Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва

Камината, изгаряща дървесина, е мечтата на много собственици на селски къщи. Той добавя цвят в интериора, е уютен и светъл, привличайки себе си, особено в студения сезон. Понастоящем има много възможности да се създаде такава структура. Огнището може да се купи вече готово или направено от собствени ръце. Преди това обаче трябва да изучите информацията за това как да избирате камина с дървесина, така че да е функционална и привлекателна външност на интериора.


Характеристики на камината за изгаряне на дърва


Традиционните дървени камини са дизайн, в който пещта е направена под формата на ниша от огнеупорен материал. В същото време тя е отворена отстрани на стаята. В допълнение, огнището се състои от комин, чрез който продуктите от изгарянето на дърва за огрев се отстраняват от стаята, както и необходимата тежест за пожара. Порталът за дизайн традиционно е направен с буквата "P". За да се направят такива огнища, обикновено се използват камъни или тухли. В този случай, появата на камината ще съответства на стила на стаята и желанията на собственика на къщата. (Виж също: Как да изберем ъгъл електрически камини за апартамент)

дървени камини

Такава конструкция обикновено не е пълнофункционално отоплително устройство, тъй като достъпът на въздух, който влиза в пещта, не се контролира. В този случай камината по-скоро ще бъде вид помпа, която извежда въздуха извън стаята извън къщата. Ако огнището трябва да стане не само интериор, но и пълноценен начин на отопление, експертите препоръчват да се избере "затворена" камина.

Този дизайн се различава от отвореното огнище чрез наличието на врата от топлоустойчиво стъкло в метална рамка. Той дава много повече топлина, докато огънят се вижда и усеща. Затворените камини са много по-безопасни от отворените опции по отношение на противопожарната безопасност. Те също така изглеждат добре в интериора и са лесни за поддръжка. Някои модели на такива центрове могат да се използват както в отворена, така и в затворена форма.


Готови продукти: какво се предлага на пазара


Тези, които размишляваха върху изграждането на огнището в дома, на първо място, въпросът е какъв тип дървени камини има. На съвременния пазар се предлагат доста голям брой, направени в различни стилове и от различни материали. Изборът на определен модел зависи от финансовите възможности, както и от вкусовите предпочитания на собственика на селска къща. (Виж също: Дневна с камина)

Ако говорим за отворена камина, те имат редица предимства:



  • Откритият пламък винаги осигурява по-естетическо удоволствие на онези, които го наблюдават.

  • Подобни проекти изглеждат доста впечатляващи в почти всеки интериор.

  • Такава пещ може да се използва за приготвяне на храна на шпур.



Трябва да знаете! Поради ниската ефективност, тези огнища не са ефективни като отоплителни уреди. Те лошо съхраняват топлината на тялото. Затова топлината на камината ще излъчва само докато огънят гори в нея.



Затвореният тип камина също има свои особености:



  • Икономичен разход на гориво.

  • Може да се използва като уред за висококачествено отопление през студения сезон.

  • Вратата на пещта е надеждна преграда, която позволява да се изключат почти напълно загубите на искри и жар.


Ако говорим за стил, сега предлагаме модели, проектирани в различни стилове, от "класика" до "хай-тек". Изборът на определен тип зависи от решението за проектиране и от ситуацията в помещението, където ще бъдат разположени камините върху дърва за огрев. (Виж също: Какви са ъгловите камини)


Формата и размерите на камината


Препоръчва се да се избере формата и размерът на конструкцията въз основа на ситуацията в къщата, както и на площта на помещението, в което се планира да бъде инсталирана. В стаи с малки размери е препоръчително да се инсталира ъглов фокус. В съвременния пазар се предлагат триъгълни и панорамни конструкции от този вид.



Камини чугунени камини, външно украсени с различни материали, изглеждат оригинални. Обикновено проектите с отворена камина имат U-образен портал. Но можете да изберете нещо по-оригинално. Хармонично се вписват в интериора са отворените огнища, изработени от жълти тухли, порталът на който е изработен от ценно дърво.



Обърнете внимание! В стая в селски стил, така наречените селски камини са подходящи. Порталът на такова огнище обикновено е изработен от дърво, украсено с дърворезби. (Виж също: Камини за електрически апартаменти)



Камините в стила на "хай-тек" се изработват в метална и стъклена конструкция. Те ще се вписват хармонично само в подобен интериор с наличието на аксесоари и мебели, близки по ориентация.

