Стационарно устройство на пещта

Подреждане на стационарна пещ в обекта

За собствениците на частни къщи въпросът за инсталирането на стационарна пещ на даден обект е актуален. Тъй като това дава възможност за пикник, да се насладите на ароматните и вкусни ястия като печени картофи със свински ребра. Но как да се организира стационарно огнище? Това не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Ако желаете, можете дори да го превърне в пълноправен кухня съоръжението, въпреки че в кухнята вече няма нужда газови котли комбинирани, които могат да бъдат намерени, като посетите gidotopleniya.ru.

При пикници и барбекю се използва различно оборудване, което се отличава с нюанси на работа и дизайн. Но те имат общи прилики. Така че всеки стационарен център се състои от база, горивна камера (наричана още "камина"), пирамидална кутия за пушене и естествено комин. Въглища или дърва за дърва се използват като гориво за такъв източник.

Най-популярни в нашите условия е огнището с барбекю на така наречения европейски дизайн. В такова огнище в дъното на основата има вдлъбнатина за съхраняване на дърва за огрев. В горивната камера е монтиран фреза или стойка за чугун, направена от висококачествена стомана. Над барбекю се оказват решетки и шишчета. Колекторът на димните газове с тръба се монтира върху конструкцията - това създава добра тежест и помага бързо да се премахнат димът и саждите от приготвените продукти.



Има и по-опростен дизайн. В този случай огнището трябва да бъде изгорено без димоотвод, но възможно най-отворено. Но след това подредете такава фурна, от която се нуждаете, далеч от дома и в спокоен ъгъл.

Използват се различни материали, за да се направи фурната за барбекю. Основното изискване е устойчивостта на високи температури. Тези условия съответстват на каменни, твърди тухли, пенобетон, дори висококачествена стоманена ламарина. Въпреки че самата пещ обикновено е изработена от шлакови тухли, поставена върху кал-глинен разтвор. Това важи за вътрешната повърхност на тръбата и кутията за дим. Между горивната камера и стените на пещта обикновено има пространство, което е изпълнено със слой от каолинова вата (дебелината му е 5 мм). Това е необходимо, за да се защитят външните елементи на конструкцията от въздействието на открития огън.

Недостатъкът на такава пещ е само един - това огнище не задържа топлината добре. И затова не е подходящ за хляб или за готвене на източна кухня. За тази цел се нуждаете от различен дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
BBQ зона в страната със собствени ръце, снимкаBBQ зона в страната със собствени ръце, снимка
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Бойлер за отопление с дървоБойлер за отопление с дърво
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
» » Стационарно устройство на пещта
© 2021 BggeHat.com