Санитарен възел

Санитарен възел

Всяко помещение се счита за подходящо за обитаване при наличие на санитарен възел или помещение за лична хигиена. Санитарната единица може да се състои от вана или душ кабина, мивка, тоалетна чиния, в някои случаи биде. Когато е необходимо да се затопли водата, са монтирани електрически бойлери - котли. Санитарните единици са комбинирани или отделни. Понякога това са цели бани.

Помещенията на санитарния възел са предназначени за лична хигиена.

В зависимост от площта на санитарния възел се избират оборудване и довършителни работи.

За облицовката на банята облицовката е най-често покрита с керамични плочки с остъклено покритие. Този завършек е хигиеничен, красив, достъпен, лесен за грижи и също така предпазва стените от разрушаване под въздействието на влага. Стените, като правило, са изправени пред тавана.

При завършване на банята се отделя голямо внимание на затварянето на пролуката между стената и банята, защото през нея при използването на душ водата се подлага на ваната. За да запечатате този прорез, използвайте циментова замазка или водоустойчив уплътнител.



За да се осигурят удобства, банята е оборудвана с огледало, рафтове и шкафчета за тоалетни принадлежности, кърпи за ръце и дрехи. Закачалки, предназначени за кърпи и дрехи, са монтирани на вратите или на стената близо до мивката.

Имайки предвид големия брой артикули, съхранявани в санитарния възел, се препоръчва да се използва безплатно и лесно достъпно място за шкафове и рафтове.

Ако санитарният възел включва пране, е необходимо също да се осигури място за кошница с мръсно пране и перална машина. За монтажа на пералната машина трябва да има електрически контакт. Освен това изходът е монтиран така, че по време на използване на душ или умивалник водата да не падне върху него.

Ако в тоалетната са разположени канализационни тръби и водни тръби, те могат да бъдат скрити чрез подреждане на шкаф. Този шкаф може да се използва и за съхранение на прахове за пране, инструменти и други необходими домакински предмети. За това шкафът е оборудван с рафтове.

От съображения за безопасност е забранено да се монтират газови нагреватели в бани, така че посетете онлайн магазина FALCON и изберете безопасен електрически бойлер.

Особено внимание се обръща на избора на врати и абсорбатори в санитарния възел. Вратите трябва да бъдат третирани със специален състав, който предпазва от влага. Качулката е подредена със задължителен (електрически) или естествен проект.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?
Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.
Как да оборудваме баняКак да оборудваме баня
Как да изберем правилните водопроводни инсталации?Как да изберем правилните водопроводни инсталации?
Преструктуриране на жилищните помещенияПреструктуриране на жилищните помещения
Луксозни ВиК Какво да изберете ВиК и къде е по-добре да го купитеЛуксозни ВиК Какво да изберете ВиК и къде е по-добре да го купите
Душ кабини с разнообразие и правила за подборДуш кабини с разнообразие и правила за подбор
Проектиране на баня в къщаПроектиране на баня в къща
Възстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставраторВъзстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставратор
БаняБаня
» » Санитарен възел
© 2021 BggeHat.com