Домашна фурна за вана

Сърцето на всяка сауна или баня е печка, която загрява стаята. Това зависи от това колко правилно е избрано, зависи от това колко бързо парната стая и камъните ще се затоплят. Като се има предвид този критерий, мнозина се стремят да купят сравнително скъп модел, чиято цена е по-скоро поради името на производителя, отколкото качествена работа. И в края на краищата, една домашна фурна за вана е способна, не по-лоша от брандирани братя, да създаде добра топлина и да попие въздуха с опияняващ дървесен аромат.

Домашна фурна за вана


Първите домашни фурни: малко история


Съвременните майстори на съоръженията за пещи вдигат ръцете си, без да разбират как са били построени пещите преди това. Но те са били направени през вековете, така че те не се различават в лошо качество. Независимо от това, в нашето време, един човек е постоянно искрено недоумение: домашна пещ за банята в момента не е оборудван с комин, това означава, че всички въглероден окис може да отиде само през вратата. (Виж също: Пещи за бани електрически)

Точно така беше. Оттук и добре познатите думи: измийте "в черно". Обаче хората от онова време не считат този аспект за недостатък. Всичко, защото печките за ваните са дървени построени домашни са доста практични устройства, които в резултат на огъня са изключително стабилни.

От глинени тухли, които са екологично чисти материали, те изграждат фокусна точка на купол. По-скоро приличаше на кладенец. На металните пръти бяха поставени подготвените камъни и вече над тях беше поставен контейнер с вода. Огънят, пламнал под камъните, ги нагряваше. Когато в горещите камъни нахлуваше вряла вода, стаята беше пълна с мека пара.



МОЛЯ, ЗАБЕЛЕЖКА: желанието за нещо естетическо и функционално доведе до факта, че прости печки започнаха да оборудват комина. Разбира се, тази дума се отнася до структурата, за която се предполага, че е комин, езикът не се обръща. Въпреки това, с течение на времето, значителни промени се състояха, което доведе до това, което сега е в комина - е основната характеристика бани, които усещат и организиране център на дизайна и интериора на такива помещения. Освен това, благодарение на подобряването на концепцията за нейното производство, процедурите за баня стават доста достъпни и много приятни. (Виж също: Печката за ваната със собствените си ръце)



Основните изисквания за съвременните пещи


За всеки дизайн, независимо дали става дума за самостоятелно направени заварени печки за бани или скъпа немска печка, направени по поръчка и според специален дизайн, съвременният човек прави определени изисквания. По-конкретно функционалността на структурите е основният параметър, който ще определи конкурентоспособността на продуктите на пазара на подобни стоки.

Изглежда, какви са изискванията, които могат да бъдат доведени, ако например домашните фурни или печките за сауна са направени със собствени ръце? В края на краищата е ясно какво ги прави обикновени, следователно не трябва да се представят специални изисквания за такива конструкции. Въпреки това, липсата на такива изисквания води до факта, че не може да се окаже печката, но нейната прилика, която няма да затопли стаята и водата няма да се нагрее.

Домашни пещи

Домашните стоманени печки за вана трябва:



  1. Бъдете естетически приятни.

  2. Осигурете най-икономичния разход на гориво.

  3. Запазете парната стая колкото е възможно по-малко.

  4. Бъдете лесни за почистване.



ПРЕПОРЪЧВА: към пещта, която се изгражда от собствени сили, дори и на етапа на първоначалната строителна работа, е необходимо да се третира начина, по който опитни производители се отнасят към продуктите, които произвеждат. Само с този подход можем да очакваме качествен резултат. Само в този случай творението ви няма да се различава от функционалността си от известните маркови колеги. (Виж също: Как да инсталирате печката във вана)



Основните характеристики на висококачествените пещи за баня


Ако сте избрали домашни печки за вана за монтаж - правото си. Никой няма да осъди такова решение, тъй като днес подобни проекти могат да бъдат изненадващо разнообразни. Някои предпочитат да изберат модели, които работят с дърва за огрев. Други като опции, които използват течно гориво. Още други са фенове на такива проекти, които работят върху някои други източници на енергия.

Разбира се, изборът по този въпрос е личен въпрос за всеки човек. Въпреки това, независимо от конкретния източник на енергия за отопление, всяка печка за баня трябва да отговаря на следните характеристики:



  • Проектирането трябва да има достатъчна топлинна мощност, която е регулируема в широк диапазон.

  • Трябва да се инсталира топлинен акумулатор, който да позволи нагряването да се промени, както и парогенератор, предназначен да промени режима на влага.
  • (Виж също: Тухлена печка за сауна със собствени ръце)
  • Проектирането трябва да бъде снабдено със средства, осигуряващи регулиране на конвекцията.