Дори ако в стаята има голяма площ, не е полезно да инсталирате твърде обемист фокус. Той не би трябвало изцяло да съсредоточи вниманието си върху себе си, затваряйки останалата част от ситуацията.


Огнище в дървена къща


Ако камината трябва да бъде инсталирана в дървена къща, трябва да се отбележи няколко характеристики, тъй като има малко повече изисквания към този дизайн. (Виж също: Какви са камините?)

Основата за инсталирането на огнището трябва да бъде конкретен таван или фундамент. Трябва да се има предвид, че строежът е доста тежък, така че основата трябва да бъде достатъчно добре укрепена. Готовите камини са дърво за дървена къща, предлагана от много производители. В същото време монтажът им е доста прост и не отнема много време.

камини за дървени къщи

Камината с комин трябва да бъде еластично закрепена. Това ще гарантира стягане на ставата и ще осигури относителна безопасност при сезонно свиване на стените или при движение на подове.

Повечето собственици на дървени къщи предпочитат да инсталират камини със затворена камина. Те са напълно безопасни във връзка с появата на непредвидени пожари. Специалната стъклена врата е надеждна преграда от летящи искри. Визуално самият пламък може да се види доста добре. В дървената къща са разположени различни във формата на гориво фолио, този параметър зависи от предпочитанията на дизайнера или собственика на жилището.


Как да изберем камина


Ако трябва да купите печки за изгаряне на дърва за вашия дом, трябва да обърнете внимание на няколко точки, които са взети предвид при избора им.



  • Камината трябва да бъде направена качествено. В края на краищата, това е обект на околната среда, който привлича вниманието на първо място.

  • Температура на горене. Параметърът зависи от целта, за която е получен фокусът. За да се постигне максимален топлинен трансфер, е необходимо да се избере пещ, в която средната температура да бъде 700-800 градуса.

  • Желателно е в близост до огнището на изхода от пещта да има ниска температура на дим и газове. Тези структури отговарят на изискванията за пожарна безопасност колкото е възможно повече.

  • Материал за камината. Обикновено това е тухла или камък. Изисквания за материала - устойчивост на високи температури.

  • За да може камината да гори по-добре, тя е свързана с въздуховод, който се отваря към улицата. От него навлиза в пещния въздух.

  • Отоплителната камера трябва да бъде разположена по такъв начин, че стъклото да се издухва отвътре с горещ въздух. Това не само ще предотврати замърсяването от сажди, но и ще подобри условията, необходими за горенето.

  • Вратите от чугун са доста устойчиви на повреди и на високи температури. В допълнение, те осигуряват висока изолация на пещта.


Какъв стил да изберем за камина?


Проектите на камината се изпълняват в различни стилове. В крайна сметка този интериор трябва да се комбинира с цялата околна среда. За дървени къщи е подходящ стилът "страна". Традиционните фокуси са подходящи в почти всеки интериор.

Фенове на минимализма избират портали, направени в лаконичен, с нисък ключов стил. В такива проекти, минимум декор, но те често са много функционални. Изборът на определен стил, в който се прави дизайна на огнището, зависи от неговата хармонична комбинация с останалите декоративни елементи. Съвременните материали имат огромен брой различни възможности за довършителни работи. Дори евтините профили могат да създадат вид на естествени камъни или ценни дървесни видове. Изборът на дървени камини е достатъчно прост, знаейки характеристиките на този дизайн. Трябва да се каже, че камината е избрана за дълго време. Следователно, покупката му трябва да бъде насочена възможно най-отговорно. Това парче интериор трябва да бъде възможно най-функционално, безопасно и естетически красиво. Само тогава ще събере вечерите всички членове на домакинството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да използвате ефективно печки-камини, за да дадеКак да използвате ефективно печки-камини, за да даде
Камини печкиКамини печки
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Камина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерииКамина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерии
Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…
Как да направите електрически камина със собствените си ръце инструкции стъпка по стъпкаКак да направите електрически камина със собствените си ръце инструкции стъпка по стъпка
» » Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
© 2021 BggeHat.com