Как да оборудваме баня

Банята е може би най-посещаваното място в къщата. На "Moidodir" винаги посещаваме сутрин, вечер и повече от един път през деня: измийте ръцете си, заредете пране в пералнята, изрежете косата си, поставете си в ред.

Трябва да оборудвате банята с толкова много грижи като салона или спалнята. Ако средствата позволяват, е добра идея да я "клонирате": нека някой да е близо до спалнята, друг в близост до детската стая, а третият да е в непосредствена близост до стаята за гости.

Преди да потърсите отговор на въпроса как да оборудвате малка баня със собствените си ръце, трябва да решите за необходимите интериорни елементи от бъдещата стая, за да използвате правилно квадратните метра. Необходимо е да се вземат предвид не само санитарни домакински уреди, но и различни аксесоари.

И така, как да оборудваме банята така, че да дава само положителни впечатления?

Има няколко основни принципа за правилното обзавеждане на банята:

Има няколко основни принципа за правилното обзавеждане на банята:

Понякога жителите на градски апартамент, опитвайки се да спасят скъпоценни сантиметри, се мъчат с въпроса какво да избере: баня или душ кабина. Жителите на провинциите нямат такъв проблем. Къде, кажете ми как не извън града, далеч от шума и суетата, можете да си позволите да се отпуснете, потапяйки умореното тяло в нежна топла вода. Въпросът е: в каква баня ще я потопим? В чугун? В акрила? И може би в дърво? Човечеството все още не е мислило за идеалния материал за толкова необходимото в ежедневието.

Всеки сега има своите плюсове и минуси. Чугуните са тежки, склонни към корозия. Но те са стабилни и корозията предпазва емайловото покритие добре. Колкото повече слоеве емайл се прилагат, толкова по-дълга ще бъде леярската вана. Стоманените бани са леки, но ужасно разхвърляни под потока на водата и освен това добре водят топлината - водата в тях бързо се охлажда, така че за селска къща те са най-малко подходящи. Най-тихата, нискотемпературна и издръжлива пластмаса. Най-голям брой положителни препоръки в акрил. Той идеално запазва топлината, лесно се почиства, не се плъзга и не провежда електрически ток. Акрилните вани имат привлекателен външен вид: те са елегантни, леки, ефирни, могат да имат странна форма, която въпреки всичко предполага идеална поза за отдих. В тях има изрези за рамото, лактите, "подложка" под главата, наклонена повърхност под гърба, оребрена - под петите. Често дъното и стените на акрилните вани са подсилени с полиуретан, фибростъкло или естествено дърво. Особено ефективни дървени мъниста ще изглеждат в къща, построена от дърво.

Къде да инсталирате ваната

Къде да инсталирате ваната

Най-добре докато работите върху архитектурния дизайн на къщата, вземете зоната на банята по-голяма, за да инсталирате баня в средата. Сега в модерни бани на две нива, когато на долното ниво са разположени мивка, тоалетна чиния, биде, пералня, а на горната - вана.

Ако желаете, можете да поставите душ или хидромасажна кабина в банята. Съвременният пазар предлага стотици модели. Когато избирате, обърнете внимание на материала, от който са направени стените на кабините: той може да бъде стъклена или топлоустойчива пластмаса. Стъклото, минало "втвърдяване", е много по-силно от пластмасата.

Освен това е по-лесно да се почисти. По-добре е да си купите кабина с акрилна тава. Ако искате душът да продължи по-дълго, изберете модел, в който напоителната система и дюзите са оборудвани със система за самопочистване.

И какво ще стане, ако вашата къща е направена от дърво? В дървената къща, банята може да бъде оборудвана като в тухлена - кабина с палета от акрил или дори керамична вана, това е въпрос на вашия вкус. Не се страхувайте, тези материали ще се поберат перфектно във вътрешността на вашата къща.

мивка

Честно казано, разликата между мивка и мивка е много малка и се състои в това, че мивката е допълнена с маса за аксесоари. Ето защо мивката, монтирана в затворено нощни шкафчета, е по-подходяща за баня.

Мивка мивки обикновено са изработени от фаянс, технически порцелан, неръждаема или емайлирана стомана, пластмаси. Порцеланът е по-удобен за работа, безшумен и лесен за почистване, но е крехък и може да се счупи от случайно въздействие. Пластмасови и акрилни със същите предимства са много по-силни.

