Монтаж на пещ във вана

Инсталирайте в сауната си печката е голяма стъпка, която не е решена от всички. В някои, този процес причинява страх, защото не всеки е уверен в своите знания. Други се съмняват в инсталацията, вярвайки, че старите пещи са по-удобни за използване (въпреки че всъщност това изобщо не е така). Нека разгледаме процедурата за инсталиране на фурната във вана.

инсталация на пещ във вана


Как да изхвърляме фурната във вана?


Известно е, че за да се спазват всички стандарти за противопожарна безопасност, както и за по-лесно използване, пещта се поставя в отделно помещение. По принцип това е правилното решение, тъй като при инсталирането на фурната в парна баня може да има известни трудности. Например, чакалнята ще бъде почти напълно лишена от възможността да се нагрее. Съгласно изискванията за безопасност пространството около пещта трябва да бъде защитено от отделен лист метал. На свой ред инсталирането на печка за вана по такава схема ще доведе до факта, че посетителите на банята ще изпитват неудобства. Освен това от време на време трябва да попълвате запаса от дърва за огрев във фурната. Съгласете се, кой иска да отиде в банята, където има голям брой дърва наблизо? (Виж също: Метална фурна за баня)

Така идеалният вариант е да се използва традиционното оформление на пещта. Нейната същност се крие във факта, че в стената, в близост до парната баня и съблекалнята се прави дупка и тя трябва да е малко по-голяма от размерите на горивния канал, който се навива в тази дупка. Не забравяйте, че голям брой фабрични модели пещи имат горивен канал със специфично местоположение. Той излиза пред главния панел на каросерията и се използва само за директен изход в чакалнята.

Най-често е необходимо да поставите печка за вана близо до вратата, от едната страна. Това се случва, че строителите очакват много важен факт - преградите трябва да бъдат направени от незапалими материали. Решаването на този проблем е много проста. В отвора под горивния канал и близо до стенната секция, в която е създаден този отвор и който е разположен непосредствено зад тялото на пещта, е необходимо да се подреди слой от азбестова плоскост. За да се създаде допълнителна бариера, се използва лист метал, чиято дебелина трябва да бъде най-малко 4 милиметра. Важно е да обърнете внимание и на разстоянието между тялото на пещта и стената.



  1. Ако майсторите не използват азбесто-метална защита, разстоянието трябва да е най-малко 32 см.

  2. Ако има кожа, минималното разстояние трябва да бъде 26 см.


Преди фурната да е инсталирана на нейно място, трябва допълнително да създадете канал, който ще доставя свеж въздух. Доставянето и отвеждането на вентилацията от този тип се инсталира точно под нивото на пода. Тя трябва да бъде доведена директно до мястото, където ще бъде направена инсталацията на метална пещ. (Виж също: Финландски пещи за сауна)

инсталация на пещ

Ако решите да вкарате вентилатора директно в долната част на фурната, не забравяйте - трябва само да направите това, ако има специални крака в тялото, които повдигат отоплителното оборудване над пода. Препоръчва се да се придържате към правилната част на вътрешния канал - тази цифра не трябва да надвишава 100 cm2. Специална вертикална кутия трябва да бъде поставена в изпускателния отвор. Дупката е завършена с метална или пластмасова решетка. За по-удобно управление на системата за вентилация и засмукване се препоръчва да се монтират вентили, които могат да бъдат регулирани в ръчен режим.

Въпреки че е възможно да се инсталира печка във вана без фундамент (теглото й няма да надвишава 700 кг), все още ще е необходима подготвена основа, поставена на горима повърхност. Когато подготвяте базата, можете да отидете по два начина. В първия случай се използва лист азбест с дебелина най-малко 10 мм, а отгоре - слой от ламарина е минимум 4 мм. Вторият вариант - да се постави тухлена подложка "една четвърт", която ще се припокрие върху металния лист (като алтернатива, вместо лист метал можете да използвате бетонна замазка). Както в първия, така и във втория вариант платформата трябва да бъде повече от основата на пещта поне два пъти.



