Газови пещи за баня

Газовите пещи за вана са сериозен претендент за дървени и електрически устройства. Те се предлагат в употреба и са просто монтирани. Също така, когато работите с такава инсталация, не е нужно постоянно да купувате дърва за огрев, което е важен плюс. С помощта на допълнителни функции е възможно регулирането на температурния режим в парното помещение, което е предимство пред дървените пещи. Газовите устройства имат доста малки размери, което им позволява лесно да се вписват във всеки интериор и да изглежда стилно в него. Грижата за това устройство почти не се изисква поради липсата на изгорено гориво, пепел и пепел.

Има няколко вида газови уреди за банята. Те са класифицирани според:



  • Материалите, използвани за тяхното производство.

  • Горивото, необходимо за работа.

  • Структурата на горелката.

  • Инсталация на водогреен резервоар.


Газови пещи за баня


Примери за сауна пещи


Да вземем например няколко производителя:



  • Печка за банята на Харвия. Асортиментът на този производител включва много модели на оборудване. Газовото оборудване за банята Харвия се отличава с използването на висококачествени материали и екологични компоненти. Качеството на фурната за сауната на Харвия винаги е привличало купувачи, така че този производител е бил на пазара повече от 60 години. Представени са разнообразни модели, които са подходящи за всеки интериор и за всеки потребител. Устройството се управлява от отдалечения панел или чрез дистанционното управление.
  • (Виж също: Домашни печки за банята)
  • Фурната за банята Рус. Те се различават по това, че са в състояние да балансират нивото на топлина и влажност в сауната. Нагревателят на тези устройства има уникална функция на вентилация. Енергията е насочена по такъв начин, че камъните и въздухът да се нагреят равномерно. Изгарянето на такава инсталация е почти невъзможно, тъй като вратата е направена от самоохлаждащ се материал. Парата от този уред е лесна. В помещение, където е инсталирано такова устройство, човек може да не навреди на здравето. Този парогенератор отговаря най-вече на стандартите на традиционната руска парна баня.

  • Пещи за баня на Варвара. Това е стоманена конструкция с висока якост. Производителят в подплатата показа индивидуален стил и използва камък. Това даде на продукта собствен стил, благодат и благодат. Моделът предполага много опции, които могат да задоволят вкусовете на всеки купувач. Благодарение на специалната производствена технология, такива устройства бързо се загряват (в рамките на един час) и са в състояние да задържат топлина за дълго време. Те не консумират много енергийни ресурси и са сравнително лесни за работа. Потребителят в повечето случаи няма трудности при работата с това звено.

  • Пещ за баня Angara. Това е мощен агрегат, предназначен за продължителна употреба. Тя може да загрява до 18 кубически метра площ. Материалът на конструкцията е стомана с висока якост, която се използва при строителството на самолети. В стоманата има сплав от хром, което му дава още по-голяма плътност и издръжливост. Структурната характеристика на такава инсталация е, че тя има уникална врата със светлоотразителни елементи. С такава врата на огън хубава и лесна за гледане, тя няма да отреже очите ви, а само да зарежда положителни емоции.
  • (Виж също: Бойлерът във фурната със собствени ръце)
  • Камина печка Сонтура. Това скандинавски производител, който гарантира качеството на своите продукти, в продължение на много години той е участвал в разработването на оптимални дизайн и дизайнерски решения за монтаж на пещи, камини, а сега производството на тази марка достигна нов професионално ниво. Преди стоките да бъдат освободени за продажба, те преминават през няколко случая на контрол на качеството. Производителят се фокусира върху естетическото възприятие на пламъка. Вратите на пещите са направени по такъв начин, че да подобрят ефекта от изгарянето на пламъка, което придава на естетиката на камината. След няколко минути такава камина ще загрее въздуха в помещението до оптималната температура. Производителят прави поръчаните камини. Клиентът може да избере не само своя цвят, но и желания дизайн.


Отоплителна газова пещ


Класификация на пещите по материали


Според материала, от който се произвеждат газовите пещи, се разграничават камъни и тухли. Такива пещи изглеждат елегантно в интериора, напомнящи старите руски пещи, построени от селяните. Такъв дизайн може да даде на стаята национален руски маниери, боядисване на интериора с бои на селски мотиви. Съществената разлика е в материала на производството. Тухлените конструкции са по-евтини, но те се загряват за дълго време, докато естественият камък е скъп материал, но е много ефективен за употреба в баня. Това се дължи на факта, че камъните бързо загряват и поддържат оптималното количество топлина в помещението, като същевременно поддържат благоприятна атмосфера. Теглото на една тухлена или газова структура може да достигне до 800 кг, което предполага изграждането на допълнителна основа за устройството.


