камина)

Електрическа камина с въздушен овлажнител


Разлики между камините


В допълнение към техническите характеристики, има много повече критерии, чрез които камините могат да бъдат разделени на различни групи. Няма обща класификация. Обикновено всички нагреватели с функция за симулиране на истински пламък са разделени на следните видове електрически камини:



  1. Преносима електрическа фурна. Евтин вариант с прост дизайн. На външен вид изглежда като камина, създава и имитация на пламък. Често дизайнът се прави на колела, за да се опрости начина, по който се движи от една стая в друга. За да го включите, просто го свържете към мрежата.

  2. Камина портал. По-сложна версия, която по-тясно пресъздава дома. Това изисква определено място за инсталиране. Декорацията на камината може да бъде много различна: различна по стил, цвят, текстура. Не може да бъде преместен. Работата също така изисква връзка с електричество.
  3. (Виж също: Камини във вътрешността на селска къща)
  4. Електрическа камина на стена. Този тип инсталация изисква ниша. Тя е вградена в стената. Дебелината на камината е малка, по-скоро като панел или LCD телевизор, картина. То изглежда грандиозно и по-подходящо за къщи, декорирани в стила на високите технологии, минимализма.


Интериор и камина


Тъй като изкуственото огнище днес има повече естетически товар, отколкото функционален фокус, той е избран да се прибере вкъщи, въз основа на дизайна. Първо, мястото е определено за него. Тя може да бъде хол или спалня. В детската стая той не принадлежи - когато се нагрява, може да се изгори. Поставете го там, където няма друг източник на топлина или къде ще бъде ясно видим. Много от тях заедно с камината представляват фотьойл или пухкав килим и чаша вино.

Разработчиците не се опитват напразно да създадат по-реалистична картина на пламъка. Поглеждайки към огъня, човек се отпуска, трудни задачи идват при него. Той може да създаде романтична атмосфера благодарение на нежелателна светлина. Изборът на електрически камини от производителя, е необходимо, че те хареса. Това е дома - точката на комфорт и топлина. Много интересно е да поставите такова устройство в центъра на стаята. (Виж също: Какъв вид камини за дачата са)

Електрически камини от производителя

Основните съвети за избор на камини, които отговарят на духа на домакините са:



  • Класическа версия, например електрическа камина Adelaide. Те са изработени от монохромни материали по-често пастелни нюанси. Това може да бъде имитация на камък или дърво с орнаменти или резби. Тази опция е подходяща за тези, които обичат да събират стари неща, съхраняват семейни ценности. Класика за тези, които помнят корените на семейството, обича поръчката.

  • Модерна електрическа камина, например електрическа камина Capri. Този модел ще отговаря на тези, които не предлагат много изисквания към околната среда. Тя се отличава с прави форми, стандартни цветове. Текстовете обикновено са равни, така че не се събира много прах. Това е опция за човек, който живее с бързи темпове, когато за отпускане трябва да има колкото се може повече ненужни подробности, най-важното е хармонията на формата.

  • Проектиране. Украсена камина, която се отличава с ярка мозайка, използване на няколко материала, цветове в дизайна - за тези, които търсят специални неща, които отразяват неговата ярка индивидуалност. В такава къща може да има много ярки петна, но всички са хармонични.
  • (Виж също: Каменна камина със собствени ръце)



Коя електрическа камина да избере, всеки човек решава отделно, но трябва да помним, че:



  • за селски стил не се прилага модерна камина;

  • в градския апартамент не изглеждат модели с дърво или камък;

  • За изискана стая можете да изберете викториански модел, допълващ колекцията от картини.


Портали за камини


Най-често продават комплекти електрически камини. Това е огнището и порталът. Огнището е основният елемент, а порталът носи естетическа функция. Тази декоративна рамка на камината. Тя може да бъде изпълнена от:



  • камък или неговата имитация;

  • дърво с или без имитация на конец;

  • полимерни материали.


Във форма може да бъде ъглова или фронтална.

Електрически камини комплекти

В допълнение към метода на производство, те се отличават с тяхната функционалност. Мултимедийните електрически пожари имат портали със специални рафтове за поставяне на оборудване, както и специални дупки за изхода на проводниците. Това е един от най-популярните модели.

