Как действа една електрическа руска печка и защо се нарича така

Размерите на уредите за готвене често определят границите на приложимостта им. Традиционно всички устройства са разделени на два вида: за дома и за даване. Смята се, че по-компактните устройства имат ограничена функционалност. В повечето случаи този модел е правилен. Съществуват обаче изключения, при които едно малко компактно устройство във всяко отношение надвишава неговия прототип. За такива изключения е възможно да се носи електро печка "руска печка".

Домакински уред с малък размер
Компактен домашен уред

Принцип и характеристики на фурната

Електрическата пещ е спечелила признанието и любовта към огромния сегмент домакини, благодарение на лесната употреба и производителност. За да се пече брашно, най-добрата алтернатива практически няма, освен за една истинска руска фурна. Фурната не разполага с ненужни опции, както се вижда от външния дизайн, опростена до минимум. Но въпреки това устройството е инсталирано и използвано във всеки интериор на кухнята, а малки размери ви позволяват да го вземете със себе си в дачата.

Структурно, електрическата пещ е рамка с вградени нагреватели. При едновременната си работа топлината се освобождава, действайки върху подготвената чиния от всички страни. Това е причината, поради която електрическата пещ има аналогия с руската печка.

На разумни потенциални купувачи наведнъж се поставя въпросът за себестойността на работата на такова количество нагреватели. Общата консумация на енергия не надвишава 0,6 kW, което е няколко пъти по-ниско, отколкото при големите стационарни фурни.

Основни предимства
Основни предимства

Две тави за печене, върху които са поставени продуктите, са изработени от здрава стомана с незалепващо покритие. Те имат страни, които няма да позволят освободената течност, мазнините и маслото да текат надолу. Единственият недостатък на такава пещ е, че е невъзможно да се работи без шевове.

Описаната мини фурна е предназначена не само за печене на пайове, но и за приготвяне на други ястия. Но размерът на порцията е много по-малък, отколкото в конвенционалната фурна, така че е много неудобно да я използвате ежедневно в голямо семейство.

Електрическата пещ симулира натрупването на топлина. Тя прибира максималната температура при висока скорост и след това постепенно я намалява. Този ефект се получава в тухли или каменни печки на руски език. Съпругите отбелязват, че той е този, който причинява печене, месо или риба да имат коричка с характерен вкус. Но докато храната на всички етапи на готвене не гори. Продуктите не премахват влагата, тъй като при работа с микровълнова печка, така че пайките са буйни, а месото е много сочно.

Две палети вътре в уреда
Две вътрешни палети

Характеристики на електроуредите



Обхватът на устройството до голяма степен зависи от умението и въображението на потребителя. Можете да определите само основните типове ястия, които са удобни за приготвяне.

Но преди това трябва да се отбележи, че бързото нагряване на фурната ви позволява да затоплите всякакви ястия и преди микровълновата система има известно предимство. В влагата на микровълновата печка, поради ускореното движение на молекулите, се изпарява, но остава във фурната вътре в продукта.

Електрическа фурна Руската фурна с избор на температурен режим разширява функциите си и е в състояние да произвежда плодове или гъби. При подготовката на различни ястия ограниченията практически не се наслагват. Така че, можете да печете пайове, да печете месо, да готвите зеленчуци, риба и да готвите супи или зърнени храни. Последното качество често привлича любители на храната, приготвени в саксии.

Топли, прясно приготвени сладкиши
Прясно приготвени сладкиши

Мерки за сигурност

Електрическата руска печка не може да се нарече абсолютно безопасно устройство по две причини. Първата е, че използваната електроенергия винаги носи потенциална опасност, а втората предполага висока температура на корпуса. В тази връзка производителят е разработил някои правила за безопасното използване на фурната.

  • Преди всяко включване е абсолютно необходимо да проверите състоянието на електрическия кабел и щепсела. При най-малкото нарушение на целостта на изолационното устройство да се включи в мрежата е забранено.
  • След приключване на работата фурната трябва да се изключи.
  • При печене използвайте специални гнезда или ръкавици.
  • Изолирайте фурната от запалими повърхности.
  • Не докосвайте металната част на корпуса, тъй като има много висока температура.
Метална кутия на устройството
Металната кутия е много гореща по време на работа

Характеристики на избор

Списъкът с моделите на електрически пещи не е толкова разнообразен, че има специални познания за успешен избор, но си струва да се обърне внимание на някои от нюансите.

  • Първият фактор е обемът на камерата. Трябва да се разбере, че повече енергия се изразходва за загряване на повече пространство, така че ако не е необходимо да купувате по-големи модели, е по-добре да спестите. В случай, че нямате стационарна фурна, трябва да помислите за големи електрически фурни.
  • За да можете да печете различни ястия, се нуждаете от функция за настройка на температурата. В този случай електрическата фурна е руска фурна дори може да пече хляб. Контролът върху температурата също е необходим при готвене на месни ястия.
  • Обърнете внимание на поддръжката на тялото. Те не само трябва да са на разположение, но е желателно те да са изработени от каучук. Краката изолират хоризонталната повърхност от топлата метална кутия. Гумените крачета предпазват фурната от плъзгане при отваряне или затваряне на вратата.
  • Наличието на таймер е добре дошло, но е малко вероятно някой да се съгласи да плати допълнителни пари за тази опция, защото обикновено процесът на готвене се контролира визуално. Въпреки това, ако използвате рецепти, често те посочват температурата и времето на печене.
  • Стъклената врата заедно с подсветката позволява да се наблюдава храната по време на подготовката. Това е особено важно, когато не можете да отворите вратата на фурната. Само модерни модели на електрически пещи са оборудвани с тази опция.
  • Различните методи за управление на устройството правят значителни корекции в цената на продукта. Електронното управление се счита за по-удобно и модерно, но при определени условия на работа надеждността е по-ценна, затова ще бъдат предпочитани механични модели.

Въз основа на избора можете не само да се възползвате от техническите показатели, но и от отзивите на потребителите. Но в този брой е необходимо да се покаже остроумие. Не забравяйте, че някои отзиви са специално измислени, така че потърсете информация по едно и също време от няколко източника.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е електрическа мини фурна, как работи?Какво е електрическа мини фурна, как работи?
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Външни печкиВъншни печки
Пещи с печкаПещи с печка
Електрически пещи за къщи и вили, класифицирани по видЕлектрически пещи за къщи и вили, класифицирани по вид
Електрическа фурна за пица у домаЕлектрическа фурна за пица у дома
Електрическа фурна за печене у домаЕлектрическа фурна за печене у дома
Малък рейтинг на качествени електрически мини-пещиМалък рейтинг на качествени електрически мини-пещи
Чудесна печкаЧудесна печка
Пещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементиПещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементи
» » Как действа една електрическа руска печка и защо се нарича така
© 2021 BggeHat.com