Метална фурна за баня

Най-надеждният в експлоатация е, разбира се, метална фурна за баня. Нека да определим какви са основните предимства на отоплителните уреди от метал?



  • Супер бързо загряване на стаята. В сравнение с метална пещ камък, изглежда, че метал се загрява 7 пъти по-бързо, но трябва да се изчака, докато отопление баня само 1.5-3 часа и може да се пристъпи към процедурите, вече след 30-45 минути след разпалване.
  • (Виж също: Как да инсталирате печката във вана)
  • Рискът от отравяне с въглероден окис е изключен. Характеристиките на дизайна на метални пещи гарантират освобождаването на всички вредни газове през комина.

  • В случай на запалване с мокри дърва за дърва, възможността за пушене от помещенията се изключва.

  • Пазарът има голямо разнообразие от различни пещи.


Дизайн функции


По правило металните пещи са изработени от обикновена листова стомана. Дебелината му е 4-5 милиметра. В този случай веригата на пещта може да има различно подреждане на резервоара. За пълнене на скали се осигурява отворена термична камера.

Често има метална пещ, покрита със специална огнеупорна тухла. Това се осигурява, за да се осигури равномерно загряване на въздуха във ваната, за да се сведе до минимум възможността за изгаряне. (Виж също: Монтаж на пещ във вана)

метална фурна за баня


Класификация на метални пещи


Такива продукти могат да бъдат разделени на следните видове:



  • Газова фурна. По принцип конструкцията на газовата пещ е метална кутия, оборудвана с термостат (регулира мощността на блока). Газова пещ не са опасни, когато се работи като устройство за безопасност, предоставени с признаването на липсата на огън, който се смята за изтичане на газ и води до автоматично подаване на гориво команда се припокриват. Газовите пещи за вана трябва да бъдат свързани към газовия уред или към газовите цилиндри. В този случай, предимствата на тези пещи са ясни: икономическата осъществимост и да се инсталира и да работи, икономически стандарти разход на гориво, ултра-бързо загряване на пара, висока мощност.

  • Печка на дърва. Това е най-честият вариант заради традицията си - много искат да миришат истински дърва за огрев, да получат топлина от "живия" огън. Това означава, че такива пещи се избират само въз основа на психологически фактори. Печките от метал се загряват доста бавно, консумират големи количества дърва за огрев и изискват редовна поддръжка (събиране на пепел).


Характеристики на монтаж на метални пещи


За да може фурната да Ви донесе само удоволствие, трябва да използвате някои препоръки при инсталирането й: (Виж също: Монтаж на пещ във вана)



  1. Поставете печката на разстояние не по-малко от 1 метър от стените на стаята.

  2. Ако в сауната има комин, поставете фурната на най-късото разстояние от нея.

  3. Оставете разстояние от най-малко 1 метър пред фурната.

  4. Инсталирайте фурната на масивна основа, направена предимно от огнеупорни материали. В идеалния случай, ако основата на пещта е върху лист метал, под който е поставен лист от азбестова плоскост. Позволява се да се инсталира печка без основи, но предварително поставете пода с дебели дъски.



ВАЖНО: спазването на тези мерки за пожарна безопасност ще ви позволи да се радвате на лечебна топлина, без никакви неблагоприятни последици.



Дизайнът на метална затворена пещ


На нашия сайт ще намерите и метални фурни. Техните дизайни традиционно се представят от следните компоненти: (Виж също: Домашна фурна за вана)



  • резервоар за вода (60-70 литра);

  • метално тяло (стоманен лист с дебелина 5 мм);


Отоплителни вани с метална фурна

Структурата е разделена на три зони: долната (пещ с пепелник), средната (нагревател с малък прозорец), горната (резервоар с вода).

Обикновено затворена метална фурна е заобиколена от червена тухла отвътре и отвън. Това постига най-голям топлинен капацитет на агрегата. За вътрешна облицовка използвайте огнеупорна стена (разположена на ръба, започвайки от решетката, завършваща с дъното на резервоара). Предната страна, по правило, не се припокрива, но останалите три страни на зидарията се произвеждат в половин тухла. Тухлите трябва да бъдат закрепени чрез заваръчна машина с тел за скоби с диаметър 3 милиметра.



Недопустимо: използвайте бели силикатни тухли за подплата!



Заключена метална фурна за дома, поради своята компактност, е в голямо търсене. И също толкова често е инсталиран в къщата и в семейна баня. Необходимо е да се отбележи само недостатъчната топлинна мощност, но за щастие този дефект лесно се елиминира от облицовката с тухли. Капацитетът на конвенционална затворена фурна е достатъчен, за да загрее стандартна стая от 10 кубически метра за 2 часа. (Виж също: Как да инсталирате печката във вана)


Дизайнът на отворена метална пещ


Откритата метална фурна е различна от нагревателя на сауната, затворен от устройство. Неговите структурни елементи:



  • резервоар за вода (50-60 литра);

  • външна облицовка.


