Пещта на банята от улицата

За да прекарате чудесно в банята, първо трябва да я защитите. Всеки знае, че печката в сауната се състои от няколко основни елемента. Основният елемент е пещта. Един от най-практичните варианти е печката от улицата. Пещта е отговорна за скоростта на отопление на сауната и нейното качество, така че при избора на пещ тя трябва да е изключително взискателна. Основните изисквания за сауната са както следва:



  • максимален топлопренос;

  • минимален разход на гориво;

  • дълъг експлоатационен живот;

  • трябва да се поберат в дизайна във вътрешността на банята.


Съвременният пазар предлага много възможности за избор на пещ. Ако разгледаме класификацията по вид гориво, което ще бъде използвано в бъдеще, то е горивна пещ, газова пещ и електрическа пещ. Разбира се, всеки от тях има своите особености и предимства. Благодарение на съвременните модели, процесът на отопление може да бъде доста удобен. Така например пещта от чакалнята, благодарение на предоставената мощност, прави този процес много по-лесен. Пещта в банята също може да бъде поставена от улицата, но е по-малко удобна. (Виж също: Печка Вулкан за баня)

Друга модерна версия на пещта - механична пещ. Това може да бъде например камина или пещ. Двата вида са предназначени за изгаряне на твърдо гориво. Предимството на такива пещи е способността за изгаряне на неизгорели горива. Освен това, преди първия ремонт те могат да работят не по-малко от 700 часа, а общият срок на работа на тази пещ надвишава 10 години.

Механична камина

Сред предимствата на печките за изгаряне на дърва може да се отбележи качеството на пара, простотата на дизайна, надеждността, издръжливостта и икономичността. Електрическа камина за баня също е широко разпространена днес. Това е много удобно, тъй като не изисква много внимание в процеса на пещта. Процесът на изгаряне в такава пещ се регулира най-често с помощта на специален панел. Сауна нагревател от този тип също е много добър вариант, защото има няколко режима на работа. Такива пещи са безопасни и съвсем екологосъобразни. Минус едно - висока консумация на енергия.

Газовите пещи не се използват толкова често, но имат и предимствата си. Такива пещи са лесни за използване и много практични. Те не изискват разходите за време и финансови ресурси, като пещи за изгаряне на дърва. Яркият пример е вихровата пещ. (Виж също: Желязна камина за камини)


Изграждане на камина за баня


Има два материала, от които са изработени пещите за банята. Това е чугун или стомана. От чугунната пещ, освен това, че отнема много време, за да се затопли и нейната конструкция задължително трябва да бъде укрепена, без съмнение е надарена с положителни свойства. Най-важният плюс на чугунната пещ в неговата издръжливост. Дори режимът на готовност и корозията не са ужасни за такава пещ. Добър пример за чугунени пещи е печката на Astra Supra. Основните предимства на такава пещ са:



  1. Декоративен панел и строг модерен дизайн.

  2. Висок комфорт при използване благодарение на иновативното оборудване.


Камина за барбекю

Стоманените печки за баня са най-добрият избор на достъпна цена. Въпреки факта, че те са по-евтини от чугунени пещи, те отопляват помещението по-бързо и са много по-лесни за използване. Отличен пример за стоманени видове е огнището за барбекю или кутия за барбекю грил. Разбира се, разбира се, за вас, но ако говорим за камина за баня, тогава си заслужава да обмислим факта, че тя винаги ще бъде бездетна за дълго време. Този момент дава предимство на чугунната пещ, но ако все пак искате да дадете пещта си и някакво дизайнерско решение, което да допълни интериора на стаята, тогава ще трябва да изберете вариант от стомана.

Най-важното в ефективността на пещта е нейният правилен дизайн. Важен показател в този случай е размерът на вратата и самата конструкция. Съотношението между техните размери трябва да бъде много компетентно, тъй като е много важно размерът на вратата да е удобен за нормално натоварване на горивото. Този размер обаче не трябва да надвишава една трета от ширината на вътрешното пространство на конструкцията. Ако става дума например за пластова пещ, по-добре е пещта да е голяма. И производителността му ще бъде по-голяма и ще имате по-малко проблеми с горивото. Но всичко зависи от размера на фурната. Ако имате голяма фурна, след това безопасно инсталирайте голяма пещ. Дори първата пещ на банята ще ви покаже всички предимства и очарованието на голяма пещ. (Виж също: Ремонт на отопление на пещ със собствени ръце)



Много хубав външен вид и много практична двустранна камина. Но, ако говорим за баня, функционалността е по-важна от дизайна и способността да наблюдаваме красотата на огъня.


