Видове пещи

Има голям брой видове печки, които могат да се използват за бани и за жилищни помещения. Пещите са разделени на мястото на тяхното бъдещо местоположение и горивото, което те са заложили. Много зависи от използваните материали за пещта. Те могат да бъдат:



  • В градината или във вилата;

  • В къщи от вида на страната;

  • В бани и сауни.


Пещи за летни жилища


За дахите се използват обикновено отоплителни системи, в които се комбинират функциите на печката и камината. Това е удобно, красиво и в допълнение, в стаята, където хората са, перфектно отоплявани. Такива дизайни са лесни за сглобяване от готовите части, те имат сравнително малък размер и тежест, те са лесни и икономични. (Виж също: Помпейска печка)

Пещите на барбекю изненадват очевидната простота на дизайна. Малък размер на пръв поглед не вдъхват доверие, но тези огнища са лесни за приготвяне и много вкусни гурме ястия, защото на топлината, генерирана в процеса на горене, се натрупва на едно място, което ви позволява да се яде, не се пържи само от всички страни, но яденето. За такива продукти най-доброто гориво е суха дървесина, след изгаряне, което топлината се разпределя равномерно върху областта на огнището.

Друг вид градина и керемиди на печки могат да се разглеждат като печки - шведите, които имат работеща печка с качулка, а също така има и загряване на дъното. Такава пещ много добре дава топлина на околната среда и приятно угощава нейния компактен размер.

Операция на пещта


Пещи за селски къщи


Тези видове пещи трябва да изпълняват предназначението си: да затоплят стаята, в която се намират хората, да внесат вода в локалната система за отопление на желаната температура, за да осигурят топлина на жителите на къщата - за да могат да подготвят храна. Най-функционалните и гъвкави се считат за дървени пещи, изградени от тухлен материал. Такива пещи се отопляват само светкавично бързо, а въздухът в стаята се загрява точно толкова бързо. (Виж също: Как да поставите самата фурна)

В къщите се препоръчва да се използват удобни пещи - холандски, които поради вертикално разположения комин са в състояние да осигурят висока топлинна мощност.


Пещи за сауна и вани


Тези пещи могат да бъдат отворени и затворени, докато те са скромни по размер, тъй като те не трябва да заемат много място в стаята, така че хората не се страхуват да се изгорят, като ходят наблизо. В сауната понякога се събират няколко души, а в същото време фурната трябва да бъде равномерно отстранена от всеки един от тях. Разположени на определено разстояние пейки, а напротив - стоящи печки оставят малко място за движение, така че от печката трябва да бъде много продуктивни и в същото време малки.

В много модели от този тип е изграден специален електрически нагревател, чиято мощност, като правило, не надвишава 24 kW. Тези продукти не са оборудвани с коминни системи, те са покрити с защитен материал, който предпазва от случайни изгаряния, към тях е прикрепен контролен панел, който може да бъде включен или изключен като безполезен предмет. Ако се прегрее, термостатът веднага се изключва, което ще изключи фурната за една секунда. (Виж също: Как да оформя печката)

Не по-малко популярни са финските пещи. Благодарение на висококачествената си работа, топлината от помещението не изчезва почти два дни. Защо се случва това? Поради големината си, финландската пещ акумулира топлина в стените й и дори когато горивото отдавна е изгорено, повърхността му остава много гореща и излъчва топлина в заобикалящата го атмосфера.

Винаги са съществували и все още са популярни руски класически огнища, които никога няма да се сравняват с желязо, тъй като тухлите, от които са разположени, стават силни, истинска топлина и много по-приятна за пара с такава печка.

Пещ за сауна и вана

В старите времена и сега в провинцията хората събират полезни билки, плетени метли, за да ги откраднат в баня. Фитонцидите, които се разпространяват във въздуха, и ефектът от посещението на парната баня незабавно превръщат болен човек в здрав човек. (Виж също: Газова фурна за баня)


Тогава да се нагрява?




Конструкцията на пещта, която позволява използването на газ като гориво, може да работи и с твърдо гориво. Тези пещи са лесни за използване, са екологосъобразни и икономични. Такива пещи са инсталирани във финландски и руски бани, а посетителите винаги са доволни от резултата.

В дървените пещи дървесината се използва като гориво. Този материал е екологичен, достъпен. Останалата дървесна пепел може да се използва като тор за битови растения.

Пещите за въглища не трябва да са тънкостенни, тъй като изгаряните въглища могат да достигнат температури до 1400 С. С редовното полагане на нова част от въглищата в пещта тънките метални стени бързо ще излязат от работното състояние. Пещта от неръждаема стомана веднага ще даде топлина на атмосферата, но също така бързо ще се охлади след изгарянето на горивото. (Виж също: Отоплителни пещи със собствени ръце)

Въпреки че значителен плюс от пещи от неръждаема стомана е тяхната лекота и издръжливост. Тези пещи служат на своите собственици за много дълго време и не са изложени на корозивни процеси.