Всички останали са идентични с устройството на затворената пещ от метал. Затвореният метален нагревател много бързо загрява стаята. Това е отлична възможност за семейна вана.





Важно е да знаете: за да увеличите топлинния капацитет, трябва да използвате екранно покритие от поцинкована ламарина, поставена върху камъните.



Комбиниран дизайн на пещта от метал


Пещта за вана от метал е изработена от листове, чиято дебелина не надвишава 5 милиметра.

Дизайнът на пещта включва:



  • Огнената камера. Това е стоманена кутия с шийка, височината на която достига 60 мм. Гърлото на перката се използва за прикрепване на камъни. В допълнение, конструктивно в камината има 2 ключалки - малки и големи, както и пещ нагревател, пепел яма.

  • Каменка. Състои се от стоманени листове (3 мм). Тя е проектирана, като се вземат предвид параметрите на вратата на пещта.

  • Отводните тръби. Те са монтирани в горната част на уреда, имат фланци с четири отвора за закрепване на байпасния канал и тръбата.


Метална фурна

Препоръчва се, за да се спазват правилата за противопожарна безопасност, да се обелва тухла, разположена в близост до дървените конструкции, от страната на пещта. През зимата комбинираната пещ за метал загрява стандартната стая за парна баня само за 1,5 часа. Два комина ще осигурят байпас за изпускане на дим в случай, че сауната е затоплена, но дървата за огрев не са напълно изгорени. Това ще предотврати възможността от отравяне с продукти на изгаряне.


Комин в метални пещи


Отоплението на сауната с метална печка поема строго придържане към препоръките на специалистите, за да се избегнат аварии, дължащи се на грешки. Особено внимание трябва да се обърне на комина в метална пещ.

Коминът е направен от лист от ламарина, чиято дебелина варира от 1 до 1,5 мм. Тръбата се състои от долна тръба (дължината й е 1,5 мм), направена от водопровод (d 100-150 мм). Отворената тръба е необходима, за да осигури връзка с фланеца към клапата. Трябва да се отбележи, че компактните пещи изискват използването на азбестоцимент или метални тръби.


Комбиниран дизайн на комина


Комбинираният комин е кръстен на комбинация от металното дъно и горната част на тръбата от азбестоцимент.

Компоненти на комбинираната тръба:



  • плъзгаща опора;

  • азбестова тръба;

  • метална тръба;

  • опорен пръстен;

  • подпомагане на стълбовете;

  • ствол с скоба.


Коминът трябва да бъде изваден от 0.4-0.6 метра над покрива (покривната повърхност). В горната част на тръбата е важно да се монтира качулка, чиято цел е да я предпази от валежи. Долният край е затворен с щепсел, изработен от калай. Това ще улесни почистването на тръбите от натрупвания на сажди. При термично разширение тръбата, поддържана от плъзгащата се основа, се движи и лежи свободно върху носещата част.

Метална сауна печка

Благодарение на този дизайн се изключва вероятността от напукване на азбесто-циментовата тръба и следователно вероятността от пожар. В процеса на изпълнение топлоизолацията на комбинираната тръба е много по-проста в сравнение със сходния процес на топлоизолация на метална тръба.


Камъни за метални пещи


Правилният избор на камъните е гаранция за желаната температура в банята след няколко минути. Предлагаме на вашето внимание препоръки от нашите специалисти:



  1. Опитайте се да запазите всички калдъръмени камъни гладки, масивни и здрави. За предпочитане без повреди.

  2. Изберете камъни със закръглена форма.

  3. Опитайте се да събирате калдъръми с различни размери.

  4. Поставете каменните плочи в печката според следното правило: голяма надолу и след това низходяща.


Металната пещ е не само удобна!


Не забравяйте да кажете, че в умело творчески ръце една метална пещ може да се превърне в истински шедьовър на изкуството. За това е необходимо само малко въображение, огнеупорна боя и познаване на правилата за пожарна безопасност! В края на краищата, ако го прекарате с декорации от дърво или други запалими материали, това може да служи като пожар.

Метална пещ-камина е отличен вариант на декориране на селска къща, малка селска къща и дори вана! В края на краищата желанието да се превърне в най-доброто място за Вашата почивка винаги е било актуално. Побързайте да получите метална чудовищна печка на изгодна цена на нашия уебсайт!

Спомнете си, че на нашия уебсайт можете да получите помощ от опитни консултанти. Ще можете да изчислите необходимата оптимална мощност, изберете определен модел. Нашите специалисти винаги са готови да ви помогнат, ако е необходимо инсталирането на отоплителното тяло, неговата поддръжка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Монтаж на пещ във ванаМонтаж на пещ във вана
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Пещ за вана със собствени ръцеПещ за вана със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Фурни за метални вани със собствени ръцеФурни за метални вани със собствени ръце
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Метална фурна със собствени ръцеМетална фурна със собствени ръце
» » Метална фурна за баня
© 2021 BggeHat.com