Както огнището, така и порталът са сходни. Това означава, че те могат да бъдат закупени отделно и те лесно ще застанат в чифт. Това ви позволява да играете с интериора. Например, можете да промените остарелия портал, когато сменяте интериора или обратно, за да обновите огнището. Комплектът за продажба опростява инсталирането, обикновено всичко е предварително сглобено.


Предимства на електрическа камина


Това устройство перфектно ще допълни комфорта на апартамента, въпреки че може да се превърне в орнамент на селска къща. Изберете ги за какво:



  • Просто го изречете. Инсталирането на електрическа камина не изисква комин, необходим е само контактор с 220 волта. Те могат да бъдат поръчани направо вкъщи и просто ще трябва да бъдат извадени от кутията. Широка гама от продукти позволява да бъдат инсталирани при всякакви условия. Не е необходима допълнителна подова армировка - дизайнът е много лек.

  • Security. Ако няма истински огън, а само илюзия, тогава няма да пострада един обект в стаята. Също така децата няма да се изгорят.

  • Heat. Камината не е само картина, а нагревател. Особено добре отопляеми широки електрически камини. Тъй като въздухът се суши чрез електрическо отопление, някои опции имат въздушен овлажнител.

  • Лекота на грижите. Почистването на сегашната камина се свежда до почистване на пепелта, измиване на сажди. В такава камина няма гориво, което означава, че няма горивни продукти.

  • Релаксация. Езици на пламък, дори изкуствени, но привличат вниманието. От тях не гледайте настрани, защото картината не се повтаря. Това води до отпускане на тялото. Също така едно от тяхното присъствие добавя уют и топлина към къщата.


Широка ел. Камина



  • Multi-режим. Не е необходимо да отоплявате стаята, просто можете да включите студения пламък. Така че дори и в топлинна камина остава подходяща.

  • Управление на комфорта. Благодарение на контролните панели е възможно да се контролира, без да се доближава до камината, всички етапи на нейното действие: яркост, вид на пламъка, температура и др.


Недостатъци на устройството


Както всяко устройство, не всичко е добро в електрическата камина. Дори и най-добрите електрически камини не са без недостатъци. Това устройство има две от тях:



  1. Електричество. За да работите с устройството изисква много киловати, особено ако използвате всичките му функции. И това ще доведе до увеличение на сметките за електричество. Малкото управление на този процес може да бъде изключено чрез отопление, тъй като прекарва по-голямата част от електричеството. Ако това устройство е планирано като единствен източник на топлина, то не е много изгодно.

  2. Цената. Въпреки факта, че е много по-евтино да се купува и инсталира електрическа камина от истинската, но все пак не е евтина. Бюджетните модели се продават на цени от около 5 хил. Рубли. Но ако искате да се насладите напълно на всичките си предимства, тогава трябва да платите до 100 000 рубли.


Всички неудобства са свързани с финансови проблеми. Така че камината е лукс, а не необходимост.


Камина


Производителите днес предлагат широка гама от електрически камини. Това също е алтернатива на нагревателя, рафта, картината, овлажнителя. Използва се за местата, където не можете да инсталирате истинска камина с газ или твърдо гориво. Телевизорът над електрическата камина ще изглежда много добре, така че устройството играе важна роля в интериора на стаята, подчертавайки индивидуалността на собствениците.

С развитието на технологиите се появяват нови начини за възобновяване на пожара, се създават нови портали и се подобрява техническото оборудване. Издаването на нови модели казва, че устройството няма да стане остаряло от дълго време. Има положително въздействие върху човешката психика и повишена безопасност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
Устройството на електрическата камина, какво е термостатът и за какво е то?Устройството на електрическата камина, какво е термостатът и за какво е то?
Практиката на използване на електрически пожар в интериора на различните стаиПрактиката на използване на електрически пожар в интериора на различните стаи
Инсталиране на електрическа камина, как да монтирате електрически камини от различен типИнсталиране на електрическа камина, как да монтирате електрически камини от различен тип
» » Електрически камини за дома
© 2021 BggeHat.com