Как най-добре да оборудвате банята?

Банята е основната стая във всяка къща. Тук не можете просто да актуализирате тавана и отново да поставите тапета. Тук е необходима сериозна реформа. Ремонтните работи в банята са доста сложни и материалите са доста скъпи. Ето защо възниква въпросът: как да се оборудва баня без много щети на семейния бюджет?

На първо място, собственикът трябва да определи поредицата от ремонтни работи. Ремонтът започва вследствие на унищожаването. Първо трябва да смените всички водопроводи, тръби за отпадни води, както и студена и топла вода. Освен това трябва да промените всички стари капаци. В случай, че искате малко да разширите банята и да го комбинирате с тоалетната, тази работа също се извършва на този етап.

След унищожаването започва нова фаза на творението. Започва с пълна подмяна на канализационни и водопроводни тръби. За баните водопроводчиците използват метални пластмасови или полипропиленови тръби. За да се свържете, трябва да махнете комуникационната тръба към банята, мивката, пералнята, тоалетната чиния на други устройства. Когато организирате банята, можете предварително да мислите за инсталирането на филтри за пречистване на вода, измервателни устройства и регулатори на налягането. Бъдете притеснени за правилния избор на ВиК. Към днешна дата, огромна популярност на стоки онлайн магазин santehsvit. Тук те се представят в широк диапазон и на достъпни цени.



Следващият етап е довършителните работи. В банята е необходимо да се изравнят и подготвят стените. За тази цел най-често се използва гипсокартон, устойчив на влага. Те са закрепени към стените с помощта на алуминиеви профили. Но такъв метод леко намалява стаята. Вместо това можете да използвате гипс на цимент. Най-често този метод се използва в мокри помещения. След като повърхността изсъхне, върху нея се полага универсален грунд.

Преди да подредите пода, трябва да премахнете старото покритие заедно с циментовата замазка. Слоят от цимент и пясък е не по-малък от 5 см. Подът в банята трябва да бъде направен малко по-нисък в сравнение с другите стаи, а прагът е по-висок. В случай на авария, водата не може да наводни следващата стая. За хидроизолация на стени и настилки е възможно да се използват материали от битумен валяк, които имат специален мастик или суха смес. Те се прилагат като замазка. За подовата настилка в банята са подходящи порцеланови камъни, керамични плочки и винилови покрития. В допълнение, в банята можете да изградите масивна дъска, корк, килим плочки или ламинат. За стени подходящи керамични плочки, пластмасови панели, цветни стъклени блокове, водоустойчиви тапети или боя.

След като направите всички изброени по-горе произведения, остава да се мотае рафтове, шкафове и огледала и вашата баня е готова.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Конденз на тръбиКонденз на тръби
Как да скриете тръби в банятаКак да скриете тръби в банята
Как да направите качествено обновяване на банятаКак да направите качествено обновяване на банята
Цената за ремонт на банятаЦената за ремонт на банята
Ремонт в банята и тоалетни съветиРемонт в банята и тоалетни съвети
Какво трябва да имате предвид при обновяването на банятаКакво трябва да имате предвид при обновяването на банята
Какви са вратите за банята и тоалетната?Какви са вратите за банята и тоалетната?
Samotsoyatelny апартамент ремонт и неговите характеристикиSamotsoyatelny апартамент ремонт и неговите характеристики
Избор на канализационни тръби за къщатаИзбор на канализационни тръби за къщата
Дизайн на баня Къде трябва да започна?Дизайн на баня Къде трябва да започна?
» » Как най-добре да оборудвате банята?
© 2021 BggeHat.com