Как да се грижите за микровълнова фурна

как да се грижите за микровълнова фурнаМикровълните трябва да се обслужват редовно, тъй като могат да се появят сериозни последици. Те обикновено се смятат за проста и надеждна техника, но когато изглежда, че нищо не нарушава нищо, нещо може да се обърка. Трябва да се проверява всяка старинна микровълнова фурна, чиято възраст надвишава, например, 15 години.

Ако установите, че храната се приготвя много по-дълго от обикновено, тогава може би е време да направите професионален ремонт. Те могат да извършат тест за изтичане на лъчение или други проблеми, които пещта може да изпита. Също така помогнете да направите оценка дали тази микровълнова фурна трябва да бъде заменена. Може би всяка микровълнова фурна на тази възраст трябва задължително да промени нова. Такива уреди са сравнително евтини стоки, а новите са склонни да имат повече функции и удобства, за да направят вашата кухня по-приятна. Само в случай, че сте един от енергийните собственици на микровълновата печка, които искат да ремонтират сами, искате да направите предупреждение.

Не се опитвайте сами да ремонтирате микровълновата печка. Тази работа е предназначена изключително за професионалисти. Електрическото напрежение в микровълновата система варира от 3000 до 5000 волта, а понякога и по-високо. Един от най-често срещаните ремонти, които се случват в микровълновата фурна, е замяната на износен предпазител, който е разрушен поради силен токов удар. Професионалистите лесно ще направят необходимата работа и това ще ви спести от закупуването на нова микровълнова фурна.



Микровълновата печка не изисква много грижи, но в действителност се нуждае от това. Просто поддържането на чиста вътре е добра практика. Покрийте повечето продукти със специален капак и ги оставете на чиния или чиния. Части от храна, оставени в микровълновата печка, които се нагряват многократно, в крайна сметка се превръщат в въглерод. Въглеродните частици могат да образуват дъга и да създадат пожар в микровълновата печка.

Друг малък върх, за да запазите чистата пещ е да се уверите, че поставяте продуктите във вентилирани контейнери. Обикновено трябва да направите няколко дупки в продуктите или в пластмасовите контейнери за готвене. Тази процедура предотвратява натрупването на пара, независимо от целта на готвенето. Няма нищо по-неприятно за готвача, отколкото взривяването на картофи, което създава голяма бъркотия, след което трябва да миете внимателно микровълновата фурна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Пещи за фугиранеПещи за фугиране
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Електрически пещи за къщи и вили, класифицирани по видЕлектрически пещи за къщи и вили, класифицирани по вид
Кухненски печки и каминиКухненски печки и камини
Малък рейтинг на качествени електрически мини-пещиМалък рейтинг на качествени електрически мини-пещи
Шведска фурна със собствени ръцеШведска фурна със собствени ръце
Ремонт на руската фурна със собствените си ръцеРемонт на руската фурна със собствените си ръце
Веднъж забравена електрическа чудодейна фурна е отново в експлоатацияВеднъж забравена електрическа чудодейна фурна е отново в експлоатация
Как действа една електрическа руска печка и защо се нарича такаКак действа една електрическа руска печка и защо се нарича така
» » Как да се грижите за микровълнова фурна
© 2021 BggeHat.com