Мини фурна със собствени ръце

Пролетта идва бързо, внасяйки топлина, енергия, желание да расте в живота ни, особено вдъхновява действията на летните жители. Не е съвпадение обаче, че март е най-ненадежден месец на годината. Дъжд, сняг, буря, виелица, ураганни ветрове, ярко слънце, всички природни явления не могат просто да заменят помежду си през март те могат да "се срещнат" в рамките на един ден през март. И в ранна пролет, работейки в дача, винаги има желание да направите мини фурна със собствените си ръце. Изградете печка, която ще бъде икономична и в същото време ще ви позволи да затоплите дохята, която е охладена по време на дългите зимни месеци.


Размери на фурната


Всъщност, за да се направи мини фурна сама, не е толкова трудна работа за човек, който иска да построи, ако не и къща, а след това поне пещ. Ако желаете, тази работа може лесно да бъде направена дори от жена. Дизайнът на пещта, който предлагаме, е съвсем проста и да я поставим на миряна - на рамото. Работата може да бъде завършена доста бързо. (Виж също: Как да поставите самата фурна)

Мини фурна от себе си

Пещта заема малко пространство, само 40 см2, тухлена фурна, така че тя ще даде топлина за дълго време. Тухлите се разпростират равномерно или на ребро, зависи от вас. Тъй като фурната е малка, нейното тегло е малко, така че можете да направите без фундамент, но подът трябва да е надежден. Ако е дървена, а след това под печката, дъските трябва да са дебели и те трябва да бъдат здраво закрепени на закъсненията.

Пещта, предложена от нас, може да се превърне в най-добрата алтернатива на "burzhuyka". Тя е по-функционална, съчетава готвене компоненти с камина, и в допълнение, тя перфектно изпълнява функции за отопление. За да изпълни тези функции, той има:



  1. Чугунена чиния, на която можете да приготвите вкусни ястия;

  2. дим, който ви позволява да затоплите цялата площ на пещта, като по този начин й позволите да върнете топлината;
  3. (Виж също: Бавна пещ за печене със собствени ръце)
  4. димен зъб, позволяващ да се превърне в камина, близо до която можете да прекарате уютна вечер.


Домашната мини фурна, която ви предлагаме да поставите, се полага доста бързо. Опитен майстор може да завърши започналата работа сутрин, вечерта. Изпитвателната пещ трябва да бъде направена от чипове и хартия. Полена е строго забранено да се използва, защото рязък спад на температурата може да причини пукнатини в разтвора на зидария, който все още е замръзнал. Всяко пукнатина в такава пещ може да предизвика допълнително изсмукване на въздух отвън, което ще причини дим. Следователно е необходимо само да остави печката да изсъхне за десет дни или седмица.

Домашна мини фурна


Стъпка по стъпка схема за зидария


Разбира се, въпросът "какво да направите мини фурна?" Не трябва да възниква. Само тухла: топла, надеждна, евтина, лесна за използване. Така че:



  • за начало изберете място под печката. Ако определите правилното местоположение, можете също през зимата да стигнете до селската къща, прекарвайки уютни зимни вечери в огъня.
  • (Виж също: Мини камина със собствени ръце)
  • На мястото, където ще стои пещта, поставяме полиетиленово фолио, парче покривен материал и хидроизолация, които могат да бъдат заменени с пергамон. Размерът на вградения материал трябва да бъде от 800 до 550 mm.

  • На стъклото или хидроизолацията пясъкът трябва да се излива и изравнява. Пясъкът не трябва да надвишава 1 см.

  • Директно върху пясъка се полага първият ред тухли. Възможно е обаче да се изненада, че първият слой не е закрепен. Полагането на първия слой отнема точно 12 стандартни тухли. Важно! Нивото се изравнява до перфектно плоска хоризонтална повърхност.

  • Тънък слой от глина се полага върху тухления ред и веднага се монтира врата от пепел. За предпочитане е вратата да бъде увита с влажна ивица или азбестов картон. Вратата е закрепена с тел и едва тогава можете да започнете да полагате втория ред.
  • (Виж също: Врати за пещи)
  • Chamotte тухла се използва за следващия ред. След като (3-тия ред) е сгънат, веднага инсталираме решетка, която трябва да бъде строго под вентилатора.

  • Няма значение как сте подредили предходните редове, тухлите от четвъртия ред са поставени по ръба. На задната стена тухлите се полагат без глина. Това са нокаутиращи тухли, които се вкарват в стената с перваз навън.

