Кутиите на Кузнецов

Игор Кузнецов е най-големият специалист в проектирането на различни видове пещи днес. Много специалисти в бизнеса, както руски, така и чуждестранни, признават ръководството на Кузнецов в изграждането на пещи. Всеки, който иска да постави пещите на Кузнецов със собствените си ръце, лесно може да намери необходимите рисунки в интернет.

Основните критерии за правилно сгънатата фурна:



  1. Добрата пещ трябва да има висока топлинна мощност (ефективност 70-80).

  2. Отоплението на пещта трябва да се осигури отдолу нагоре. Отдолу, фурната трябва да се затопли повече. Това ще осигури минимална температурна разлика в долната и горната част на стаята. Отоплението трябва да се съхранява за около 1 ден.
  3. (Виж също: Комини за пещи)
  4. Пещта не трябва да се напуква след съдовете.

  5. Дори ако фурната се използва от начинаещ, тя не трябва да се запушва със сажди и пепел в резултат на неправилна пещ.

  6. Последното, но важно правило - фурната трябва да бъде възможно най-проста при работа.


Ръцете на Кузнецов


Характеристики на устройството Кузнецови пещи


Пещта на Кузнецов е един вид иновация в такава консервативна дейност като проектирането и инсталирането на пещи. От други пещи те се отличават с принципно нова употреба на горещи газове. При стандартните пещи движението на масата на газовете (топла и студена) се дължи на течението на въздуха, преминаващ през пепелния оста (пепел). Пещите на Кузнецов са проектирани по такъв начин, че движението на газовете не зависи от натиска, а се дължи на собствената им гравитация. Подобна система на движение на въздуха се нарича свободно движение на газове.

Принципът на действие на тази система е прост. Всеки знае, че горещият въздух има способността да се издига. В моделите на Кузнецовските пещи горещият въздух се издига, измества студения въздух, който слиза. По-долу студеният въздух се превръща в горещ газ и цикълът на преместване с горещ студен въздух се повтаря. Целият цикъл се случва в качулката. Между другото, качулката може да има абсолютно различни форми. Основното условие - трябва да има тръба, през която излиза студен въздух. Благодарение на този елемент този тип пещ се нарича "пещта на Кузнецовата Колпакова". (Виж също: Монтаж на камини)

Качулка, освен циркулацията на въздушни маси, може да се използва и в икономически нужди. Проектантът препоръчва поставянето на разнообразно оборудване там. Например, котел за отопление на вода, готварска печка или шкаф за сушене. Така, в допълнение към функцията за директно нагряване, пещта има двойно функционално натоварване.

Разположението на пещите на Кузнецов (poryadovka) не е особено сложно. Но когато полагате, въпреки това трябва стриктно да се спазва редът, тъй като много от моделите на пещите имат двойна функция. Това дава възможност да се използват такива пещи не само в къщата, но и в банята. Банята на пещите се характеризира с подобрена система за контрол на температурата. В допълнение, в печките Кузнецова може да се регулира не само температурата, но и нивото на влажност.


Основните отличителни белези на Кузнецовите пещи


Нека видим как това отоплително оборудване се различава:



  • Специалистите на печка и обикновените потребители отбелязват високата рентабилност на пещите на Кузнецов. Факт е, че изгарянето на гориво се извършва при достатъчно високи температури. Това осигурява пълно изгаряне на всякакъв вид гориво с малко или без сажди с минимално количество пепел. Особеността на всички пещи е наличието на сух шев, който кара студените газове да се спускат от камината до дъното на комина;
  • (Виж също: Как да сгънете фурната за самоусъвършенстване)
  • Благодарение на камбанообразната конструкция, горивните газове могат да се спускат почти до нивото на пода (2-3 реда зидария). Това осигурява възможно най-пълно загряване на цялата конструкция.

  • Пещта изпуска топлината по-равномерно от стандартните варианти на пещта. Поради това температурата в помещенията между процесите на пещта практически не се променя.

  • Ако, отсъствувайки, някой забрави да затвори капака, печката държи температурата дълго време, топлината не се губи. Поради наличието на абсорбатори, топлината се задържа вътре в пещта, циркулацията на горещ и студен въздух продължава.
  • (Виж също: Кухненски печки и камини)
  • Комините в пещи с подобни конструкции са много по-къси от стандартните комини, което осигурява отлично сцепление. Пещите на Кузнецов могат лесно да се стопят веднага след зидарията или късна есен, когато всички пещи след продължително престой се използват за овлажняване.


Кухнецова пещ, камина

Сред най-популярните модели на Кузнецовски пещи са OIC-2 (отоплителната пещ на И. Кузнецов) и RTIC-5 (руската печка). Нагревателна пещ се използва за отопление на помещения и бани. И когато добавяте обема на долния капак, можете да увеличите отоплителната площ. Например, загрявайте не само една стая, но и съседни помещения за поддръжка.



ВАЖНА ЗНАНИЕ: Всички Кузнецови пещи имат, освен основната камина, и лятна. Ако пещта не е била експлоатирана от дълго време, достатъчно е да се построи малко количество гориво в пещта за изсушаване на вътрешното пространство. След това фурната ще се затопли по-бързо и ще работи много по-ефективно. (Виж също: Карта на сайта)



Изисквания за монтаж на камини Kuznetsova


Камините на Кузнецов се отличават с голямо разнообразие от модели. Това са модерни модели, които перфектно се вписват във всеки интериор. Освен директната цел за отопление на помещенията, камините на Кузнецов могат да носят допълнителен товар. Има опции за полагане на камини с плот, камина, в комбинация с печка или камина-грил. Най-красивите камини се получават, ако тухлената конструкция след известно време след полагането, покрита с плочки или керамични плочки от порцелан. Плочките могат да бъдат изработени от парче (стандартни плочки от фабрика производство), така че е по поръчка. Използването на порцеланови каменинови изделия е добре дошло, ако вътрешността на помещението, в което се намира камината, е проектирано в селски стил или в стил на хижа.

