Комплект камини как да изберем правилната?

Почти във всяка къща има камина. Всеки човек знае, че не само добавя комфорт в стаята, но и дава топлина на дома. Към днешна дата на потребителите се предлага огромен избор на камини, които имат различни свойства, така че всеки може да си купи камина за вкус и портфейл. Камините се различават не само по отношение на размера и външния вид, но и по отношение на вида на горивната камера и видовете гориво. Тук, topka-kamin.com.ua представя различни видове камини за всеки вкус.

Класическият вариант е дървените камини. Те работят само с твърдо гориво от дървени стърготини, дървесина и други дървесни отпадъци. Те са изработени от тухли или метални конструкции. Основното предимство на тези камини е външният им вид. В допълнение, те са доста лесни за почистване, но за неговата продължителна работа изисква голям запас от дърва за огрев. Газови камини, наподобяващи на горящата дървесина. Те работят с газови горелки. Камината е свързана с газовата тръба и, ако е необходимо, свети.

Има няколко вида камини:
• Отворете
• Кумулативен
• Конвекция



Откритите камини най-често служат като декор за стаята, тъй като всички вредни продукти могат да влязат в помещението по време на горенето. По този начин, цялата топлина се губи и не е възможно да се затопли къщата. Конвекторни камини излъчват много топлина, с която можете да нагреете дори голяма стая. Отоплението на къщата се осъществява посредством въздушни канали, те се извършват в стените.

Кумулативната камина се изработва под формата на печка с плочки. За нейното производство се използват керемиди. Принципът на действие на тези камини е, че енергията се събира в кумулативната маса и след това се разминава през стаята.

Преди да купите камина, трябва да обърнете внимание на нейното разположение. Има няколко типа:
• Настенна. Тази камина трябва да бъде поставена близо до стената. Коминът за комини е поставен в съседна стена. Украсете подобни камини с гранитни или мраморни плочи, както и червени тухли. Тези камини са големи по размер, така че те трябва да бъдат инсталирани в големи помещения.
• Ъгъл. Тези камини могат да бъдат инсталирани в малки помещения, тъй като те са малки по размер. Най-често в стая с ъглова камина се създава стая за релакс и се украсяват с декорация.
• Вградена камина. Тази камина е инсталирана в специална ниша. По този начин е възможно да се спести място в стаята, но инсталирането на такава камина трябва да се предвиди дори и в началния етап на построяването на къща, за да се изгради въздуховод и комин.
След като инсталирате камина в къщата, не само добавяте комфорт в стаята, но и създавате допълнително отопление в къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каменна каминаКаменна камина
Видове каминиВидове камини
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
» » Комплект камини как да изберем правилната?
© 2021 BggeHat.com