Тухлена фурна за дома

Скептиците многократно са изразили становището, че е почти невъзможно да се изгради фурна самостоятелно, тъй като в процеса на неговото създаване е необходимо да се вземат предвид голям брой фактори и индикатори, които влияят върху работата на устройството. По принцип тази информация не може да се нарече "извадена от ъгъла", защото в процеса на изграждане на тухлена пещ наистина трябва да се придържате към редица препоръки. Но това не означава, че е невъзможно да се създаде пещ сама. За да унищожим този мит, нека да разгледаме основните принципи на неговото създаване.


Характеристики на тухлена пещ


Правилно построените тухлени пещи за дома могат да осигурят на обитателите добро, висококачествено отопление с малък разход на гориво (в нашия случай - дърва за огрев). Той трябва безпроблемно да се затопли по стените и да има по-висока температура в долната си част. (Виж също: Тухлена фурна за баня)

тухлена фурна за дома

Стените могат да имат температура до 90-95 градуса по Целзий. Те дават топлина на стаята през целия ден. Жилищният живот на конструкцията може често да надвишава 30 години, но подлежи на редовни проверки и поддръжка (ако е необходимо). Ако говорим за малка фурна, тя може да има обикновена зидария, съответно в процеса на нейното изграждане, не трябва да има никакви трудности.

Забележително е, че ако сте построили правилно печката, сте се придържали към всички строителни технологии, наблюдавали стени от тухлени тухли и сте взели предвид основните препоръки, никога няма да дадете пукнатина. Дори и в случай, че животът му е ясен. В селото къщите използват гипс, за да скрият недостатъците в резултат на неправилна зидария. Сега, когато няма една възможност за правилното изграждане на пещта, необходимостта от мазилки възниква само в изключителни случаи.


дизайн


Дизайнът на тухлена фурна може да бъде много разнообразен. Тъй като принципът на работа директно зависи от това кой тип конструкция е избран, е необходимо да бъдете изключително предпазливи по отношение на избора. Например, можете да използвате проста схема, която използва пещта на йотул. Горещият дим от камината циркулира надолу по задната стена и след това постепенно се издига и се влива в тръбата. Има още една схема. При преминаването от камината горещият дим се спуска леко надолу и после се издига нагоре. Тя не се освобождава от системата, но отново се спуска до средата. След като димът преминава в средата, той влиза в тръбата. (Виж също: Пещ от тухли за лятната резиденция)

Като правило, при изграждането на тухлена фурна с котлони и фурни, създателят трябва да вземе предвид големите размери на системата. По този начин е напълно възможно да се организират два режима на горене наведнъж. Плотовете могат да се поставят точно над камината, но трябва да се поставят отстрани или от противоположната страна на дупките за издухване и изгаряне на дървесината. Причините, вероятно, са ясни - димът ще стигне директно до храната, предизвиквайки не най-приятните миризми, да не говорим за вкуса. Уверете се, че сте инсталирали специална тръба за изгорели газове над плота. Препоръчваме ви да видите диаграмите на пещите на тухли, за да разберете по-добре технологията на строителството.

тухла пещ схема

Препоръчва се фурната да се монтира под димовия канал. Много от тях не обръщат внимание на това, като инсталират камина отдолу. Ефективността на системата автоматично ще намалее. Правилно изградената печка за отопление на пещта може да получи два режима на пещи.



  1. По време на работата на системата, цялата пещ се отоплява. Димът минава през всички канали на печката, като по този начин нагрева фурната и плота.
  2. (Виж също: Тухлена малка фурна със собствени ръце)
  3. Появява се частично нагряване. Горещият дим, който излиза от камината, попада бързо в тръбата.


материали




Ако това е тухла пещ, това не означава, че можете да използвате всякакви тухли за строеж, без изключение. Тук е необходимо компетентно да се избират строителни материали, тъй като техните качества определят правилната работа. Дължината на тухла трябва да бъде 250 мм. Въпреки че пазарът предлага голям брой строителни материали с различни размери и форми, експертите препоръчват използването на тухли с такъв показател за дължина. В една четвърт от тухлите трябва да се поставят малки фурни за готвене от тухла. Ако става въпрос за пещ за готвене, се препоръчва да се използва половин тухла. Като правило траен чугун се използва за създаване на оборудване за пещ. Не забравяйте да поставите две врати:



  • голям - за камина;

  • по-малки - за да се осигури равномерно раздуване.