Умивалникът може да се поддържа от конзоли или да стои на своя "крака". Под формата на "крака" са разделени на "лалета", "стълбове" и "пиедестал".

Плотовете са изработени от неръждаема стомана или пластмаса. Ако не сте фен на "хай-тек" стил, по-добре е да спрете избора на втората опция.



Всички елементи в банята трябва да бъдат, ако не от същата колекция, в същия стил и цветова схема.

На Запад, двата резервоара мивки са много популярни.

Между другото, те са най-доброто за бързо ръчно пране. Но за да се поддаде на изкушението на новопоявилите се деликатеси, като например "мивка за двама", вероятно не е необходимо - да се измиете едва ли е малко вероятно да станете, все още стегнати.

Биде и т.н.

Дори ако къщата има отделна тоалетна, наличието на тоалетна в банята е задължително, както и биде. Особено в тази, която граничи със спалнята. Тоалетната трябва да има две основни предимства: бързо напълване на резервоара и безшумен дренаж. В най-мълчаливата компактна тоалетна чиния резервоарът е прикрепен директно към седалката. Има няколко вида тоалетни чинии, които се различават по начина на източване. То може да бъде директно или обратно. Когато водата в разпределеното пространство променя посоката три пъти. От материалите се предпочита водопроводният порцелан, който е по-трайни от фаянс.

Тоалетна чиния и биде могат да бъдат прикрепени към пода или стената. "Стената" не докосва пода и позволява по-ефективно почистване. Ако възнамерявате да пестите вода, обърнете внимание на капацитета на резервоара.

Има модели с капацитет от 4 или 6 литра. Бидетата се купуват най-добре с тоалетна.

За да се гарантира, че водопроводът е продължил по-дълго, не забравяйте да получите филтър за почистване на водата. Ако водата, която навлиза в дома ви, не преминава през почистващата система, тогава механичните примеси, солта и ръждата ще съкратят живота на водопроводните системи десетки пъти.

И друг "Moydodyr" обича съвършената чистота и ред.

Цветя? Защо не?

За повечето от нас интериорът на банята неизменно се свързва с бялото. Дизайнерите съветват също да избягват "стерилитета" и да използват материали, цветове и дизайнерски елементи, които дават на интериора жилищен вид. Не е необходимо всички елементи в банята, от мивката до четката за зъби, да са от същия цвят. Комбинацията от контрастни или близки в тонове цветове ще направи царството на Moidodyr много по-удобно.

Като довършителни материали можете да използвате дърво (повърхности на шкафове, маса), текстил (завеси на прозорци), пластмаса, жълт метал (довършителни работи). За шкафове, вани, умивалници, огледала правоъгълни форми е по-добре да предпочитате по-интересни: диаманти, кръгли, многоъгълни, овални.

В допълнение към централното осветление в банята над мивката трябва да има допълнителна лампа или по-добре две: отдясно и отляво на огледалото.

Мивка за двама

Мивка за двама

Видът на тръбите за вода и канализация може да съсипе най-изискания интериор. Необходимо е да ги поставите в стена или да се скриете в канали, завършени с пластмаса или плочки. Помислете дали да поставите плочките на цялата височина на стената. Може би горната част на него е по-добре да се украсяват с дърво или да се залепят с миещи се тапети. Банята е не само място за водни процедури, но и зона за отдих. Заедно с елегантния рафт или оригиналния бар за кърпи, ще бъде доста подходящо тук, например, картина, ваза с плодове или цветя. Цветята в саксии също се вписват перфектно в интериора. Влажността няма да им навреди.

Надяваме се, че след като видите начините на снимките ни как да оборудвате банята, ще ги вземете под внимание и ще направите дизайна на банята във формата, която ще ви донесе още положителни емоции.

Не забравяйте, че в дизайна няма никакви дреболии. Закачалки, килими, сапунени чинии, чаши - всичко това трябва да съответства на общия стил на банята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.Оформлението и дизайна на банята с площ от 3 кв.м.
Купуване на килер в банятаКупуване на килер в банята
Настройка на банятаНастройка на банята
Как най-добре да оборудвате банята?Как най-добре да оборудвате банята?
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
Проектиране на баня в къщаПроектиране на баня в къща
Дизайн на баня Къде трябва да започна?Дизайн на баня Къде трябва да започна?
Как да оборудваме банята? Удобство и функционалностКак да оборудваме банята? Удобство и функционалност
» » Как да оборудваме баня
© 2021 BggeHat.com