Барбекю фурна от тухли

Днес партита с приятели в дачата или обикновена почивка със семейството си на парцела са много популярни. И неразделна характеристика на това забавление са пещите инсталирани в къщата или на улицата. Те ви позволяват да готвите някои любими ястия. Но наскоро се появи специално търсене на тухлената фурна - барбекю. Възможно е да се види днес в почти всяка секция за дача. Какво е фурна за барбекю и какви са функциите?


Какво е барбекю?


Терминът "барбекю" има няколко семантични значения: това е готвачът и процесът на приготвяне на ястия чрез пушене. Ако зададете такъв въпрос на почиващи хора, те ще кажат, че това е месо, пържено в природата. В действителност, барбекю е нещо, което прилича на традиционен шиш кебап. Единствената разлика е, че тя не е стърчала на шишките, но е печена равномерно на скарата. (Виж също: Барбекю фурна със собствени ръце)

Що се отнася до случая на пещта, а след това по-скоро терминът "барбекю" там започва да се използва в комбинация с пещ градина вила тип отворен, работещи на дърва и като задължителна специална скара за готвене на месо. В момента има доста такива видове пещи. Те могат да бъдат неподвижни или да се придвижват по желание на собственика си на ново място.

фурна-барбекю

За да поставите фурна за барбекю върху собствения си парцел, едно желание няма да бъде достатъчно. Необходимо е да се намери точното място за монтирането му, като се вземе предвид ветровата роза на обекта и квартала на дърветата. В допълнение, много летни жители се опитват да поставят фурната в непосредствена близост до беседка, така че да не отиват за прясно приготвени вкусни ястия. В този случай експертите препоръчват инсталирането на тухлена фурна на улицата, тъй като тя изглежда солидна и е готова да обслужва своя собственик за достатъчен брой години.

Що се отнася до дизайна на такава лятна печка, струва си да се работи върху нея. В края на краищата готовият продукт ще бъде истинска декорация на всяка страна. Ето защо можете да изградите истинска руска фурна, изработена от тухли в миниатюрни, малък барбекю комплекс или конвенционална отворена мини фурна. (Виж също: Пещи от тухли за лятна резиденция)


Основни предимства на барбекю пещи


Веднага щом на пазара се появи модерна новост - фурна за барбекю за дача - много хора, които обичат да прекарват много време на сайта си, решиха да я купят. Какво е добро? Има няколко предимства на тухлена фурна за барбекю:



  1. Тя може да бъде на улицата при всяко време: в дъждовни дни, под сняг и така нататък.

  2. Благодарение на такъв строителен материал като тухли, можете да реализирате най-смелите и необичайни дизайнерски изкушения. Включително създаване на добра работна повърхност и просто необходимо за съхранение на съдове и горивна икономическа секция. Някой дори разполага пейки и маси близо до печката.

  3. Ако искате, можете да го направите сами, използвайки само интернет, например, необходимите инструкции с поетапно описание на работата и чертежите;
  4. (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)
  5. Това дава възможност да се подготви широка гама от ястия, в допълнение към пряко, на барбекюто: пушена пуйка, пиле Ямайка, скара на дървени въглища риба, шишчета и така нататък.


Препоръчително е да изберете за вашия сайт барбекю фурна с котел, като се има предвид броя на лицата, за които ще се проведе готвенето. И е по-добре да има печка близо до вила или беседка, в зависимост от мястото, където обикновено се провеждат събиранията. В този случай ще бъде удобно да готвите и да сервирате храна, без да оставяте гостите си дълго време.

фурна-барбекю с Казан



Това е неприемливо: според експертите е невъзможно тази инсталация да бъде инсталирана на морава или просто на земя. Необходимо е да се подготви бетонова бетонна платформа за пещта. Такива предпазни мерки ще помогнат за избягване на възможни пожари в бъдеще. (Виж също: Мангал-камина със собствени ръце)



Сортове фурни за барбекю


По свой дизайн тези продукти могат да бъдат напълно различни, благодарение на избрания материал, от който обикновено се произвеждат - тухли. Той е, който дава на специалистите големи възможности за разработване на интересни проекти за такива пещи. Тук са най-необичайните от тях:



  • Руски фурна-барбекю в миниатюрни. В тази версия самият ефект на барбекю се постига чрез оборудването на пушечната кутия, разположена над повърхността на готвене. Предимството на този дизайн е, че барбекюто не увеличава размера на цялата конструкция, но все пак ви позволява да извадите димът, натрупан по време на готвенето, от пещта веднага в тръбния канал, а не на улицата. Друго предимство на такава пещ е, че самите стени са изолирани. Поради това се получават минимални загуби на топлина, които оказват влияние върху малката употреба на дърва за огрев. Също така този дизайн е популярен поради своята гъвкавост, тъй като ви позволява да готвите не само месни ястия, но дори да печете хляб;

  • Ъглови и челни барбекю-комплекси. Тези монолитни конструкции се различават по своята многофункционалност. Ако желае собственикът, той може да съдържа фурна, пещ с котел, руска печка, камина и помещение за пушене. Ето защо, тук можете да готвите не само пържени храни, но и варени, задушени, сушени. По своя размер и външен вид, тези комплекси могат да бъдат напълно различни;
  • (Виж също: Фурната за казан със собствените си ръце)
  • Барбекю камини са друг тип фурна. Разликата от други подобни аналози е, че пространството в пещта има голяма ширина. Освен това, в допълнение към стандартното барбекю, разположено в основата на такава камина, е напълно възможно да има грил в своята ниша и дори да изплюе, което увеличава асортимента от ястия, които могат да се приготвят тук. И, разбира се, тези проекти изпълняват основната си цел - те работят като камина.




