Пещ за баня съвети за избор

Пещта се счита за сърцето на банята. Тя може да бъде изработена от камък, тухли или метал. Пещите от камък и тухла са в състояние да задържат топлината много по-дълго, но също така трябва да се нагряват за дълго време. Металните пещи на модерното производство обикновено се произвеждат на базата на един дизайн: пещта от неръждаема стомана е покрита от конвектор-корпус, който осигурява циркулация на въздуха и предпазва от инфрачервено лъчение.

Много важно е местоположението на печката във фурната. То се осъществява чрез печката върви дим, изпарения наситени със специфични аромати на дърво, но, за съжаление, тези аромати идват придружени от сажди, които се уреждат по стените и тавана на банята. Под въздействието на тази сажди дървената обвивка на банята бързо потъмнява. Ако димът не премине през камъните, няма аромат, но стените остават чисти. Също така резервоарът за гореща вода може да бъде подреден по няколко начина.

Ако това е отделена вана (кабини за пара и миене), най-добрият начин е да използвате печка с вграден топлообменник, който ще работи на принципа на котел за отопление на водата. Вътре в такава пещ има водна риза с малки размери, в която тръба влиза и излиза. Тръбата се изважда до кабината за миене и се свързва с резервоара, поради непрекъснатото циркулиране на водата от пещта в резервоара, водата ще бъде непрекъснато нагрявана.

Ако пещта няма вграден топлообменник, можете да я замените с универсален регистър. Поставя се на основата на комина и има дренажни тръби за подаване на вода в резервоара.



Популярни сега използвайте фурни с външна пещ. Такива пещи не се нуждаят от съблекалня за печка. Ако фурната има стъклена врата, чакалнята може да се превърне в уютна стая за почивка с малка камина. Можете да си купите печки за баня днес в магазините Stroybyt. Ако искате да купите печки на дърва, препоръчително е да разгледате сайта strb64.ru. Тук има подробна информация за предложеното оборудване на пещта.

Когато избирате печка, трябва да вземете правилно камъни за печката, защото камъните и дървото предават истинския дух на банята. За да направите пещта ефективно, трябва да обърнете внимание и дърво, с което ще се отоплява. Най-доброто от всичко е дървото от широколистни дървета, особено ябълка, клен и бреза. Брезата по време на горенето дава висок равен пламък. Консервите излъчват смола, по време на горящия период те образуват сажди, които след това се утаяват върху камъните и стените на банята.

Истинските любители на банята могат да говорят безкрайно за традициите и правилата на сауната, но каквото и да е, най-важното в банята е печката.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за парната баняПещ за парната баня
Пещ за баня от тръбаПещ за баня от тръба
Домашна фурна за ванаДомашна фурна за вана
Пещ за вана на варваритеПещ за вана на варварите
Печка за саунаПечка за сауна
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Пекарният вулкан за банятаПекарният вулкан за банята
Пещи за сауниПещи за сауни
Печки за баняПечки за баня
Чугунени пещи за баняЧугунени пещи за баня
» » Пещ за баня съвети за избор
© 2021 BggeHat.com