ВАЖНО: В допълнение към всичко това, както и въз основа на правилата за изпълнение на работите, предмет на печка пещ инсталиран в пещта на банята трябва да отговарят на всички посочени изисквания по отношение на размера, противопожарна защита, и други параметри.



Домашни печки за баня


"Горещ" дизайн или "студено"?


Дизайнът се нарича "горещ" или "студен" на базата на каква температура се характеризират външните му стени:



  • "Гореща" конструкция. Стените му са в състояние да загреят до 100 градуса. Това ви позволява да създавате топлина в парната стая. Структурата с тази конструкция се отоплява много бързо. В тези бани, които се използват рядко, експертите препоръчват такива опции. Не трябва обаче да забравяме, че парната баня може да бъде прегрявана от такъв дизайн, който за някои хора може да бъде опасен.
  • (Виж също: Електрически сауни)
  • "Студено" строителство. Той осигурява дълъг процес на отопление на стаята. В същото време избягва изгаряния, тъй като стените му не се загряват повече от 50 градуса. Що се отнася до отоплението на банята, то се извършва за сметка на специалните канали, налични в структурата. Те първоначално поглъщат студения въздух на пода, след това го пренасят през огъня и след това се връщат в стаята през специални горни отвори. Въздухът се връща, без да изгаря човешкото тяло, меко и топло.


Най-често срещаните модели на пещта


Всеки знае колко популярен е Крафт. Въпреки това, заедно с тях няма по-малко популярни модели, построени вътрешно.

Тухлените печки винаги са били и ще останат класика на пекарното изкуство. Това са солидни структури, които в същото време са примитивни по стандартите на съвременния свят. Същият печката изглежда приблизително по следния начин: вложка е налице, който е облицован с огнеупорен тухла тип, под него - пепелник, чугун или стомана, в някои варианти, решетка, предназначена за полагане камъни, има комин, топла вода се подава през намотката, има врата. Що се отнася до теглото, в самостоятелно изработените тухли е твърдо. Поради тази причина, когато се издига, е необходимо да се полагат основите.



Невъзможно: при такава конструкция не е възможно да се използва хоросан, предназначен за полагане на тухли. Използват се изключително пясък и глина, защото са устойчиви на високи температури. Цимент от това качество не е надарен, така че печката ще се разпадне буквално в рамките на една година.



Що се отнася до модели от чугун и стомана, можем да кажем, че те са по-компактни в сравнение с тухлени варианти. Топлопренасянето в тях е отлично, както и темпът на загряване. Домашните метални сауни са не по-малко популярни модели. Те могат да бъдат направени от всеки импровизиран материал: те могат да бъдат стоманени листове, ненужна голяма тръба, която е подложена на рязане.

Крафт фурна

В сърцето на дизайна на тази пещ са възела, блокове, елементи, подобни на тухла модел. Що се отнася до пещта, има някои разлики. Така че в него има две камери. Целта на първото изгаряне на горивото е второто да гори всичко, което няма време да гори. Това се дължи на това, че става възможно по-малко освобождаване на вредни продукти от горенето, а ефективността на дизайна се увеличава с повече от 20.

Заедно с положителните качества на тази печка е необходимо да се отбележи и значителен недостатък на дизайна. Така че е в голяма площ. И да изгори с такава конструкция няма да бъде проблем. Независимо от това, този тип минус лесно се коригира. Ако покриете фурната с красива тухла от огнеупорен тип, проблемът ще бъде решен. Също така е възможно да се монтира специален екран от стомана върху тялото - конвектор с възможност за разпределяне на потоците горещ въздух.

Ако има желание да се инсталира структура в баня, работеща с газ или електричество, това не се препоръчва стриктно. Особено, ако се прави от собствени ръце. Дори тези модели, които се произвеждат в заводи, не могат да бъдат характеризирани със задоволителни показатели за пожарна безопасност, те са склонни да експлодират. И не е необходимо да се говори за домашно приготвени.

Ако изборът с нагряване за банята е труден, струва си да обърнете внимание на печките Yenisei. Такива модели са доста достъпни, отговарят на всички изисквания за такива изисквания към оборудването.

Достатъчно е веднъж да си направите добра фурна за всяка вана сама и ще има невероятна гордост във твоето творение, което в душа ще бъде дълго време, угодно и затоплящо сърцето. И радостта и резултатът от нейната работа могат да бъдат споделени с близки хора и най-добри приятели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи за бани електрическиПещи за бани електрически
Печка за саунаПечка за сауна
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Метална фурна за баняМетална фурна за баня
Пещи за баниПещи за бани
Фурни за метални вани със собствени ръцеФурни за метални вани със собствени ръце
Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръцеИнсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
» » Домашна фурна за вана
© 2021 BggeHat.com