барбекю барбекю


Основните етапи на изграждането на тухлена пещ


Огромна популярност понякога започва да се наслаждава на изграждането на тухлена фурна. В крайна сметка, в този случай конструкцията изглежда не само естетически приятна, но и има добри функционални възможности. И в допълнение към него можете да в същия стил изложени на тухли огради, пейки и маси. В резултат на това ще бъде отлична зона за отдих. В допълнение към тази естетическа страна, тухла е добра, защото произведените от нея продукти са добри и запазват топлината вътре в себе си за дълго време и затова готвенето се превръща в истински празник.

За да проверите колко е добра тухла, трябва да направите малък тест. За да направите това, трябва да построите малък огън от дърва за огрев, да поставите гумата върху колата предварително и нагоре - пробата. В случай, че целият огън е изгорен и камъкът е останал в предишното си състояние, можем да кажем, че той е идеален материал за изграждането на бъдещия комплекс.



Важно е да знаете: изграждането на тухлено барбекю започва с намирането на подходящо място за него и подготовката на всички необходими чертежи на конструкцията. Ако нямате достатъчно опит за самостоятелно строителство, най-добре е да се обърнете към професионалистите и да получите съвети от тях. Така че на сайта otopimdom.ru можете да намерите много полезна информация за бъдещото ви строителство, а ако искате, можете да отидете и с вашия въпрос до най-добрите специалисти във вашия бизнес.



Веднага след като бъде отбелязано мястото за изграждане, е необходимо да започнете да полагате основата. Поради тази на дълбочина около 30 см е необходимо да се постави твърдо трошен камък, чакъл и арматурно желязо, а отгоре -. Кофраж от 10 см След това всичко се излива бетон смес, която трябва да се дава около два дни, за да се втвърди.


Стартиране на зидарията


Следващата стъпка е да се оформи туната на основата на бъдещата пещ. В допълнение към тухла можете да използвате камък за тази цел. В този случай, камъните с правоъгълна форма трябва да бъдат поставени в ъглите на конструкцията, а плоските ще станат отличен материал за облицовка.

градински печки на барбекю



Моля, имайте предвид, че пространството между поставените камъни трябва да е възможно най-малко. Това ще даде цялостна надеждност на структурата за следващите години и също така ще спести и запази циментов разтвор.



Тъй като пещите за барбекю в градината се нуждаят от добър комин и камина, те трябва да бъдат внимателно изложени на свой ред с помощта на огнеупорни тухли. За облицовка може да използвате вече положен плосък камък или да вземете бомбардировач и да запасите с малки плоски фрагменти от кварцит, пясъчник или каменни плочи.


Облицовката е от значение


Има два вида каменни облицовки - хоризонтални и съответно вертикални. Изборът на специфичния тип облицовка се основава на дебелината на подготвения камък. Така вертикалната зидария е приложима за камък с дебелина до 4 см, а хоризонтално - 15 см. За барбекю е най-добре да използвате хоризонтална зидария.

Полагане на тухлена пещ, барбекю камина, камъкът може да се използва по-нататък не само за извличане на максимална полза от работната зона, но също така и други елементи: нишите за дърво, плотове, пейки, огради и др. Също така от камъка можете да направите ниша за изтичане на вода или да оформите целия район, в който се намира камината. В този случай ще предпазите почвата от вашия сайт от излишната мръсотия, както и да улесните и почистите района след готвене и почивка.



ВНИМАНИЕ: градинските камини - барбекю трябва да бъдат инсталирани в селската къща до първото настинка. Поради това трябва да се внимава да изберете подходящото строителство възможно най-рано от финансовите му възможности и стилистични предпочитания. В противен случай ще трябва да изчакаме идването на пролетта. Но можете да използвате инсталираната фурна през зимата. Основното нещо в същото време е да се грижите добре за вашата конструкция и да я разтопявате правилно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Фурни за барбекю със собствени ръцеФурни за барбекю със собствени ръце
Печка за шиш кебап със собствени ръцеПечка за шиш кебап със собствени ръце
Как да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещиКак да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещи
Шлюзова пещ със собствени ръцеШлюзова пещ със собствени ръце
Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръцеУлична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
Камина барбекю със собствени ръцеКамина барбекю със собствени ръце
Пещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементиПещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементи
» » Барбекю фурна от тухли
© 2021 BggeHat.com