Електрическа фурна за печене у дома

Чрез тайно разпределение на отговорностите процесът на готвене се счита за задължение на домакинята. И в това отношение една жена не може да бъде упреквана, тъй като всеки ден, във всяка ситуация, се опитва да задоволи семейството си с нещо специално.

В руския фолклор виждаме пеене на хляб като символ на просперитета, плодородието на земята, грижата на майката за природата. Днес хлябът се механизира, дори автоматизира, така рядко някой мисли за упоритата работа на един производител, купувайки хляб или хляб. Но чрез генетичната памет ни дадохме любов към аромата и вкуса на пресни печени продукти, така че най-популярният начин да поглезите семейството е да печете хляб, пайове, пайове.

Процесът на производство на хляб
Процесът на печене на хляб

Шедьорите трябва да се използват в етапа на подготовка на теста. Тук влизат стари рецепти и всякакви трикове. Но ключова роля играе добрата фурна, която осигурява еднакво изпичане на продуктите в целия обем. Веднага е необходимо да се направи резервация, че газовата пещ далеч не е водеща в това отношение, тъй като странното действие на открит пламък води до неизбежното изгаряне на продуктите. Ако не смятате индустриалното производство, тогава електрическата фурна за кухнята ще бъде най-подходящото устройство, което ви позволява да приготвите почти всяка чиния и да печете хляб

класификация

Класификацията ще помогне да се пресъздаде картината на разпределението на възможностите и функциите сред голямо разнообразие от всички представени модели на пещи и да се направи избор при закупуване за определени цели. Въпреки това, няма една единствена класификация и никой не определя целите за неговото създаване. Но за някои специфични особености има елементарно разделение на моделите в подвидове. Трябва да се отбележи, че ще се интересуваме от електрически фурни за дома, където можете да печете хляб.

В зависимост от степента на готвене и от комплекта, всички кухненски фурни са разделени на стационарни електрически печки с фурни, фурни и мини фурни. Все още има отделни плочки, но по този въпрос те не са уместни.

  • Мини фурна е универсално устройство, което можете да вземете със себе си във вилата през сезона. В допълнение към другите функции, той има способността да пече брашно продукти. За тази цел във вътрешността на фурната вградени нагревателни елементи. Наличието на нагряване отгоре и отдолу е само индикатор, че в такава пещ можете да готвите пайове. Но техният брой е ограничен от размерите на фурната.
Малък кухненски уред
Малко универсално устройство
  • Фурната не е предназначена за транспортиране. Тя може да бъде направена като единична конструкция с плоча или отделно инсталирана като укрепващо устройство. Вътрешните ТЕМ са по-мощни от компактните модели, тъй като е необходимо повече енергия за загряване на голямо пространство. На пещ листа на фурната може да побере огромен пай, пица, дузина пайове. Можем да кажем, че размерите са отличителен белег на отделянето на пещите в видове.
Конвенционална фурна
Класическа версия на фурната

Как иначе може да се разделят електрически пещи на типове:

  • Класификация по обем. Дори електрическите пещи, принадлежащи към един и същ тип, се различават един от друг в обема на фурната. Той може да бъде от 9 до 45 литра в компактни фурни. Този параметър е избран въз основа на броя на семействата. Фурна до 15 литра ще осигури нуждите на двама възрастни. Съставът на семейството, увеличен на 3-4 души, ще изисква електрическа фурна за печене с обем от най-малко 20 литра. Не е трудно да се отгатне кой е разработил повече измерения.
  • Класификация по мощност. Незабавно е необходимо да се прекъсне такава фалшива истина, която установява пропорционалността на качеството и силата. В някои случаи голямо значение може да играе жестока шега в подготовката на храната. За печене на хляб е важно да се повиши температурата, но постепенно тя трябва постепенно да се понижи. Фурната, печеният хляб, бързо се затопля, но след това има трудности на етапа, когато продуктът трябва да изсъхне, тъй като е трудно да се регулира температурата. Когато избирате стойността на мощността за бъдеща пещ, вземете предвид нейните размери. За най-малките стойности е подходяща консумация на енергия от 800 вата. Стационарната електрическа фурна за кухнята е снабдена с обща мощност от 1,5 до 2,5 kW.
  • Брой отоплителни елементи. Режимът на работа на фурната зависи от броя на включените нагревателни елементи. Те са свързани индивидуално или в комбинация помежду си. Всяка електрическа фурна за печене у дома трябва да има поне двама тийнейджъри, разположени в горната и долната част на камерата. Само съвместната им работа ще доведе до качествен резултат. Тази тайна е била известна още по времето на използването на руската печка. Арката му е проектирана по такъв начин, че топлината да е равномерно концентрирана в района, където хляба е "засаден".
Печене на кици на няколко реда
Масови кифли кифлички
  • Регулиране на температурата. Най-простите модели пещи дори не съдържат регулатор на температурата. Теоретично е възможно да се пекат пайове в такава пещ, но как е неудобно да се приложи на практика. Беше необходимо да смените местата за печене на места, да ги въртите, да изключите захранването. Такива модели не издържаха дълго, тъй като схемата на елементарния регулатор е доста проста. Можете да настроите температурната стойност, която се изисква в рецептата, и термостатът ще се погрижи да запази своята постоянна стойност.
  • Наличие на конвекция. Електрическите фурни, в които се осигурява принудителна конвекция, са по-подходящи за изпичане на брашно. Това е движението на въздуха, което осигурява разпределението на топлината през целия обем, а това от своя страна е основното изискване за печене.
  • Други функции. Следващите класификационни елементи не са толкова интересни за нас, защото те не засягат самия процес на печене, а просто осигуряват удобна работа с устройството. Таймерът автоматично изключва фурната след известно време. Някои рецепти се основават на стриктно спазване на времето на действие на температурата, поради което тази функция е от значение за изпичане на бисквити, целувки и други кулинарни шедьоври. Подсветката на камерата осигурява визуален контрол на процеса. Това предполага наличието на стъклен прозорец или стъклена врата. Пещите се разпределят също съгласно метода за контрол. Случаите с механични настройки на параметрите се считат за по-надеждни. Електронното управление допълва устройството с много малки опции.

