Печка нагревател за сауна

Съвременният пазар предлага огромна селекция от печки за банята. Всички те се различават един от друг по отношение на функционалността, дизайна и метода на изгаряне. За изграждането на единица за отопление на помещенията може да се направи самостоятелно, с необходимите познания в тази област. Отоплителната печка за баня е най-популярната сред всички представители на отоплителната система. Поради факта, че неговият дизайн осигурява специално отделение за камъните, можете спокойно да се насладите на приятната пара и топлина в парната баня.


Характеристики на фурната


В термостат за впръскване на температура е необходим нагревател на печката. Той може да се използва за различни видове гориво, но най-често се използва масивно дърво. Този дизайн е бил успех от древни времена, когато тромавите, заемащи огромно пространство в стаята на пещта, влязоха в модата, на която беше възможно да готвим и дори да си починем. Сега печките са станали много по-компактни и удобни. Те имат лостове за управление, което прави възможно регулирането на работата на уреда, като създава оптимална температура във ваната. (Виж също: Пещ за парната баня)

Пещ за отопление за баня

Характеристика на печката е, че може да се използва за създаване на мокра пара. Това се дължи на горещи камъни, които трябва да излеят вода. Това създава същата руска пара, която е характерна само за нашите бани. Струва си да се отбележи, че мократа пара е много по-приятна и полезна от сухата пара. Той не дразни лигавиците и е уникален метод за лечение. Много хора отиват в тази баня за вдишване и почистване на белите дробове на слузта.



ЗАБЕЛЕЖКА: печката не само служи за отопление на парната баня, но и за отопление на водата.



Правилната пещ нагревател не отделя дим и вредни газове, може да загрява въздуха до 80 градуса до тавана и 45 градуса в центъра и дъното на форми на пара пара при поливане камъни и икономичен. Именно тези изисквания се представят на този нагревател, който се продава в специализирани магазини или се изгражда самостоятелно. (Виж също: Печката за ваната със собствените си ръце)


Промяна на нагревателя


Камерите са от два основни типа: затворени и отворени. Ако сте решени с избор, тогава предпочитание трябва да се даде на единица, която е подходяща за конкретна баня, въз основа на нейните характеристики и изисквания за печката. Откритата печка е подходяща за голяма парна баня, където няколко души редовно извършват вани. Такава пещ отоплява помещението много по-бързо, но бързо и се охлажда.

Печката със затворена печка отоплява стаята малко по-дълго, трябва да се включи три часа преди началото на процедурите в банята. Уредът използва значително по-голямо количество гориво, отколкото отворена печка. Но пещта е в състояние да поддържа високи температури за дълго време, дори след спиране. Камъните се загряват до максимална температура от 500 градуса, а под въздействието на вода се отделя силна пара.



Невъзможно: ако в сауната се използва открита печка, не трябва да се допуска чуждестранни обекти да влизат във фурната. Не докосвайте камъните! (Виж също: Пещ за баня Везувий)



Санитарен печки за сауна


Гориво за нагревателя


Пещите-печки могат да използват електричество, дървесина, газ или течност като гориво. За да се разберат предимствата и недостатъците, е необходимо да се разгледа всеки вид.



  1. Изгаряне на дърва. Нагревателите, които работят с твърди горива, са най-издръжливите и надеждни. Тяхната работа не зависи от електричество или газ. За отопление на сауната се използва въглища или дърво. Недостатъкът е необходимостта от подготовка на горивото, подреждане на отделно помещение за тяхното съхранение и висока консумация на трупи. Но с дървената печка в банята се създава неповторимата атмосфера, която отличава руската парна баня от останалите.

  2. Газ. Много популярни са сауни с печки, печки, работещи на втечнен газ. От предимствата е икономиката, лекотата на работа и функционалността. От недостатъците - трудностите при инсталирането и необходимостта от оборудването на специална тръба за газ, необходима за отстраняването на вредни пари. Модерните модели на газовия нагревател са оборудвани със специална система за безопасност, която прекъсва захранването с газ, когато пламъкът е отслабен. Но въпреки този факт такива пещи носят известни опасности и изискват специални грижи. Ако банята е голяма, тогава ще е необходим специален човек с опит в работата с газово оборудване. Той ще трябва редовно да следи състоянието на устройството и да го провери за възможни дефекти. Не забравяйте, че изтичането на газ е изключително опасно.
  3. (Виж също: Пещи за бани Ermak)
  4. Фурни с течно гориво. Работи се от керосин, мазут, печка или дизелово гориво. Пещта със затворена печка има специално защитно устройство, което предотвратява отделянето на неприятни миризми и вредни изпарения в помещението. Въпреки това, този агрегат не може да бъде наречен екологично чист. В допълнение, той прекарва течно гориво, огън опасно и самозапалване. За да го съхранявате, ще трябва да отделите отделна стая.