  • Следващата стъпка е да инсталирате вратата на пещта, която, както и пепел-ямата, преди това трябва да бъдат опаковани с азбест кабел, така че тя да може да се отваря нагоре. Вратата с фиксирана тел е временно фиксирана с две тухли.
  • (Виж също: Изграждане на печка със собствени ръце)
  • Следващият ред, пети по ред, е разположен по контура на предния ред. Освен това, тухла е положена плоска.

  • Шестият ред е последният ред, оформен от ръба, в същото време стените на комина са покрити с мокър парцал.

  • Следващият ред се вписва равен, за по-надежден сухожилие, започва с половин или три четвърти от тухла. Задната стена е изградена от две тухли, които са поставени с ръб.




Мини фурна устройство



  • Този ред затваря вратичката на пещта, а в осмия ред е монтирана наклонена тухла, която виси над пещта. Тази тухла измества пламъка до центъра: над плочата на плочата. Тази функция работи, когато печката се използва като камина, с малко отворена врата.

  • Деветият ред от пещта е изложен с леко отклонение назад. Това ви позволява да поддържате отворената врата. Азбестовият кабел е необходим, за да се осигури тежестта на ставите на плочата и тухлите. Тъй като коефициентът на топлинно разширение на глина и чугун върху контакта не е същият като чугунната плоча върху глина не е подредена.

  • Следващият ред представлява оформяне на тръбата, която е прикрепена и е направена от леко желязо. Камерата с качулка може да измести центъра на тежестта на цялата пещ.

  • Единадесетият ред е редът, на който болтът е запечатан с азбестова жила, покрита с глина.

  • Следващата серия е тръба, която се вписва с лек метален тръбен комин.

  • Следващият етап в изграждането на пещта е зачервяване. Преди да започнете варенето, трябва да защитите стените на къщата и железните части на печката, защото петна ще бъдат трудно за премахване. При варовика е желателно да добавите щипка синя трева и малко мляко. Необходимо е да се избелят ставите на тръбата и коляното, както и връзките на плочките за готвене и тухлената повърхност.

  • Предварително загрят лист, който е L-образен, затваря пролуката между пода и първия ред на печката, като по този начин предотвратява утаяването на пясък. За по-голяма надеждност дъното на фурната е покрито.


По принцип пещта е готова, тестовата пещ е направена със слама и чипс, пещта е изсушена с отворени врати и отворена камфор. Периодът на сушене трае 10 - 14 дни.

Следващите редове са редовете на тръбата, съединяващи се с лека метална тръба-комин. Можете да извадите прибиращите се тухли от четвъртия ред, да почистите комилното пространство от остатъците, които са се появили по време на строителството.


Материал за мини печка


Сглобяването на мини-печки със собствените си ръце изисква да решите сами за себе си количеството и качеството на материала, от който е поставена печката. За да сгънете мини фурната, се нуждаете от около 60 парчета тухла от червена пещ и 40 шперплатови тухли. Двадесет литра глинен разтвор са достатъчни, за да закрепят зидарията. Този материал, достатъчно, за да се сгъне, описано по-горе, мини фурна.

Мини конструкция на печките

Инструменти за пещ: антре и врата на пещта, плоча и скара, препоръчително е да купите чугун. За печката е подходящ метален клапан.

Дизайнът на тази пещ е прост, подобно на всички гениални, няма нужда да мислим от дълго време къде да започнем сглобяването. Необходимо е да се започне с внимателно планиране на строителните работи и с покупката на материал за изграждането на печката. За да мислим за целесъобразността на такава печка, дори не си струва, е един факт, че ефективността на печката, която се предлага на тази страница, около 90 вече говори томове.

Дизайнът на малките печки е безкраен. Те също се загряват от различни горими материали. Тя може да бъде дърво и въглища. Понастоящем използването на дизелово гориво не е рентабилно. Ако къщата е голяма и печката не може да затопли цялата къща, тя може да се използва като източник на топлина за отоплителната система. Електрическа мини фурна често се използва и във ваканционни селища. Защото през пролетта, когато + се отваря от много неприятни последици от нагряването на дърва или друго гориво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Как да поставите самата фурнаКак да поставите самата фурна
Тухлена малка фурна със собствени ръцеТухлена малка фурна със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Мини камина със собствени ръцеМини камина със собствени ръце
Електрическа фурна за печене у домаЕлектрическа фурна за печене у дома
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Малък рейтинг на качествени електрически мини-пещиМалък рейтинг на качествени електрически мини-пещи
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
» » Мини фурна със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com