Популярни фурни


Норвежките печки камини се характеризират с перфектна технология на изгаряне на гориво напълно. Екологичният дизайн е несъмнено, защото в дима всички газове, които изгарят изгарят. Рискът от вкарване на дим в околната среда е изключен, горивото се консумира много пестеливо. На повърхността на такива огнища саждите не се утаяват. Доволни и достъпни за покупката - ако искате, можете да го намерите във всички големи градове на страната. Удоволствие и допълнителни функции на такива пещи. Дори и при непрекъснато използване, той винаги остава чист, тъй като осигурява система за измиване на стъклото с въздух.

Норвежки печки камини

Пещ камина Италия стартира интересни модели печки, камини, работещи на дървесни горива. Те имат много атрактивен външен дизайн, защото има ръчна рисунка върху керамика. Отделението за пещта в тези модели е направено от неръждаема стомана.

Камерата за пещ Нормандия се счита за една от най-продуктивните, тъй като нейната мощност е равна на 12 kW с много скромен размер. Този модел може да загрява до 100 квадратни метра, докато е много лек и може да бъде свободно придвижван на всяко друго място. Френският класически стил, в който се изпълняват тези модели, се отличава с изисканата му форма и дизайн, с наличието на крака и дръжки. Печки-камини от чугун са изпълнени, което позволява дълго време генерирана топлина да остане в стаята. Вратите са изработени от стъкло и показват на собствениците красив фламентен език. Дюзата, прикрепена към задната стена на фурната, позволява да бъде прикрита в стената. Тази пещ може да бъде нагрявана както със специални брикети от кафяви въглища и дърво.

Камерата в пещ Ладога предлага модели, направени с всички съвременни изисквания. Тези огнища са от отворен тип, така че собствениците могат да наблюдават с удоволствие как пламъците в червата му се разпалват. Но искри от огън никога няма да паднат на пода и ръце, защото прозрачната чаша на вратата предпазва от горещи въглища в стаята. Благодарение на модерните технологии, въздухът в стаята се загрява до точната температура за 5-10 минути. Достатъчно е да поставите 4 кг дървено гориво в камина, а в рамките на 8-10 часа можете да се насладите на уютна и топла атмосфера в дома. Основата за печката е изработена от листова стомана и боядисана в черно.

Пещ камина Ладога

Пещ Камина Лион разполага с елегантен, красив, перфектен дизайн и с относително малки размери е в състояние да загрее голяма площ - до 100 кв.м. Топлината от чугунен материал, от който е направена камината, дори и за няколко часа се разпространява топлината дори след като всички дърва за огрев изгоряха. Специалният лак, покрит с този модел, никога няма да се счупи или да се спусне, защото е в състояние да издържи на въздействието на много високи температури. Тези пещи са в състояние да обслужват своите господари поне за едно десетилетие.


Пещи за печене на различни материали


Пещите за топлинна обработка са предназначени да гарантират, че материалът, който ще се преработва, е изложен на висока температура на пещта и става по-трайни. Пещта за охлаждане на керамика и други материали има нагряване от всичките четири страни. Форми със съдържание се зареждат в отоплителната камера, където се изстрелват. Такива пещи са допълнително оборудвани с графичен дисплей и специален контролен блок, който ви позволява да закрепите в паметта всички преди изпълнени програми и да наблюдавате времето. Темперационните пещи са в състояние да обработват голям брой материали за кратко време.


Недобро занимание: превръщането на обикновена фурна в уютна камина


Старата пещ е отегчена и вече не харесва окото? Тя може да се превърне в прекрасна камина, но без известно познание за знанието и поне малко опит в тази работа е абсолютно необходимо. Първо, е необходимо да разглобявате старата конструкция, да освободите свободно място за изграждането на нов продукт. За да можете лесно да върнете фурната в камина, достатъчно е да махнете вратата от чугун и да я замените със стъкло и да построите нова сграда във всеки модерен стил. Ако душата изисква драстични промени, тогава от старите тухли първо трябва да построите подиум, а след това вече да изпълнявате основния портал, в който ще бъде разположена пещта.

Замазка за печки и камини е материал, без който в изграждането на нова камина или печка не може да направи. За днес е търсено покритието "Emelya", което може да се използва както като пълнител, така и като материал за облицовка и специален декоративен камък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем печкаКак да изберем печка
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Пещи за баниПещи за бани
Камина-камина, изработена от тухлиКамина-камина, изработена от тухли
Финландски пещи за саунаФинландски пещи за сауна
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръцеИнсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
» » Видове пещи
© 2021 BggeHat.com