Основният елемент на правилно сгънатата камина, от която зависи експлоатацията, е коминът. Коминът под камината трябва да има собствен изход за отработения въздух. Повечето непрофесионални пещи обединяват коминната камина с тръба, която идва от котелното помещение. Това не е наред.





ПРЕПОРЪЧВАМЕ, че е необходимо да се оборудва тръбата на комина на ниво, не по-ниско от изходните отвори на вентилационните тръби на жилищна сграда. Можете да поставите канали за вентилация и отстраняване на дим в едно устройство. Основното изискване в този случай - отделянето на непроницаемата си огнеустойчива преграда. Ако това не е направено, тогава целият въглероден диоксид ще влезе във вентилационната система и оттам до помещенията на къщата.



Видове камини за дома


Любителите на здравословна проста храна имат възможност да оформят камината с собствените си ръце. Препоръчва се да се оборудва камината с грил в близост до стената. Формата на структурата може да бъде всяка. И двата правоъгълни и кръгли. Има модификации на решетки със сейф, където решетката е затворена отгоре. Основната разлика между камината и скарата е откритата камина. В обичайната камина камината е затворена с врата от топлоустойчиво стъкло. В квадратната камина има скара на върха, за да се пекат храната. В допълнение, той е оборудван с устройства, които ви позволяват да поставите шистови кебапчета или да закачите боулинг.

Грил със собствените си ръце

Кръглата камина е почти същата като квадратна камина. Комплектът от оборудване в него е същият. При монтаж на камини е необходимо да се спазва технологията на зидарията. Всички шевове трябва да се размазват със специално решение, включително пясък или натрошени трохи от червени огнеупорни тухли.

Арката камина-грил е заслужено популярна. Това е арката, която защитава храната при готвене от външни влияния и осигурява повече топлина. При инсталирането на този тип камина са използвани тухли, дъски, ъгли и листова стомана. Желязото е необходимо за покриване на покрива, дъски - за монтиране на странични стълбове. Използват се ъгли за закрепване на решетката на решетката. Решетката може да бъде направена от листова стомана чрез пробиване на дупки в пепелта за нея.



НЕ ПРЕПОРЪЧВА: да се оборудва камината директно в къщата. Най-добре е да направите това в добре проветрени помещения, като тераса или лятна кухня, където винаги се осигурява свеж въздух.



За използване в къщата е най-подходяща камина с плоча. Всеки знае, че храната, приготвена на жив огън, дори ако се случва у дома, е много по-вкусна и по-полезна. Такава камина не е с големи размери. Максималната площ, която може да се отоплява, е около 50 кв.м. Ако искате да увеличите отопляемата площ с 2 пъти, най-добре е да не променяте сами конструкцията, а да се свържете с квалифициран специалист.

Външната стена на тази камина е разположена на половин тухла. Камината разполага с оборудване за отопление на вода и чугунена печка за готвене. Ако желаете, можете да монтирате фурната за печене. Тя може да бъде поставена отляво или отдясно на горивната камера (това е въпрос на вкус). Самата горивна камера трябва да бъде плътно затворена с дебела чугунена врата, за да се подобри топлопреминаването.

Камина с плот

Тази камина е проектирана за два режима на работа:



  • През лятото горещият въздух от горивната камера се издига до чугунната плоча, затопля фурната и след това се простира през комина.

  • През зимата процесът отнема повече време. Въздухът също отоплява плота и печката. След това преминава през специални канали в отоплителната камера, където се извършва отоплението. Само след това отработеният въздух се отвежда през комина.



Обърнете внимание на икономиката и функционалността на тази версия на камината. В този модел се комбинират едновременно две функции. С негова помощ можете да готвите и, важно, да затоплите помещенията. Това важи особено за тези, които имат малка къща или къща. Инсталирането на такава конструкция ще освободи полезни области.



Важни точки


За тези, които не се нуждаят от комбиниране на процеса на отопление и готвене, печката Kuznetsov ще направи. Няма нищо сложно. Просто камината и печката са обединени в едно цяло. Дизайнът е изработен на една основа. И на етапа на монтаж е възможно оборудването на плота. По принцип камината е идеална възможност, когато е възможно да се разпространи една конструкция в различни помещения. В хола можете да донесете огнище с камина, а в кухнята - пещ на пещ. Коминът, през който се отвеждат отработените газове от тази конструкция, е единичен. Най-добре е да отоплявате камината и пещта поотделно. Ако е абсолютно необходимо да се затопли цялата стая наведнъж, най-добре е да направите това с интервал от време.



ВНИМАНИЕ: Ако имате желание да овладеете професията на печка, можете да започнете с подреждането на прости конструкции, като скара или камина. Инсталирането на истинска руска фурна, на която удобното ви съществуване ще зависи от зимата, най-добре се възлага на професионалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Помпейска печкаПомпейска печка
Видове печки и инструкции за тяхното полагане от собствените си ръцеВидове печки и инструкции за тяхното полагане от собствените си ръце
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Печката на БутаковПечката на Бутаков
Пещ за изгаряне на дърваПещ за изгаряне на дърва
Как да поставим печкатаКак да поставим печката
Финландски пещи за саунаФинландски пещи за сауна
Тухлена фурна за домаТухлена фурна за дома
Фурна за оранжериятаФурна за оранжерията
Фурна с формата на звънец със собствени ръцеФурна с формата на звънец със собствени ръце
» » Кутиите на Кузнецов
© 2021 BggeHat.com