Изграждане на сауна или сауна

Изграждане на сауна или сауна

От древни времена, за подобряване и профилактика на болести, както и за лична хигиена, се изграждат бани и сауни.

Много проекти за бани и сауни са разработени. Те се отличават с района, използваните материали за производството, използваното оборудване, източника на вода и отоплението му.

Най-простата баня се състои от съблекалня, парна баня, печка, рафтове. Необходимият инвентар в тази баня е също толкова просто. Това е кофа, закачалка за дрехи, мивка, метли. Такава баня, като правило, е изградена от трупи или барове.

При избора на място за сауна или сауна е желателно да има река или езеро. Можете да използвате надуваем или стационарен басейн (като изкуствен резервоар).

Сауните са разделени на два вида. За първия превоз с минималната структура на помещенията. На второ място - с разширената структура на помещенията. Разширената структура на помещенията означава наличие на съблекалня, палатки, веранда, козирка за дърва за огрев, помещение за измиване, шкаф-пералня, кабина на глава от населението.

Според местоположението на сауната са самостоятелни и са прикрепени към основната стая или са вградени в нея.



Сърцето на сауната или сауната е парната баня. Вътре стените и таванът на парната баня са покрити с плоскост от естествено дърво. Размери на дъските за обшивка: дебелина - двадесет милиметра, широчина от сто милиметра. Разстоянието между кожата и основната стена трябва да бъде от петнадесет до двадесет милиметра. Това създава вентилиран слой въздух. Ноктите, патериците се използват като свързващ материал за кожата.

За да се намалят топлинните загуби на парната баня, стените са изолирани с минерална вата. След като минералната вата е поставена, листчета от алуминий, водоустойчив картон или водоустойчив шперплат са бити, а след това дъските са изработени от дъски с разстояние за въздушна вентилация.

Всяка парна стая е оборудвана с дървени рафтове и печка.

За производството на рафтове се използват дъски от широколистни дървета. Когато поставяте дъските, оставете празнини, поради които има циркулация на въздуха. Рафтовете трябва да имат следните размери: дължина - не по-малко от един метър деветдесет сантиметра, ширина от четиридесет до осемдесет сантиметра. Височината между рафтовете е около петдесет сантиметра на височина, а разстоянието от горния рафт до тавана е не по-малко от един метър. Желателно е конструкцията на рафтовете да се сгъва. Удобно е за почистване и изсушаване на рафтовете на открито.

Печките, използвани в бани и сауни, могат да работят върху въглища, газ, електричество, петрол, дърва за огрев.

Е, ако трябва да поставите заключване на вратата - отидете на goo-d-lock.ru. Само там е всичко, за да бързо и без проблеми поставя вратата заключване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически сауниЕлектрически сауни
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Баня 4х4 метра добър компромисБаня 4х4 метра добър компромис
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
Проекти и оформление на сауната 5х5Проекти и оформление на сауната 5х5
Оформлението на къщата е 6x8 със сауна и сауна за добра почивкаОформлението на къщата е 6x8 със сауна и сауна за добра почивка
Направи си сам изграждане на саунаНаправи си сам изграждане на сауна
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
» » Изграждане на сауна или сауна
© 2021 BggeHat.com