Чудесна печка

Мислейки за здравословна и вкусна храна, хората започнаха през миналия век. Старите руски пещи, осигуряващи такава полезна храна, са затънали в забвение, затова е трябвало да намерят по-компактни аналози, които биха могли да съхраняват полезни вещества в храната. Изключително важно е факторът време, защото съвременният ритъм на живота кара човек в доста тясна рамка. Тъй като технологията не достигаше нивото на модерни хлебопроизводители, многообразие, аерогрили и други наслади на съвременната цивилизация, изобретателите работеха с достъпни и обичайни форми и материали. Така че имаше ново кухненско устройство със звуково име. Какво е чудо пещ? Това е доказан начин на готвене от години за бързо и полезно готвене. Въпреки установено име, устройството по-скоро се отнася до саксиите на оригиналната форма, а не до печката. Чудото на фурната прилича на дълбок тиган с три части:



  • щанд,

  • директна форма,

  • покрие.


Материалът на производство може да бъде алуминий, калай, желязо или сплав от няколко метала. Формата има интегрална структура, а в капака има малки пролуки, чиято цел е циркулацията на загрята въздух. Такава вентилация има благоприятен ефект върху тостната форма на тестото. (Виж също: Камини с пара)

Чудото на фурната е предназначено за печене, въпреки че може да готви месни ястия, зърнени храни, риба, макаронени изделия. Такива саксии са предназначени за печене на керосин, керосин, газова горелка. Чудото на фурната идва в различни обеми, стандартът е размерът на тигана за едновременно тестване на половин килограм брашно (около 3,5 литра).

Чудесна печка

Майстори като това изобретение беше по мое желание, защото позволи да се сведе до минимум времето, необходимо за печене на сладкарски шедьоври. Също така, чудото на пещта е подкупен от факта, че тестото не е било изгорено в тях, то е било равномерно изпечено, образувало апетитна кора. Дори и сега, чудото на пещта се произвежда в местни фабрики и се радва на добро търсене, защото това е достойна алтернатива на скъпите съвременни технологии.


Принципи на работа


Нека се опитаме да разберем как работи чудото. Поставката трябва да бъде поставена за отопление. Самата форма се смазва с маслиново масло и се оставя да се поръсва с галета. Приготвеното тесто приляга във формата, където ще се издигне. Когато тестото в размерите се е увеличило достатъчно, формата е покрита с капак, който лумените не са. Затворената форма е поставена на стойката. Пожар е по-добре да се използва средно, но не силно. (Виж също: Печка Tunguska за банята)

След 15-20 минути (точното време се определя от количеството печен кифлин в тестото), капакът се завърта така, че пропуските да станат видими. Така че ястието се пече 15-20 минути. Това време е достатъчно, за да се направи тестото равномерно печено и кафяви. Готовността на текста се проверява обикновено - дървени luchinkoj. Захарниците са готови, ако тестото не се придържа към ларвите.

Принципът на действие на чудото на пещта се обяснява с едновременното загряване на въздуха поради особения дизайн на тигана. Горещият въздух циркулира, като равномерно загрява всяка част от вътрешността на тигана. Поради това тестото е равномерно изпечено, трохичката е гладка, хомогенна. Чудесна фурна е удобна, за да се пекат не само бисквити, гарнитури, пайове, но и продукти с пълнеж и дори парче кифла (кифли, пайове). След това се препоръчва да смазвате продуктите с масло, така че да не се залепват заедно. В противен случай процесът на печене не се различава от гореизложеното.

При печене бисквита е по-добре да не се смазва формата, но да се разпенват тесни хартиени ленти през матрицата. На последното не се препоръчва да изпълни теста с повече от една трета от височината. Когато извадите готовата бисквита, внимателно трябва да извадите хартиените ленти от нея. (Виж също: Електрически печки - камини)

Чудото тиган

Чудесна пещ за сушене на черно-бели костюми за хляб. За тази операция лумените трябва да се поддържат непрекъснато отворени.


Технически спецификации




По-модерни интерпретации изпълняват електрическото чудо на пещта. При такива модели вентилаторите са вградени в капака. Захранването за такива устройства е стандартно - 220 W, консумацията на енергия е около 500 вата. Електрически пещ чудо запазват всички предимства на своите предшественици и дори ги умножават:



  1. храната не гори,

  2. Можете да готвите сладкиши и втори курсове,

  3. Пещите са изработени от алуминиева храна, безопасни за хората и дълготрайни,

  4. удобен обем.


