Кои котли са по-добри

Когато избирате тенджера, трябва веднага да си представите какво имате нужда от него и какъв тип плоча ще се използва. Няма универсална тиган, едната е по-зелена, другата има незалепващо покритие, а в третата - вкусът на ястието е отличен. Разбира се, е по-добре да има няколко вида саксии в кухнята, една за приготвяне на супи, друга за варено мляко, третата за гасене на месо. Нека се опитаме да направим списък на най-необходимите кухненски прибори. Така че котките са по-добри?

Кои котли са по-добри

За какво е тиганът?

Стомана и "емайл"

Тези видове тенджери са познати от детството, помнете поне бели емайлирани саксии с боядисани червени макове (поздрави от СССР) или прости форми на лъскава неръждаема стомана. Те все още се продават в складови помещения, едва сега имат по-привлекателен вид.

Торбите от неръждаема стомана са едни от най-трайните, многофункционални и екологични. В тях можете да приготвите и първото ястие, а второто и дори да изсипете месото със зеленчуци. Ако по време на готвене разбърквате храната навреме, няма да изгорите и да се придържате към стените. Но поради чистотата на метала, такива саксии лесно се деформират, при удар или невнимание при манипулации могат да се появят вдлъбнатини.

тигани са добри каквоАко изборът падна върху "неръждаема стомана", обърнете внимание на дебелината на стените и дъното. Разбира се, по-добре е, ако има двойно дъно, така че тавата ще бъде по-малко деформирана. Цената на това ястие ще бъде по-скъпа, но ще продължи много по-дълго.

Удобен и непретенциозен при експлоатация и поддръжка - коритото от неръждаема стомана се почиства достатъчно добре и отново ще изглежда като ново. Предупреждение: Не загрявайте празна тенджера от неръждаема стомана, защото върху нея ще се появят синьо-зелени петна.

Емайлирана тава също щадящи околната среда и чудесно за готвене супи, но млякото да заври или зеленчуци, за да гасят може да не е възможно, ако подготвени хранене има малко течност, тя рискува да изгори до стените и дъното на емайлирани съдове. В този случай това е директен път към боклука.

Кои котли са по-добриВ допълнение, разцепването на емайлирана повърхност ще направи такава пота неприложима. Ако сте видели чип или пукнатина на емайлирани ястия, изхвърлете го без съжаление, тъй като в съдовете, приготвени чрез чиповете, се отделят вредни вещества.

Емайлирани тигани са добри какво? Емайлираният тиган е добър, но е по-добре да изберете по-дебели стени, така че храната в него ще се слее по-малко и ще продължи по-дълго.

Алуминий и чугун

Кои котли са по-добриДруга крепост на съветската епоха. По това време в гардероба на всяка домакиня имаше алуминиеви саксии и те бяха популярни поради тяхната лекота, лекота, издръжливост и относителна незапалимост на храната. Модерните домакини предпочитат по-екологична тенджера, тъй като алуминият генерира вредни вещества при нагряване. Но тук за готвене алуминиеви паница аромат е по-добре от други.

Тигани, изработени от чугун, са известни на всички, достатъчно е да си спомнят същата мида или гъска. Те са подходящи за приготвяне на всякакви ястия, но те са доста тежки, поради което се използват от домакините само за тези ястия, които изискват дълго готвене. Например, той може безопасно да гаси месото, без да се страхува, че ще изгори.



Стъкло и керамика

Кои котли са по-добриТакива ястия перфектно запазват свойствата и вкуса на приготвената храна и са в състояние да задържат топлина за дълго време. От основните недостатъци може да се отбележи крехкостта и невъзможността за готвене на открит огън. Топлоустойчивите стъклени и керамични тигани са чудесни за поставяне на зеленчуци във фурната или за приготвяне на ястие в микровълнова фурна, но е по-добре да не готвите на печка.

Все пак, ако все още искате да го тествате за сила, не забравяйте да поставите сплитер на огъня и добавете течността към тигана. И поради факта, че стъклото прави топлината неправилно и неравномерно се нагрява, е невъзможно да постави овален или правоъгълен стъклен тиган на огъня, просто ще се спука. Същата съдба чака стъклария, ако я извадите от фурната веднага на студена повърхност или случайно я ударите със студена лъжица върху гореща тенджера.

Кои котли са по-добриАко все още искате да имате безопасни прибори, но крехката керамика не се побира, обърнете внимание на саксиите с керамично покритие, които се появяват недалечно на пазара на кухненски прибори.

Любов от много домакини Тефлон

Тигани с тефлоново покритие придобиват популярност сред собствениците на света. Универсалното, благодарение на незалепващото покритие, ви позволява да приготвяте храна, която не се придържа към стените и не гори. Тя ще се справи с всяка задача: дали да се готви супа, дали да изгори месото. Но тя много се страхува от драскотини, така че е необходимо да се използват специални дървени или пластмасови шпатули и кофи.

Кои котли са по-добриСега, когато знаете кои тигани са най-подходящи за приготвяне на определен вид храна, е време да научите за типовете плочи, за които са предназначени.

За коя плоча са най-добрите тигани

За газови и електрически готварски печки е подходяща всяка чиния, с изключение на стъкло и керамика, но може да се използва и при пожар, като преди това е поставен разделител.

За табела със стъкло-керамично покритие изберете тава с идеално плоско дъно и дебелина на дъното най-малко 3 мм.

За готвене в микровълновата фурна ще ви трябва стъклена, керамична чиния, докато метална тавичка за тези цели е напълно неподходяща.

На сайта https://nyamnyamushka.ru можете да прочетете за тези марки ястия:

1. прибори Rondell прегледи


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Прибори за хранене рецензии и мненияПрибори за хранене рецензии и мнения
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
Поради това, което устройството нептун не е спечелило популярностПоради това, което устройството нептун не е спечелило популярност
Как да изберем тиган с умКак да изберем тиган с ум
Рецепта за грахова супа със свинско месоРецепта за грахова супа със свинско месо
Рецепта за сирене супа с пушено пиле у домаРецепта за сирене супа с пушено пиле у дома
Вкусни и полезни супи от пушени продуктиВкусни и полезни супи от пушени продукти
Как да се караме и да вдигаме пиле за пушенеКак да се караме и да вдигаме пиле за пушене
» » Кои котли са по-добри
© 2021 BggeHat.com