Класификация на пещите по вид гориво


Разгледайте видовете оборудване за вида на използваното гориво:



  1. Газови модели. Те работят само на газ. Тяхната работа е изключително проста и дизайнът е лесен за инсталиране. Те са малки по размер и лесно се инсталират в парната баня.
  2. (Виж също: Пещта на банята от улицата)
  3. Газовите пещи работят в съответствие с принципа на полагане на дърва за огрев в пещ, които горят от газ. Те са универсални и могат да комбинират гориво и природни ресурси. Като правило те работят икономично и затоплят въздуха много добре, като спестяват най-много топлина за дълго време. Те имат значително конструктивно минус - те са големи. Депозитът за дърва за огрев има положителна динамика в атмосферата на банята, като я приближава до руската печка.

  4. Газовата пещ работи с горелка. Това е най-важната част от дизайна. Ако горелката е инсталирана правилно и е с висококачествена продукция, тогава за общата работа на оборудването не е нужно да се притеснявате. Такива отоплителни устройства са разделени на надуваеми и атмосферни. Горивната камера улавя въздух благодарение на теглителната сила, така че функционира атмосферната горелка. Тя не използва електричество и не създава шум при работа. Такива горелки се характеризират с малко количество газ. Прилага се при лек натиск, но е необходимо огънят да гори стабилно, без да се изключва.




Газова пещ горелка

Принципът на работа на горелката на вентилатора е различен от предишния. Тук въздухът идва механично, а не естествен начин. Въздухът се подава от вентилатор, който работи от електричество. В същото време работата се извършва по-ефективно и равномерно. Прекъсванията в тази функция са практически елиминирани. Но когато електричеството е прекъснато, горелката ще спре да работи. Сега много устройства имат режим, в който няма да могат да функционират за кратко време след изключване на захранването. Трябва да се отбележи, че компресорът не може да се използва с тухлени конструкции, работещи с газ. (Виж също: Как да инсталирате печката във вана)

По този начин, компресорната горелка е приложима към металните устройства, тъй като те създават цялостно уплътнение, а тухла е порест материал. Има и друг тип камина - това е камина на MCZ. Те функционират въз основа на принципите на работата на двата предишни типа пещи. Това означава, че техният дизайн осигурява устройство за всмукване на въздух, но въздухът се извлича от естествен източник, т.е. от улицата.



Внимание: като цяло, газовите уреди са много по-добри от електрическото и горското дърво. Цената на газа е много по-ниска от електроенергията. И да следвате пещта на газ е много по-лесно, отколкото за този, който работи на дърва.



Инсталиране на пещта на газ



Имайте предвид, че инсталирането на газовата структура трябва да се извършва само от професионалисти. Това се дължи на факта, че инсталацията се основава на постоянно взаимодействие с газа, а при неправилно инсталиране работата на това оборудване може да стане опасно. Най-добре е да се използват услугите на фирмата, в която е закупен котелът. Професионалистите за кратко време ще могат да инсталират котела без да навредят на оборудването и хората. (Виж също: Пещи за сауни)



Монтаж на газовата пещ

По време на инсталацията трябва да имате постоянен контрол върху работата на майсторите, за да спазват елементарните изисквания:



  • Първо, дизайнът трябва да се отдалечи от стената с не по-малко от 5 сантиметра.

  • На второ място, стената зад печката трябва да бъде подсилена с огнеупорен материал, например с железен лист. Този материал трябва да бъде по-голям от основата на самата конструкция.

  • На трето място, за да може димът да излезе от пещта, а не да генерира въглероден окис, димните комини трябва да бъдат доведени до камината, чийто дим е изнесен на улицата. Тези тръби трябва да бъдат направени от неръждаем материал, тъй като кондензатът се образува в тръбата.

  • Четвърто, що се отнася до чакалнята, трябва да има прозорец и вентилация. Една тръба, която ще излъчва дим, не трябва да бъде по-малка от 5 метра. Над покрива трябва да се издига не по-малко от 1 метър.


Най-интересната особеност е наличието на екран. С помощта на собственика на баня може постоянно да погледнете на огъня, което помага за подобряване на настроението и вдигане на духа, както и самата присъствие в парната баня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи за бани електрическиПещи за бани електрически
Метална фурна за баняМетална фурна за баня
Пещи за баниПещи за бани
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръцеИнсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Бойлери за баняБойлери за баня
Газови пещи за отопление на домаГазови пещи за отопление на дома
Как се правят пещите за баня?Как се правят пещите за баня?
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
» » Газови пещи за баня
© 2021 BggeHat.com