  5. Electric. В сауната, където е необходимо да се регулира температурата на въздуха, са инсталирани електрически пещи. Те позволяват да се постигне максимално отопление за кратко време, след което нагревателят автоматично се изключва. Можете също така да зададете временен режим, който да спре отоплението след определено време. Предимството на електрическата пещ е нейната лекота на работа, безопасност и функционалност. От недостатъците - потреблението на електроенергия, което води до големи разходи за плащане на комунални услуги.




Пещ с затворена печка



Важно е да знаете: ако чуждестранен обект навлезе в електрическия нагревател, системата автоматично изключва отоплението на вентилаторите, за да предотврати пожар. (Виж също: Печки за баня)



Метални нагреватели


Избирайки между пещ, изработена от метал или дърво, предпочитанието се дава най-добре на първия вариант. Печките от чугун и стомана имат неоспорими предимства - като трайност, надеждност и безопасност. Чрез подреждането на самата единица, струва си да се обърне внимание на камината mantels Edilkamin. Те ще ви помогнат да построите фурна във ваната и да създадете уникален интериор.

Недостатъкът на металната пещ е необходимостта от дълги часове на изчакване. Този нагревател се нагрява дълго време, понякога повече от 3 часа. Но също така се охлажда много по-бавно от другите модели пещи.

Много производители пестят на боя и лак, като използват обичайния емайл за пещи и го покриват със сауна. Това води до бързо разрушаване на повърхностния слой, след което материалът започва да ръждясва. Ако откриете такъв проблем, достатъчно е да пребоядитите печката с помощта на емайла, предназначен за отоплителни тела за баня.


Пещи с фиксирани и дистанционни резервоари


Печката за банята е разделена на още два вида: модели, които са оборудвани с резервоар, и тези, които са оборудвани с резервен резервоар. В първия случай контейнерите са прикрепени към страничните повърхности на нагревателя или са част от комина. Този дизайн е удобен и компактен, не заема много място и винаги е "под ръка". Водата в резервоара се загрява много по-бързо. Въпреки това течността е трудна за пълнене в такъв резервоар.

Дистанционният резервоар ви позволява да използвате ваната не само като руски с мокра пара, но и като финска със суха. Капацитетът в този случай се фиксира към вградения топлообменник чрез две тръби. В съседно помещение или в банята може да се премести външен резервоар. Банята в този случай се отървава от прекомерната влажност и парата става по-суха.

Пещ за баня и къща


Правила за работа на нагревателя


За сауна печка-нагревател продължи дълго време и не горят, трябва да спазвате няколко правила за безопасност:



  • Не оставяйте фурната да работи без надзор или под наблюдението на деца.

  • Всички горими вещества, включително горивото, трябва да бъдат разположени в друго помещение.

  • За запалване използвайте само хартия или чипове. Ако пещта се експлоатира с твърдо гориво, използването на керосин или дизелово гориво е неприемливо.

  • За отопление на нагревател е необходимо само за гориво, предназначено за него.

  • Не можете да направите голям пламък и да добавите много гориво. Поставете дърва за огрев в малки порции.

  • Пещите-сауна нагревателите, изработени от метал, трябва да отговарят на всички изисквания за безопасност и да бъдат изработени само от огнеупорен материал.

  • Налейте вода само върху камъни. Ако водата влезе в корпуса на металната пещ, може да възникне повреда на повърхността.

  • Ако се използва пещ с възможност за регулиране на температурата, максималната стойност не може да бъде превишена. За да се създаде горещ въздух, е по-добре да се излива камъни с вода.

  • Използвайте нагревателя само за тази цел, не поставяйте чужди предмети вътре и не запълвайте запалителната течност.

  • Както всички фурни, нагревателят на сауната е опасен за огъня. Това изисква най-голямо внимание и контрол от страна на опитен човек.

  • Не се препоръчва в близост до печката да пиете силни спиртни напитки.



ПРЕПОРЪЧВАНЕ: Преди да използвате нагревателя, внимателно прочетете инструкциите на производителя и инструкциите за работа на печките.



Ако решите да инсталирате сауна нагревател във вашата сауна или ако имате нужда от австрофламови камини, консултирайте се с професионалист за съвет. OTOPIMDOM винаги приветства нови клиенти и е готова да помогне на обучените специалисти. В зависимост от размера на ваната и вашите предпочитания, ще бъдете взети от най-подходящата версия на печката или друг тип печка. Ще оцените качеството на компанията и професионализма на нейните служители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи за бани електрическиПещи за бани електрически
Пещ за вана на варваритеПещ за вана на варварите
Печка за саунаПечка за сауна
Пещта на Тунгуска за баняПещта на Тунгуска за баня
Пещи за сауниПещи за сауни
Печки за баняПечки за баня
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръцеИнсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
» » Печка нагревател за сауна
© 2021 BggeHat.com