Като правило окончателният комплект от димна печка не включва комин, така че ще трябва да го закупите допълнително. Експертите съветват: колкото по-малко коленете ще имат комин, толкова по-добре. Това не е изненадващо за никого, тъй като една сложна система ще създаде проблеми при отстраняването на дим от работната зона. Най-идеалният вариант е инсталирането на печка във вана с права тръба, без никакви завои. По време на монтажа се уверете, че дължината на тръбата е поне 5 метра. Използването на обикновена незащитена тръба не се препоръчва - като добавка трябва да използвате специална амортисьорна врата. (Виж също: Пещ за баня Везувий)

Ако избраната пещ използва газ като гориво, тя трябва да използва комин без изолация. Такава схема често може да се намери в конвенционален аспиратор. Ако печката използва твърдо гориво, няма изолиран комин със специален дизайн. Процесът на създаване на такъв дизайн е описан по-долу. Също така, не забравяйте да поведете комина през тавана. В противен случай няма да е възможно да се избегне пожар.

самозалепваща пещ

Горене на горивото по време на работа, пещта отделя газове и ги изпраща в комина. Димът има висока температура, поради което в хода на своята работа той може да затопли метала до много високи температури. Винаги се уверете, че комина не е в контакт с едно дърво - дори и близостта на тръбата достатъчно близо до дърво на дърво, първо затоплено, а след това да тлеят и в крайна сметка да се запалят. За да предотвратите такъв резултат, трябва да използвате специален възел за преминаване на тавана. Това е един лист от неръждаема стомана, върху който е фиксиран бункер с кръгла или квадратна форма, а в центъра има отвор за диаметъра на комина. За да инсталирате подходящо оборудване, включително пещи за дърва Harvia, е необходимо да инсталирате правилно бункера на преходния възел. Тя задължително трябва да се напълни с шлака, експандирана глина или базалтова памучна вата.

Желателно е да изолирате тръбата от средата на резервоара на бункера до върха. Това е важно, за да може кондензатът да не се отлага на вътрешните стени и поради температурните разлики. Най-идеалният вариант е използването на сандвич модули с готови топлоизолационни системи. Важно е да обърнете внимание на факта, че металният нагревател на печката трябва да има малка дебелина на стената. В противен случай само една фурна няма да бъде достатъчна, за да поддържа цялото тегло на конструкцията. Стените могат да бъдат допълнени с камина покритие андалусия, цената на която е достъпна за почти всички. (Виж също: Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце)

Ако покривът на банята е направен от запалим материал, е много важно да се гарантира неговата безопасност. За да направите това, трябва да инсталирате специален детектор за искра. Можете да го направите сами, като използвате метална решетка с клетка 5х5 мм. Минималната височина на комина е:



  • 500 мм - над плоския покрив;

  • 500 мм - над фронтон и други видове покриви.


Какво да търся при избора на пещ?


Изборът на пещта не трябва да започва с избора на производителя, а с избора на неговия капацитет. Изберете продукти, трябва да са в размер на 1 кВт х 1 m3 чифт изчисление pomescheniya.Danny е перфектно, само ако наличното място при парната баня е идеалното топлоизолацията. Честно казано, много е трудно да се постигне идеална топлоизолация. Цялото нещо е, че тухлените стени, плочките, прозорците, вратите - всичко това поглъща топлината, която генерира и доставя торма пещ и други добре. Обикновено експертът ще се нуждае от помощта на правилното изчисление.

фурна с трома

Някои хора, които искат да инсталират печка в банята, вярват, че е най-добре да купуват оборудване с резерв за захранване. Най-важният аргумент - пещта ще работи при всякакви климатични условия. Всъщност никой няма да го посъветва. Проблемът не е дори в климата, защото пещта може да работи при всякакви условия. Най-важният проблем е микроклимата. С помощта на твърде мощно оборудване няма да е възможно да създадете идеална атмосфера в банята. (Виж също: Пещ за парната баня)

Руският пазар предлага голям брой пещи от метал. Със същия успех можете да закупите продукти както от чуждестранни, така и от местни производители. Но фурната, инсталирана във ваната, ще може напълно да отвори своя потенциал, само ако е подходящо подбрана и монтирана на мястото си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за вана на варваритеПещ за вана на варварите
Печка за саунаПечка за сауна
Метална фурна за баняМетална фурна за баня
Пекарният вулкан за банятаПекарният вулкан за банята
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Фурни за метални вани със собствени ръцеФурни за метални вани със собствени ръце
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
Монтиране на печка за вана от собствените ръцеМонтиране на печка за вана от собствените ръце
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
» » Монтаж на пещ във вана
© 2021 BggeHat.com