Фурни за метални вани със собствени ръце

Дървена баня, неописуем аромат на липа и аспен, е свързана с ежедневието на руски човек. Сега в много вили и селски къщи има малки метални печки за сауни, направени от собствените си ръце, от занаятчии от селата. Като се има предвид съвременната екологична и домакинска ситуация, металната печка за баня е по-скоро необходимост от лукс. Не всеки може да посещава градски парни бани, а не всеки обича близки бани или душове, а не всеки може да построи каменна фурна.

Фурна за метална вана със собствени ръце

За да се измие от сърцето, руският човек не се нуждаеше от електричество или газ. Силните пара и брезови мустаци изпълняват няколко важни функции за тялото: (Виж също: Как да инсталирате печката във вана)



  • Пречистеният;

  • закалено;

  • лекувани.


Сега няма генерален дефицит, а пазарът предлага голямо разнообразие от модели за бани, които се отопляват с течно гориво, газ, дърво и имат много допълнителни функции. Но всички тези пещи струват много пари, като не гарантирате, че печката, която сте купили, ще отговаря на изискванията на дадена баня и не е известно колко дълго ще трае.

СПА процедури не могат да заменят красотата на една добра руска баница. Ето защо много руснаци, които имат собствена къща, се опитват да построят собствена парна стая в двора. И ако мъжът също има златни ръце, банята ще бъде построена без внесено оборудване и скъп материал. Не е случайно, че повечето бани в къщите и селата са построени от непрофесионалисти, занаятчии или самите собственици.

Има обаче някои нюанси: ако можете да спестите от изливането на основата или покрива на печката, а след това да съберете метална фурна за вана със собствените си ръце, задачата не е проста. Закупуването готови фурна не винаги е достъпна за хора, които искат да се спаси, и ако човекът на хардуера на къща, а дори и занаятчия, а след това, още повече, че не е необходимо да плащат допълнително пари за нещо, което можете да направите сами. (Виж също: Отоплителни пещи със собствени ръце)

Така че завладяват народните занаятчии-майстори, в които духът на руските майстори е все още жив и влагат в баните си уникални пещи от наличните материали. Дизайнът на такива пещи е прост и те се монтират бързо. Има самостоятелно изработени фурни за метални вани по такъв начин, че да осигуряват топлина за всяка стая. Единственото нещо, което трябва да обърне внимание на господаря, който постави началото на такава печка, е безопасността на използването във влажна и топла стая, която е баня. Следователно корпусът трябва да бъде запечатан, за да се предотврати наличието на въглероден окис.

Домашна метална фурна

Практиката показва, че най-удобният материал за метална пещ е тръба или цев. Такава печка може да бъде направена бързо и лесно. Както винаги, преди да започнете да работите, трябва да мислите внимателно и да планирате действията си. И така, какви функционални елементи на печката трябва да се окажат:



  1. тялото на самата пещ;

  2. пещ, в която ще изгорят дърва за огрев;

  3. пепел яма;

  4. на вратата;

  5. нагревател;

  6. резервоар за гореща вода;

  7. дъното на резервоара;

  8. горната част на резервоара;

  9. кран, за предпочитане корк;

  10. метален комин;

  11. прозорец за преминаване на комина;

  12. прозорец за тухлена тръба;

  13. тухлена тръба;

  14. вентил;

  15. платформа за тухлена тръба;

  16. капак с дръжка;

  17. решетка;

  18. арматурни прътове;

  19. пръстен, изработен от стоманени гуми;

  20. ушите;

  21. стоманена плоча.


Метална коминна пещ


Етапи на работа върху печката


Преди да започнете работа по сглобяването на пещта, трябва да подготвите всички части и инструменти. Важно е да имате машина за заваряване и да я използвате, също така е необходимо да се спазват правилата за безопасност. От метална тръба, дължината на която е 1,5 м и с диаметър 50 см, изрязваме частите, които ще бъдат съставните елементи на бъдещата пещ. Материалът за пещта трябва да е надежден и достатъчно дебел. Самата тръба се нарязва на две части, от които първата - голяма (0,9 м) - ще бъде използвана като самата пещ, а втората - по-малка (0,6 м). Като резервоар за гореща вода. (Виж също: Стъклокеражи със собствени ръце)

Вторият етап на работа е производството на пещ от тръба. В долната част на тръбата се изрязва правоъгълник с размери 20х6 см - това е бъдещият пепелник. На този етап парче метал се отделя отделно, за да се побере решетката, която ще бъде разположена в пепелника. Решетката е фиксирана върху четири "уши", фиксирани чрез заваряване.

