Камина комплекс, който включва барбекю, барбекю, опушване, котле и фурна

Древните руски пещи се завръщат в ежедневието, подложени на някои промени. Естествено, функцията на пещта се разглежда и от малко по-различен ъгъл. Особено съчетание на руска печка с пещ за барбекю е организирано в къщата от любовници на готвене на клада. Човек не може да не се съгласи, че има нещо специално за този метод, то е дим от пожар или друга температура. Но едно нещо е сигурно: вкусът на храната, приготвена във фурната, е уникална.

Барбекю с руска печка в дачата е един вид център на цялата цивилизация. Около него се намира беседка, маса за обяд на открито, шезлонг или столове за почивка. Връщайки се на барбекю, трябва да се отбележи, че тези, които прекарват времето си в готвене в руската фурна, ще оценят и други популярни модели фурни. Следователно, цял набор от индивидуални фурни с камина, пушач, фризер, руска печка, казан, направени в една структура, като едно устройство, ще бъде истински подарък.

Готов за използване камина
Готов за използване строителство

приспособление

От изброените компоненти можете да избирате само тези, които представляват интерес и да ги включите в собствения си проект. А комбинацията от отделни пещи може да се извърши в произволен ред.

В зависимост от желанието на собственика започва да се формира идеята за нов пещен комплекс. От всички компоненти трябва не само да се поберат в един компактен корпус, но и правилно да изпълняват функциите си, инициативата е без значение тук, и е желателно да се възползва от съветите на професионални художници, които са предоставили готови проекти. Тези проекти са лесни за намиране на официалните уебсайтове на строителни организации, които насочват дейностите си към основния поток на печката.

Съветът да използва готовия проект се ражда от факта, че още в началния етап на строителството е необходимо да има представа за компонентите на комплекса. Основата трябва да бъде издигната незабавно за цялата структура. Всички добавки с течение на времето не могат да бъдат създадени.

Контрастно зидане
Красива контрастираща зидария

От цимент и пясък може да се получи твърда основа. Като пълнител на дъното на изкопа, можете да излеете слой от натрошен камък. Но в някои случаи се използват блокове от пяна, тъй като те са достатъчно здрави, за да поддържат тежестта на цялата структура. Корпусът на пещта е изработен от тухли. Благодарение на интензивния топлообмен на улицата, а стените на пещта не се нагряват толкова, колкото в къщата, външният слой може да се постави облицовъчни тухли. Това ще спести при завършването на комплекса след строителството.

Като се има предвид разрушителното въздействие на дъжд, вятър, сняг, слънце, изграденият пещен комплекс се опитва да защити по всякакъв възможен начин влиянието на околната среда. Затова те го оборудват под формата на беседка или в беседка, покривът на който ще облекчи вредното въздействие на климата.



Сред готовите модели често има набор от фурни с котлони, тиган, пушене, Барбекю барбекю и панел за котел. В допълнение, проектът описва няколко функционални свойства на тялото на камината. Има рафтове, чекмеджета, ниши, в които можете да съхранявате малки кухненски прибори. Комплекс за барбекю с камина ще се събере около цялото семейство за вечеря след работен ден.

Готов вариант на камината
Готов вариант под формата на скица

Дизайнът на комплекса е насочен към ефективно премахване на дима. Както знаете, течението в комина зависи от разликата в налягането в горната и долната част. Когато фурната е построена на улицата, е много трудно да се постигне голяма разлика. Ето защо, изграждането на комина в комплекса се дава дори повече внимание, отколкото ефективността. Между другото, проблемите с топлопредаването в уличните модели не се използват изобщо. За готвене се използва локализирана енергия.

Основните правила за полагане на редове

Поставянето на зидария трябва да бъде представено във визуална форма, тъй като е трудно да се опише дословно. Но с всеки избран проект има набор от основни правила, които се придържат от начинаещите и професионалистите.

  • В подготвителната работа трябва да бъде включена визуална оценка на общите размери на комплекса. Необходимо е да се установи липсата на отрицателни фактори, които могат да се появят по време на строителния процес.
  • Всеки ред се препоръчва да се оформят с една тухла, без да се прилага решение. Това е направено, за да се оцени как тухлите се поберат по размер и да определят основните кръстовища на дресинга.
Масивна конструкция в крайградската зона
Масивна конструкция в крайградската зона
  • Спазвайте хоризонталната и вертикалната помощ на различни устройства. Някои използват ниво на сграда или олово. За да се работи възможно най-бързо, понякога конструирайте рамка, в която се прави зидарията. След това този скелет е демонтиран.
  • Най-тънките шевове между тухлите се намират в близост до горивната камера. Те са 3 мм. Облицовъчната тухла се поставя върху разтвор от 5 мм. При проектирането на комина е допустимо да се увеличи шев до 10 мм.
  • Внимавайте за целостта на шева, тъй като той изпълнява не само ролята на крепежни елементи, но също така осигурява целостта на кухините. Ако най-малко една от тухлите е лошо положена решение, тогава през пролуката със сигурност ще отиде в дим беседка.
Камина система в беседката
Структурата вътре в беседката
  • Правилата, отнасящи се до вътрешната облицовка на каналите, посочват, че всеки завой на канала или изпъкналостта на тухла може да предизвика спад в скоростта на въздушните маси. По същата причина, след полагане, е необходимо да се отстрани излишната част от разтвора с влажна кърпа.
  • Минималната температура на хоросана, която е допустима при поставянето на камината, е 5 градуса по Целзий. В противен случай строителните работи ще трябва да бъдат отложени.
  • Не осветете печката, без да я изсушавате, след като завършите конструкцията.

В допълнение към основните функции на комплекса е необходимо да се мисли за мерките за сигурност. Коминът минава през тавана и го загрява. За да се предотврати това, е необходимо да се направи изолация от минерална вата в изходната зона. Тялото на пещта е изолирано от стената на беседката. На дъното около основата се поставя плоча от негорим материал.

Многофункционална камина комплекс
Разнообразие от камина комплекс

Разнообразие от модели

Опитни майстори се опитаха да споделят мъдростта с любителите на независима работа. Днес рядко можете да видите една снимка на камина комплекс. Обикновено това е пълно описание на всички действия. В галерията можете да намерите всеки модел, който отговаря на вашите условия без промяна.

Комбинацията от основните компоненти на пещите може да се поръча допълнително, като се свържете с професионални фирми. Самоизработката е изпълнена с грешки при премахването на дим. Неспазването на пропорциите може да причини изгарянето на камината, а не лошото, а храната ще бъде трудно да се готви поради разстоянието до открит пламък.

Някои модели имат огромен камион, в който мивката е изрязана. Такъв комплекс е истинска кухня, определена по функция. Опциите, предназначени за използване на открито, се доставят със защитни конструкции над комина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Редът на отоплителната пещ за готвенеРедът на отоплителната пещ за готвене
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Как да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещиКак да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещи
Външни печкиВъншни печки
Шлюзова пещ със собствени ръцеШлюзова пещ със собствени ръце
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
» » Камина комплекс, който включва барбекю, барбекю, опушване, котле и фурна
© 2021 BggeHat.com