Проста фурна със собствени ръце

Класическите атрибути винаги се издигат на подиума. И точно такава класика е най-обикновената фурна. Призован да затопли, да се храни и да се отпусне, този предмет на техническа мисъл за 6-и век поред ни кара да се възхищаваме на нейната простота и многофункционалност. Няма съмнение, че една обикновена фурна, направена от собствените си ръце, трябва да бъде собственост на всеки, който се самоуважава.

Добре известно е, че от незапомнени времена, хората са направили всичко ръчно, те карат да мислиш. Всеки елемент на бъдещото творение е създаден с трепет и благоговение. Като взе материал в ръцете си, собственикът на къщата го хранеше с енергия и вяра, така че качеството на тези неща не може да се съмнява. Днес, както и преди, този закон работи, а обикновената тухлена печка може да се превърне в солидна основа за благополучието на семейството, като едновременно решава множество проблеми. (Виж също: Тухлена малка фурна със собствени ръце)


Сортове и знаци:


Топлината и уютът на огнището не са нищо повече от метафора за настоящия момент, а напротив, както и преди - този интериор заемаше честното първо място сред всички артефакти на бъдещата къща. Разграничавайки условията, при които се определят функционалността и условията за изграждане на пещи, е възможно да се отделят доста специфични характеристики:



  • Мисия на пещта. Разпределение - отопление, отопление и готвене, кухненски печки с отоплителни щитове и специални пещи с котли, печки за вани, печки, камини и др.

  • Температурен знак. Разграничаване - средно, висока и висока температура, от 90 до 120 градуса.

  • Продължителността на изгарянето на горивото, която се случва с краткосрочна периодична пещ (1-3 часа), се удължава (продължително изгаряне) и се удължава, поради намаляването на подаването на въздух.
  • (Виж също: Улична фурна със собствени ръце)

Обикновена печка за дома



  • Разделете пещта - топло и не загрявайте. Първите фурни поддържат относително еднаква температура за дълго време, докато последните за няколко часа губят голяма част от топлината си.

  • Следващият тип диференциация се основава на избора на дебелината на тухла. Поставянето на обикновена пещ от 0,25 тухли ще се нарече тънкостенна, а модел с дебели стени трябва да се нарече конструкция от 0,5 тухли. Влиянието на дебелината на тухла върху топлообмена на пещта е очевидно, следователно, с дизайна, втората опция трябва да бъде предпочитана.

  • Съгласно схемата за движение на газ такива пещи се отличават - с движението на газовете по вертикални канали, свързани последователно и успоредно, свързани по хоризонтални канали, без канали и с комбинирана схема от комини.
  • (Виж също: Фурна за оранжерията)
  • Характерът, материалът и формата на покритието са също ключови моменти, които помагат да се разграничат печките. Формата на пещта може да бъде ъглова, правоъгълна, кръгла или многоъгълна. От материалите най-често се избират огнеупорни тухли, но в подпозициите има също и керемиди, стомана или печки, изработени от топлоустойчив бетон. Довършителните работи също са разнообразни с измазани, облицовани с плочки или керемиди плочки, както и с обшити метални кутии.


Отоплителна пещ


Тъй като отоплителните пещи са намерили своето първо жилище и до днес, е необходимо предварително да се помисли за изграждането на този обект. Монтирането на обикновена печка в къщата изисква познаване на местоположението на поставянето й и изхода на комина на етапа на основата. Ако ясно сте решили, че такъв огромен източник на топлина е точно това, от което се нуждаете - безопасно да издигнете дом "Колос" на базата на площада на стаята.

Изграждане на обикновена пещ

Ако къщата е сравнително малка, изграждането на тухлен под ще ви осигури достатъчно комфортна топлина без неприятните миризми на изгорял прах и няма да удари джоба ви. Ако къщата е голяма или често сте студени - изберете схемата на изграждане в тухла, не се объркайте. Любимият модел на по-голямата част от тази категория е нидерландската червена тухла фурна. Тази сграда има доста дебели външни стени, проверени вертикално, както и добре развит комин. (Виж също: Мини фурна със собствени ръце)


Отопление и готвене


Това е най-популярният модел сред всички. Отличителната черта на дизайна е, че е оборудвана с чугунени плочки, има печка, котел за отопление на вода, кушетки, различни контейнери за сушене на дървесина и мокри обувки. Състои се от основа, корпус и комин, пещта за отопление и готвене поддържа идеално топлината и създава стабилна тяга.



