Саксии с керамично покритие

Саксии с керамично покритиеГрънчарството се връща в древни времена. Всеки знае, че дори древните хора използват изгорена глина за приготвяне на ястия. Освен това произведените ястия служат не само за готвене, но и за съхранение. Всички видове амфори са създадени за съхранение и дори запазване на различни видове масла и вина, саксии за готвене във фурната или на огъня. Това ценно и полезно изобретение на човечеството не е загубило своята популярност до ден днешен. Досега керамичните ястия са известни със своята екологична съвместимост и хигиена, както и с отличния вкус на приготвената в нея храна. Но в такива ястия има едно значително минус - това е много крехко, по-добре е да не го готвите на голям огън.

Саксии с керамично покритие: разкриват тайни

Техническият прогрес обаче не стои неподвижен, а един ден производителите създават производство на съдове с керамично покритие, слушайки молбите на домакини. В същото време беше решен проблемът с чупливостта на продуктите и хранителните горива. Тънка, изгорена по специален начин и нанесена върху основата на металния слой от керамика, прави тава практически неуязвима при високи температури и механични повреди.

Саксии с керамично покритиеОбвивката на гърне с керамично покритие може да бъде направена от алуминий или неръждаема стомана, като такъв хибрид прави ястията не само силни и надеждни, но и безопасни за готвене. Сега тя може да бъде приготвена не само на газови и електрически печки, но и на огън, а в същото време не се притеснявайте, че тя може да се спука.

Самото керамично покритие прави ненужна конкуренция с Teflon. Поради това покритие се постига незалепващ ефект, но за разлика от тефлона, керамиката е по-безопасна за човешкото тяло. Това покритие може да се затопли до 400 градуса или повече, докато тефлонът вече на 200 градуса по Целзий започва да отделя химически съединения, вредни за хората, превръщайки храната в обикновена отрова.

Саксии с керамично покритиеОсвен това Teflon е лесно да се надраска, а твърдото керамично покритие има висока устойчивост на абразия, устойчивост на драскотини и абразия. Така че наличието на дървени шпатули в кухнята вече е напълно ненужно. Разбира се, остър нож или вилица специално остъргват стените и дъното на съда с керамично покритие не е необходимо, но лъжица, черпак и други метални прибори не е забранено да се използва устройството, тъй като рискът да развалят керамичното покритие е сведена до минимум.



Под керамичното покритие има метал, който е предразположен към деформация. Достатъчно е да си припомним една тенджера, изработена от неръждаема стомана или алуминий, след като я удари, ще има вдлъбнатина. За да се гарантира, че гърне с керамично покритие продължава по-дълго, изберете го от алуминий, а не от щанцоване. И обърнете внимание на дъното, какво е по-дебело, колкото по-твърдо ще бъде тиганът.

Саксии с керамично покритиеАко не сте решили кои тигани да са по-добре с керамично покритие, то сега можете да намерите дори тигани с шестслойно дъно в магазините - това ви е нужно. Всеки слой е направен от определен тип метал, едната от които е с добра топлина, другата бързо разпределя и равномерно загрява дъното, третият не позволява на тигана да се охлажда бързо. Чрез метода за наслагване на материали можете да създадете ястия, които понякога имат неочаквани свойства. Но основното нещо, което се постига с такава многопластова конструкция, е, че ястията стават практически неуязвими за механични повреди и температурни деформации.

Любовниците отдавна оценяват не само лекотата на използване на саксии с керамично покритие, но и лекотата на грижите. Благодарение на гладкото покритие, мазнините и мръсотията практически не се придържат към него и лесно се почистват не само с ръце, но и в съдомиялна машина. Разнообразието от цветни саксии с керамично покритие може да изненада всяка домакиня, то е много по-интересно от стомана "неръждаема стомана" или черен чугун.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Помпейска печкаПомпейска печка
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Прибори за хранене рецензии и мненияПрибори за хранене рецензии и мнения
Чудесна печкаЧудесна печка
Веднъж забравена електрическа чудодейна фурна е отново в експлоатацияВеднъж забравена електрическа чудодейна фурна е отново в експлоатация
Как действа една електрическа руска печка и защо се нарича такаКак действа една електрическа руска печка и защо се нарича така
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Марк 6060 преглед на пушенето за пушенеМарк 6060 преглед на пушенето за пушене
Кои котли са по-добриКои котли са по-добри
» » Саксии с керамично покритие
© 2021 BggeHat.com