Какви печки се използват в кухнята



Пример за комбинирана чиния и фурна е моделът Grill Master F2PDCE. Температурата в пещта за 20 минути нагряване достига 400 ° C градуса. Тази стойност е подходяща не само за печене на пайове, но и за правене на истинска пица. Управлението е електромеханично, предполага обичайно въртене на копчетата за регулиране, но промяна в параметрите на микроконтролера, който следи температурния режим.

Електрическа печка с фурна
Електрическа печка с фурна Grill Master Ф2ПДКУ

Фурна не само трябва да изпълнява определени функции, но и да изглежда хармонично на фона на кухненския комплект. Наскоро вградените пещи придобиват популярност. За тях трябва само да подготвите подходящата ниша. GORENJE (BOOT) BO 73 CLI е просто склад за всякакви опции, между които, разбира се, печене. Просторното пространство на камерата ви позволява да готвите две съдове едновременно в различни температурни режими. Интелигентната система за управление съдържа много готови рецепти, които автоматично се изпълняват от процесора. Силата на такова оборудване е впечатляващо. Тя е 3,3 kW. Но това е точно случаят, когато голямото му значение е напълно оправдано.

Вградена фурна
Вградена електрическа фурна GORENJE BO 73 CLI

Като пример, помислете и за миниатюрното устройство Panasonic NT-GT1WTQ. Обемът на фурната е само 9 литра. Тази мини фурна е без конвекция, но е подходяща за печене на торти, бисквити, пайове. Ако се изисква голям брой продукти, се поставят няколко партиди в серия. Фурната Panasonic NT-GT1WTQ се отличава с високата си скорост на готвене поради високата мощност на нагревателите.

Мини печка от Panasonic
Мини фурна Panasonic NT-GT1WTQ

Мъдри специалисти, които имат богат опит в комуникацията с кухня и домакински уреди, отбелязват, че за качествено изпълнение на дадена задача трябва да изберете устройство, ориентирано към тази задача. Поради това те посочват недостатъците на универсалните устройства в сравнение със специалните.

Например, камера, вградена в телефона, никога няма да направи такава висококачествена картина като професионална камера със система от скъпи лещи. Практически същата теория в електрически пещи. Най-добрият асистент за печене на хляб или пайове ще бъде устройство, специално проектирано за тази цел електрическа руска печка. Въпреки това, новите технологии поемат, така че рейтингът е представен от сходството на гореспоменатите модели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Електрическа фурна за пица у домаЕлектрическа фурна за пица у дома
Чудесна печкаЧудесна печка
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Помпейската фурна за пици ще се зарадва с тази италианска сладкарски изделия!Помпейската фурна за пици ще се зарадва с тази италианска сладкарски изделия!
Какво да готвя от пушено пиле топ-10 рецептиКакво да готвя от пушено пиле топ-10 рецепти
Втори курсове и закуски от пушен колбасВтори курсове и закуски от пушен колбас
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Готварска грахова супа с пушен саламГотварска грахова супа с пушен салам
» » Електрическа фурна за печене у дома
© 2021 BggeHat.com