Най-изтънчената версия на модела за отопление и готвене е обикновена руска фурна. Това умножава радостта от използването на невероятната му функция за печене на хляб и пайове за сметка на специална камера, както и възможността за изсушаване на гъби и плодове. Въпреки, че току-що изпечен хляб, задушени плодове върху самото дърво е повод да заемат средства - прословутия героиня на много руски приказки има и други също толкова важни функции.

Бизнес камината в Русия винаги е била лидер, а децата са били с нетърпение да се използват в Европа, считайки го за чудо, съчетаващо директни функции със сувенир от местен цвят. Основният материал за производството е бил див камък, глина и изгорени тухли, а за основата често се използват гъсти иглолистни или дъбови трупи. Задължително условие за изграждането на пещта е изборът на мястото, което е било в ъгъла, недалеч от вратата. Проста руска фурна се състои от основа, камера за готвене и комин. Гурметите в буквалния и фигуративен смисъл няма да пропуснат възможността да изградят такава красота. (Виж също: Фурни за метални вани със собствени ръце)

Обикновена тухлена фурна


Плочи с подложки


Връщайки се към видовете пещи, най-евтиният и най-лесният начин за производство е тухлената печка с отоплителен щит, за която не се нуждаете повече от 175 тухли. Такива готварски печки показват добър коефициент на ефективност и са много популярни в малки къщи, където възрастните двойки прекарват цялото си свободно време и следователно са най-търсени в тази категория.


Специални пещи


Една от най-популярните сгради днес е обикновена печка за баня, водеща в тази категория. Макар че тези модели са малко по-ниски от тези с електрическо отопление, обикновена фурна от тухли и метал запазва броя на почитателите си. Предоставяйки на собствениците си дълголетие и героична сила, въздухът в парната баня трябва да бъде най-малко 60, а горещата пара от камината непрекъснато трябва да влиза в парната баня. Като се има предвид, че в банята условията на влажност и температура са превишени, обикновена тухлена пещ е проектирана да оцелее в доста тежки условия. Ако имате съмнения относно качеството на тухлите или искате да спестите, винаги можете да построите метална фурна, която поради въздушно сушене ще направи финландска сауна. Металът за тялото на такава пещ трябва да бъде направен от 5 мм стомана, на дъното да направи пещ, а отгоре - резервоар за нагряване на вода. Без богатите свойства на тухли в никакъв случай не може да направи, защото те ще трябва да покрие пещ с дебелина на една тухла. Обикновена фурна за баня може да бъде направена от метална цев, без дъно, монтирано върху тухлено огнище.


Ние правим обикновена фурна


Най-добрият дар на собственика на неговото имение може да бъде инсталирането на обикновена фурна в малка къща, направена по тази проста схема.



  • След като изберете правилното място, поставяме филм от полиетилен, рубероид или хидроизол и стъкло 780х530 мм;


Проста фурна в действие



  • Дебелина от 1 см се изсипва пясък слой, и директно върху нея ясно на нивото определя 12 тухли;

  • Нанасяйки отгоре един тънък слой от глина, обвивайки издуханата врата с азбестова шнура или картон, фиксирайки вратата с тел и изваждайки втория ред тухли;

  • Третият ред е изработен от шлакови тухли и монтира решетка над вентилатора;

  • Четвъртият ред е оформен с ръб и ние поставяме опорите за вътрешната преграда. Тухлите на задната стена са инсталирани без глина;

  • След това инсталираме вратата на пещта, закрепваме с тухли и разпръскваме петия ред по контура, а шестият и седмият с ръб;

  • В осмия ред затворете вратата на пещта и поставете скосената тухла, която насочва пламъка в центъра на горелката;

  • Разстилахме напоения азбестов шнур между деветия ред от тухли и чугунена плоча, простираща се на десетия ред, започнахме да оформяме комина от леко желязо;

  • Болтът е запечатан с азбестова шнура и е размазан с глина, поставен на единадесетия ред;

  • След като сте закачили комина, е необходимо да разглобявате тухлите от 4-ти ред, да почиствате фурната от прах и да преминем в промиване;

  • Последният етап се характеризира със седмична пещ с отворена врата.


След като ще има такава малка лична печка в дома ви ще стане значително по-топъл и приветлив, дори и да готвя все още са на газов котлон и отоплението на алуминиеви устройства ще работят с пълен капацитет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лятна фурна със собствени ръцеЛятна фурна със собствени ръце
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Тухлена малка фурна със собствени ръцеТухлена малка фурна със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Шведска фурна със собствени ръцеШведска фурна със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
» » Проста фурна със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com