Възможността печенето да не се изгори е осигурено от факта, че нагревателният елемент на чудото на пещта не влиза в контакт с чинията. Между него и храната има голяма празнина, която осигурява загряването на еднаквата вътрешна повърхност на цялата пещ. Това ви позволява да постигнете специален вкус на храна, което е малко вероятно дори и най-модерните тенджери да се конкурират. Но чиниите в чудото на фурната не са просто приятни за вкуса, но са полезни за здравето. (Виж също: Руска фурна със собствени ръце)

Когато количеството на електрически тиган в 3.5 литра, е възможно да се подготви в секунда блюдото, сладкарски изделия, хлебни изделия с общо тегло от 1,5 кг, което напълно осигурява средните семейни нужди. Електрическа печка чудо е в състояние да осигури семейства с вкусни пайове и не домашно, Шарлот, кифли, кифли, картофи, варива, риба, зеленчуци, месо и птици. Максималните блюда са в чудото на пещта за един час, рибата - един и половина и месото - два часа.

готварски

Топлината, излъчвана от ТЕМ, е достатъчно мощна, за да не се подгрява равномерно от всички страни, но е възможно да се използва ТЕМ като електрическа печка. С други думи, капакът на устройството може да се обърне, поставете тиган или тиган върху нагревателен елемент и готвите в обичайния режим. Монтирането на чудо на фурната не е проблем - просто свържете кабела към изхода. Това е чудесен вариант за лятно или лятно време, когато температурата на въздуха не допринася за използването на фурната.


Промени на занаятчиите


Чудото на фурната, с оглед на нейната простота, удобство, висококачествени качества на храна и полезност, представлява интерес не само за домакините, но и за занаятчиите. Има много модификации на тигани и тенджери, е лесно да направите чудо на фурната със собствените си ръце. Всички варианти са насочени към запазване и подобряване на съществуващите предимства на това устройство: (Виж също: Пещи за фугиране)



  1. намаляване на времето за готвене,

  2. спестявате газ или електричество,

  3. Запазване на полезни вещества в продукти,

  4. постигане на висококачествени ястия,

  5. избягвайте изгарянето.


Принципите на работа на всички модификации не се променят. В края на краищата равномерното разпределение на топлината е ключът към едновременното загряване на повърхността, предаването на топлина към продуктите и запазването на полезните свойства на храната. Оптималната температура за готвене е праг от 105-110 ° C, с по-висока стойност, витамини са унищожени и храната не доставя полезни вещества в човешкото тяло.

Чудните печки

Оригиналният вариант беше предложен от гражданин Харков Генадий Кривоносов. Неговата домашна чудодейна фурна е разработена на базата на обикновена тенджера от неръждаема стомана. Това не само не увеличава времето за готвене, а напротив, намалява го няколко пъти. В допълнение, характеристиките на съдовете се подобряват: кашата е хомогенна, без бучки, не се образуват дим. Такива ястия са лесни за почистване и разходите за енергия са ниски - просто приведете съдържанието в хлад.


предимства на устройството


Конструкции като чудодейна пещ са удобни не само заради масовата наличност и ниската цена. Тази опция е оптимална за отдалечена къща, село или вила, където няма начин напълно да се инсталира повърхността на готвене или вятърен шкаф. Ако не искат да ядат здравословна и питателна храна, достатъчно, за да се превърне в инструмент и odnokonforochnaya плоча е готова, което значително разширява възможностите за кулинарен готвене човек, защото можете да фурна или яхния, а дори и се запържва, соте.

Чудесна фурна е практичен и удобен дизайн, който дава възможност на семейството да се храни чудесно, бързо, ефективно и правилно, дори и при най-скромното ниво на просперитет. Обикновено с устройството се предоставя книга с рецепта. Може би наличието на специална форма за печене на тарталети и шарлоти. Популярен аналог на модерното скъпо кухненско оборудване се проверява от времето и хиляди домакини. Лесен за работа, надежден и надежден, също е икономичен и удобен, има малко тегло.

Да овладее такова устройство е способно на всякакви, с него не възникват усложнения. Проверка на неговите заслуги ще помогне дори и единственият опит да готвя всяко ястие (ролка, готвене, пай). Чудото пещ ще даде на вашето семейство огромен брой вкусни и невероятни рецепти и в продължение на много години ще стане непроменен асистент в кухнята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кутиите на КузнецовКутиите на Кузнецов
Какво е електрическа мини фурна, как работи?Какво е електрическа мини фурна, как работи?
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Редът на отоплителната пещ за готвенеРедът на отоплителната пещ за готвене
Димова фурна за собствени ръцеДимова фурна за собствени ръце
Готварска печкаГотварска печка
Печка на фурнаПечка на фурна
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Как да изберем печкаКак да изберем печка
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
» » Чудесна печка
© 2021 BggeHat.com