Помпейската фурна за пици ще се зарадва с тази италианска сладкарски изделия!

Така наречената помпейска печка, използвана в Италия и други средиземноморски страни за готвене на пици, придоби значителна популярност сред нашите съграждани. В него можете да печете домашен хляб и различни месни ястия, които се оказват наистина вкусни.

Пещи от Италия за приготвяне на вкусни печени продукти

Конструкцията, представляваща интерес за нас, е долна куполна пещ със специална работна зона, в която се смесват два потока от нагряти газове, докато горивото гори. Единият от тях - отразен, минава отдолу под купола на устройството, а вторият - конвективен, се издига от кошарата. Основната характеристика на такава пещ е саморегулирането на работата. Когато горивото се възпламени прекалено, притокът на чист въздух се изтласква от газовете, които излизат от устата. Това води до намаляване на интензивността на изгаряне. Поради това горещите газове се издигат в трезора, свежият кислород започва да тече по-активно в пещта и отново се засилва изгарянето. Описаният цикъл се повтаря.

В помпейската фурна можете да печете не само пици, но и месо, хляб и др.

В помпейската фурна можете да печете не само пици, но и месо, хляб и др.

В предградията, в дворовете на частните къщи, се помещава класическа помпейска фурна за пица. Той изпълнява не само функцията на единицата за готвене на храна, но също така се превръща в оригинален елемент на ландшафтния дизайн. По принцип печката може да бъде инсталирана вътре в дома. Но само при условие, че чертежите за нейното изграждане са разработени от специалисти в тази област. Необходимо е правилно да се издигне изпускателната тръба, за да се осигури надеждна основа, за да се осигурят много малки неща, които да гарантират безопасната работа на пещта.

Ще обсъдим как да изградите свои собствени ръце на класически режим на готвене, като изберете за нея място на крайградски обект. Ние веднага отбелязваме, че този процес ще бъде труден, скъп, сравнително дълъг и трудоемък. Но резултатът от работата, повярвайте ми, ще се окаже шик. Можете да се насладите на вкусни ястия, приготвени в истинска италианска фурна.

Как се проектира "Miracle-Stove" - ​​дизайнерски функции

Високите финансови разходи за строителството се дължат на значителната цена на материалите и необходимостта от изграждане на стабилна основа. Структурно пещта за пица се състои от:

  • стойки (плот за маса и специален пиедестал);
  • основа;
  • работно пространство (входна арка, сферичен купол, под, комин).

Тръбата за премахване на дим се намира винаги пред печката (отпред), която визуално отличава уреда от принципно подобна на тангор или конвенционална камина. Забранено е да поставите комина другаде, тъй като инсталацията няма да може да функционира.

Печката се състои от стойка, фундамент и работно пространство (дъга, купол, комин)

Печката се състои от стойка, фундамент и работно пространство (дъга, купол, комин)

Куполът на пещта е направен многослоен. Първият поставя огнестребна (друга не може да се използва), покрива го с глина. След това се монтира топлоизолаторът - базалтова вълна, която допълнително е покрита с изолация от перлит. Последният слой изпълнява защитна функция. Той е изработен от циментова замазка. След това, завесата може да бъде украсена с мозайка или декоративна мазилка. Но това не е необходимо. Имайте предвид, че пламъкът на огъня, когато горивото гори в пещта, се втурва към покрива, напълно го обвива, таванът се нагрява. Поради това храната се приготвя бързо, тъй като се загрява отдолу и отгоре.

Входът на печката е направен под формата на арка. Той служи за запълване на дървесина и храна, от която ще приготвите храна. Важна точка! Височината на входа на арката трябва да бъде равна на 0.6 радиус на трезора и ширината до височината на купола. Вътрешният диаметър на пещта може да бъде всеки. В този случай експертите не съветват да се направи по-малко от 80-90 см.

Със самостоятелното изграждане на помпейската печка ще ви трябват рисунки на такива устройства. Тук има един нюанс. Повечето от наличните графични дизайни на необходимия дизайн показват размерите му в инчове. Надяваме се, че това не усложнява работата ви. За да превеждате инчове в обичайните сантиметри, можете без проблеми (1 "е равно на 2.54 см). По-долу е даден чертеж на пещта. Тя може да бъде взета като основа за изграждането на конструкцията със собствени ръце.

Помпейска фурна за пица - моля ви с тази италианска сладкиши!

Изграждане на събрание за пица - трудно начало на работа

Помпейската печка е построена на няколко етапа. Схемата на работа ще бъде както следва:

  1. 1. Оборудваме основите.
  2. 2. Направете стойката.
  3. 3. Изработваме зидарията.
  4. 4. Ускорете устройството.