Обърнете внимание на факта, че по време на работа пещта интензивно пренася топлината през стените. Съответно, дори преди извършването на строителни работи, трябва да сте сигурни, че в близост до стените няма запалими материали. Ако дизайнът на стаята не предвижда инсталирането на пещта далеч от възпламеними предмети (това е особено важно за дървените къщи), силно се препоръчва да се инсталират изолатори. Можете да създадете свой собствен изолатор от различни материали. Филцът често се използва (може да бъде импрегниран с разтвор от глина), азбестови листове. По правило изолаторът се поставя на два слоя. Пренебрегването на това правило със сигурност ще доведе до пожар, тъй като дългият контакт с повърхността, чиято температура е равна на точката на кипене на водата, води до пожар. Дори и камините AlexBauman се препоръчват да бъдат изолирани за целите на сигурността. (Виж също: Чугунена фурна за дома)

камина AlexBauman


Процес на изграждане


Първоначално строителството започва с изграждането на фундамент. Тухлите, които ще се използват за създаване на фурната, се препоръчва предварително да се овлажнят с вода или да се оставят във водата за няколко минути. При избора на дебелината на стените трябва да обърнете специално внимание на дизайнерските характеристики. Нивото на дебелината може да варира в рамките на една четвърт от тухла-1 тухли. Масонството се извършва ръчно, като същевременно се контролира обличането на шевовете. Ако трябва да използвате парче тухли в зидарията, нарязаната повърхност трябва да се обърне към страната, където се свързва с друга тухла. В никакъв случай разглобената част не трябва да бъде разположена по посока на вътрешната стена на камината, комина и димните канали.

Разтворът на глина трябва винаги да се постави тънък слой. Дебелината му не трябва да превишава нивото от 3-5 мм. В процеса на изграждане е важно да проверите всеки ред с ниво, за да се уверите, че редът и вертикалността на стените са хоризонтални. Тухлената печка трябва да има гладки и гладки стени. За да се постигне правилният резултат, на всеки 5-6 редове се извършва процес, наречен "таблетка". Експертите препоръчват да блокирате камината с арка в една или половината от тухла или с помощта на арката. В дъното на дъгите дебелината трябва да бъде 3 мм, отгоре - до 8 мм (за максимална здравина на конструкцията се използват парчета тухли в горната част на шева). Много е важно да използвате дървени кофражи, за да създадете перфектно ниво арка.


Пещ и комин


Устройствата за пещи се препоръчват да бъдат монтирани по време на полагане. Дори преди да поставите чугунени уреди във фурната, трябва да се има предвид, че по време на отоплението чугунните уреди могат да се разширят. Забележително е, че те правят това много по-интензивно от самата тухла. По този начин отворът за пещното устройство трябва да бъде половин сантиметър по-голям. Ако става въпрос за плочата, отворът трябва да е с 15 мм по-голям. Уредите за пещ се закрепват с тел. След като се вгради в печката, тя се излива с разтвор. Ако е необходимо, можете да използвате ъглите за рамкиране. По време на работа, на вратата на фурната, както камини тяло realflame може да се загрява, така че между рамката, в която вратата на пожар, е препоръчително да се положи на лентата от дебелината на азбест от 5 mm, а след това го напълнете с разтвор. (Виж също: Как да поставим тухлена фурна)

каменна облицовка

Решетката се поставя без решение, но в същото време настрани остават празнини. Пропуските трябва да са разположени по дължината на камината.

Сега нека разгледаме процеса на полагане на комина. Като правило, тя може да бъде от различни типове. Можете да поставите комина директно във вътрешната стена на къщата или къщата, да поставите тръбната дюза или да я поставите под формата на отделен комин в polkirpicha. Обикновено коминът не се прави във външната стена, тъй като това влияе силно върху течението (обикновено по негативен начин). От дъното на камерата трябва да има височина от 5 метра и повече. В тавана и на покрива със сигурност ще има дупки. Те могат да бъдат елиминирани с помощта на листове от покривна стомана. На това място коминът трябва да бъде разширен чрез постепенното приемане на тухли. Следователно фурната за къща, изработена от тухли, е защитена от сняг и дъжд, попадащи във вътрешната й част.

Така можете да създадете тухлена фурна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Електрически сауниЕлектрически сауни
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Пещи за домаПещи за дома
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
» » Тухлена фурна за дома
© 2021 BggeHat.com