Нишата за камината е квадратъгълна с размери 30 х 25 см. Метална част (възможно е една и съща тръба) отрязва вратата, която е закрепена на куки или панти. Необходимо е да си припомним ключалката.



Над пещта фиксираме парче тръба с размери 30-35 см, което ще бъде печка. Необходимо е да се вземе предвид разстоянието от дъното на нагревателя до върха, то не трябва да е по-малко от 10 см. Задната стена на тръбата се приготвя и другата врата е прикрепена към тялото. Печката е напълнена наполовина със заоблени калдъръмени камъни. Ако те не могат да бъдат намерени, електрическите изолатори ще направят. За да се защитят камъните и да не останат камъните заспиват, се заварява допълнителна стоманена пръчка, която служи като ограда. Върху корпуса на пещта се заварява стоманена втулка с дебелина 5 мм, която служи като част от монтажа на резервоара за вода. (Виж също: Пещи за бани Термофор)

Следващата стъпка е да инсталирате резервоара от останалата част от тръбата. След като фурната е готова, можете да започнете да инсталирате резервоара за гореща вода. Но преди това до краищата на тръбата заварете метален кръг с кръгъл отвор в средата. Долната страна на комина е здраво закрепена към дъното на резервоара, което е необходимо, за да се предотврати изтичането на вода в пещната пещ. Стоманен полукръг, с предварително направен отвор за комина, затваря горната част на резервоара отстрани на стената. Горната част на резервоара остава отворена, за да запълни водата, а капакът с дръжката затваря гърлото.

Малка платформа е заварена към комина, тя служи като куп, необходима за монтирането на тухлена тръба със специален затварящ механизъм. Устройството на пещ за вана означава възможност за излизане през тавана и покрива. И в дъното на резервоара има отвор за пълнене на вода, заварена е крана.

Последният етап от работата е да инсталирате фурната на мястото й във ваната. Крайните етапи на сглобяването на пещта се извършват директно във ваната. (Виж също: Пещ за вана със собствени ръце)

Монтаж на пещ за баня


Полезни съвети за дилър на печката


Ако искате и някои способности, за да направите сауна пещ метал може дори един мирянин. Но в същото време е необходимо да се следват някои правила, придружаващи тази работа.

Вратата на нагревателя трябва да е срещу ъгъла на банята, диагонално, а вратата на пещта е поставена към вратата.

Преди да инсталирате печката във ваната, е необходимо да подготвите основата. Полагат се 2-3 реда огнеупорни тухли, закрепени с глинеста мазилка.

Много е важно да се спазват размерите и разстоянията в точността. Печката, дори в тухлена баня, трябва да бъде разположена далеч от стената на сантимерите с 20. Площта под печката трябва да съответства на квадрат със страни 70 х 70 см, а височината от пода е 15-20 см.

Когато тръбата тя да излезе трябва да бъдат направени малки сгъстяващи cm при 12. Това оглед на защита срещу пожар, дървени покрития и изолиране на азбест картон или филц, лекувани с разтвор глина. Част от тръба, която е в тавана (между покрива и тавана) е необходимо да се мазилка и вар. Част от външната тръба, този, който стои над покрива, което трябва да направите най-малко метър и половина височина.

Рафтовете в парната баня се намират в близост до стената, до която е разположена пещта. Те обаче трябва да бъдат монтирани така, че човекът, който седи на горния рафт, да не докосва главата на тавана, тъй като таванът е много горещ поради нарастващата пара.

По правило баните са изградени дървени, така че металните тръби задължително трябва да са тухлени. Това се изисква от противопожарната безопасност. Но ако не сте сигурни за вашите силни страни и знания, повярвайте на устройството на пещ за вана с метал до специалист, който познава тънкостите на този плавателен съд. Освен това специалист дори визуално може да определи дали фурната е правилно направена и дали има дефекти в нея?

Но ако не можете да използвате услугите на професионалист, можете да го инсталирате сами. Всичко, което се изисква за това, голямо желание, умение, известно време и знание. Ако внимателно се направи пещта за баня, тя няма да изглежда по-малко естетичен от фабриката може да осигури и нисък разход на гориво, а също така няма да е достатъчно, за да заемат местата в парната баня, и не изискват специални грижи. Металните печки имат голямо разсейване на топлината и добра скорост на нагряване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Домашна фурна за ванаДомашна фурна за вана
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Пещи за баниПещи за бани
Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръцеИнсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Как се правят пещите за баня?Как се правят пещите за баня?
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?
» » Фурни за метални вани със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com