нека изграждане на печка с височина на пиедестала 80 см и размери 120х120 см, с височина 42 см и вътрешен диаметър 84 см. Тази структура може да се нарече стандартна и най-лесна за издигане.



Първата стъпка е подреждането на основата. От специален участък 150x150 cm дълбочина изкопае яма от 35 cm. Излива 20 cm слой от пясък, са изработени от кофражни плоскости, полиетилен покрита върха вътък от 8-12 mm в дебелина пръти мрежа. Напълнете армировката с бетонна смес, изравнете повърхността на бъдещия сутерен (тя ще излезе като твърда плоча), навлажнете я с вода. След това трябва да покриете основата с филм от техния полиетилен и да изчакате 7-10 дни.

След втвърдяване на плочата започва да се изгражда щанд. Това е най-лесният начин да го направите от груби блокове със собствените си ръце. Те трябва да бъдат инсталирани с буквата H или P (първата опция е за предпочитане, тъй като товарът от пещта се разпределя в цялата база). Поставете шлаковите блокове на сухо, поставете армировъчните пръти в техните отвори и ги напълнете с бетон. Изчакайте 2-3 дни. След това построите друг кофраж за плота. Височината на последната трябва да бъде 10 см. След като отново изсипете бетонната смес, изчакайте да замръзне (всички 7-10 дни). След това можете да продължите към основните етапи на изграждането на помпейската чудотворна печка.

Зидария - ръководство стъпка по стъпка

По-долу има диаграма, която показва как да се изгради фурна.

Помпейска фурна за пица - моля ви с тази италианска сладкиши!

Полагането на шахматни тухли (и други!) Се извършва върху хаванче, изработено от чамот пясък и мрамор (пропорции - 1 до 1). Първият ред е изработен от цели продукти. Останалата част може да бъде монтирана на половинки (по-малки части) от тухли. Съединителят е направен от специален модел - полукръгли (1 позиция в диаграмата). Те се събират от пяна, дървени дъски, стари тръби. След монтирането на всички тухли, полукръгът лесно се "изважда" от вътрешността на печката.

За зидарията се използват само шлакови тухли

За зидарията се използват само шлакови тухли

При извършване на зидария, ако е необходимо, краищата на редиците могат да бъдат затворени с малки тухлени клинове с подходящи размери. Най-трудното е да затворите покрива на пещта. Обикновено на върха му има неправилна дупка в конфигурацията. Затваряйте го с фрагменти от тухли няма да работи, по време на работата на апарата просто падат. По-добре е да затваряте арката с леко изчезващи тухли и да запълнете останалата дупка (тя ще бъде доста малка) с хоросан за зидария.

Монтираната зидария трябва да изсъхне. След това можете да поставите тръба, за да премахнете дима. Опитни майстори оформят пътя от тухли. Любителите са по-лесни да купят завършена тръба в строителния цех и да я инсталират. Тази операция се извършва преди изолиране на купола, но не преди зидарията да е напълно втвърдена. След това трябва да направите изолацията на купола от вътрешната страна с помощта на хоросан. Тя се прави по-течна и допълнително добавя трохи от вермикулит или азбест. Изолационният слой се полага след разглобяване на полукръг.

Всички налични външни фуги трябва да бъдат запечатани равномерно с хоросана, използвана за зидария.

Общата дебелина на външната защитен слой -. 8,6 cm следващия етап топлоизолация - намотка пещ базалт вълна (дебелина на материала, използван - до 10 см), и определяне на изолацията на метална жица. След това покрийте памука със смес от перлитен пясък и цимент (пропорции - 6-7 към 1). След изсушаването на този слой остава само да се отреже куполът с циментов или глинен разтвор.

След две седмици можете да започнете да дестилирате фурната. Тя не може да бъде нагрявана веднага на пълна мощност - цялата структура ще се счупи. На първия ден изгорете 1,5-2,5 кг слама или хартия в него, във втория - добавете към това гориво половин килограм пелети или дървени стърготини. Третата протопка се извършва с 2,5 кг пелети или 4 кг чипс. След това няколко дни увеличете количеството гориво с 1-2 кг. След 7 дни дестилация, фурната ще бъде напълно готова за използване и ще можете да се насладите на ароматни домашно приготвени сладкиши.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Помпейска печкаПомпейска печка
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Видове пещиВидове пещи
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Как да си направите собствен фурна за пица на дървоКак да си направите собствен фурна за пица на дърво
Електрическа фурна за пица у домаЕлектрическа фурна за пица у дома
Електрическа фурна за печене у домаЕлектрическа фурна за печене у дома
Чудесна печкаЧудесна печка
Пещи за домаПещи за дома
Как да поставите пещтаКак да поставите пещта
» » Помпейската фурна за пици ще се зарадва с тази италианска сладкарски изделия!
© 2021 BggeHat.com