Плюсове и минуси на местоположението на пещта


Днес много фурна за баня е оборудвана с преносима пещ. Благодарение на това печката може да бъде нагрявана от чакалнята и от улицата. Това ви позволява да поддържате ваната чиста. И ако имате и стъклена врата на фурната, можете да оборудвате съблекалнята с такава камина в уютна стая с камина.

Парни локомотиви

Тя ще бъде определена с избора на камина предварително, а още по-добре в етапа на проектиране на самата пещ за вашата сауна. Това е необходимо поради простата причина, че по-нататък от този избор ще зависи от подготовката на стената и избора на вида на вентилацията. Освен това, ако първо определите избора на камина, то е много по-лесно да изберете вида на самата пещ, тъй като производителите на метални пещи за вани и сауни предлагат своите възможности, както с отдалечена пещ, така и с вградена пещ. (Виж също: Как да изчислим диаметъра на комина)

Има няколко възможности за поставяне на задника по отношение на връзката му с двойката. Както вече споменахме, можете да удавите сауната от улицата или от съблекалнята. И двата метода имат положителни и отрицателни страни. Така че, огнището на банята от чакалнята е доста популярен вариант днес. В този случай пещта се поставя в специално помещение, което отделя парната стая от улицата. Пример за това е така нареченият парников локомотив. Към плюсовете на камината на сауната от чакалнята може да се брои:



  • Осигурява чистотата на банята и нейната хигиена, поради факта, че горивото не се носи в парната баня, но се съхранява в специално помещение. Също така в парната баня няма да се пуши и откъдето комфортът да остане там ще се увеличи.

  • Ако пещта ще бъде в чакалнята, това ще гарантира създаването на специална термична завеса за други съседни помещения.
  • (Виж също: Тухлена фурна за баня)

Огънят от улицата е по-рядък. Това е донякъде абсурдна възможност, въпреки че има и няколко положителни точки. Първо, ако пещта е на улицата, в сауната се появява по-чисто и свободно пространство, тъй като горивото не попада в границите на банята. На второ място, няма абсолютно никаква възможност за отравяне с въглероден окис. И на трето място, това е най-приемлив и печеливш вариант за търговска баня. Лесно е да се обясни.

Печка тухла на улицата

По този начин е много по-лесно и по-удобно посетителите да затоплят банята. Недостатъците са фактът, че трябва непрекъснато да се изпарявате на улицата, за да получите дърво. Ако това е ваша собствена вана, това ще бъде неизбежно. Разбира се, възможно е да се овладява тялото по този начин, но по отношение на комфорта, тази опция значително губи предишния метод.

Друг обичаен вариант - пещта в стаята за отдих. Отново, парната баня остава чиста и е удобно да се отпуснете след парната баня. Минус едно - през лятото ще бъде леко горещо в тази стая. Но тази опция може да бъде предоставена само ако има пълна вана с стая за почивка. Такава пещ може да бъде украсена след монтажа. Каменна часовникова светкавица или някакви антики ще се поберат напълно тук.

Последният вариант - настаняване в парната баня. Като доста популярен вариант, който има своите предимства и не е без своите минуси. Положителните аспекти на тази подредба са: подобрена циркулация на въздуха, възможност за контрол на нивото на загряване на банята, добавяне на гориво, няма нужда да се създава специален дизайн или дупка в стената. Недостатъците също са доста значителни. На първо място, това е кал в самата парна баня. На второ място, горивото трябва да лежи върху специален ламаринен лист, което само усложнява по-нататъшния процес на почистване на парното помещение. И трето, има риск от отравяне с въглероден окис с този метод за поставяне на пещта.

Така, както може да се види от горепосочения материал, има няколко начина за разполагане и изборът вече зависи от вашите предпочитания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бойлерът във фурната със собствени ръцеБойлерът във фурната със собствени ръце
Пещ за вана на варваритеПещ за вана на варварите
Печка за саунаПечка за сауна
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Пещта на Тунгуска за баняПещта на Тунгуска за баня
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Газови пещи за баняГазови пещи за баня
Пещи за сауниПещи за сауни
Отопление на пещ с водна схемаОтопление на пещ с водна схема
Пещ за вана със собствени ръцеПещ за вана със собствени ръце
» » Пещта на банята от улицата
© 2021 BggeHat.com