Характеристики на изграждането на банята

Отношението на човек към баня отдавна е покрито с цялата история. Обикновено се смята, че ваната подобрява здравето на човешкото тяло, увеличава жизнеността, облекчава стреса на нервната система. До този момент можете лесно да намерите различни сортове бани - турски, финландски, японски, но все пак повечето хора предпочитат класическата руска баня. Голяма част от строителните материали позволяват изграждането на такава баня в дома.

Разбира се, най-идеалното място за изграждане на банята или ще банка на реката в близост до мястото на друг орган на вода, но в близост близост до водната баня не е необходимо да се провежда, тъй като вероятността от наводнения през пролетта потопа. Ако това не е възможно, по-добре е да се даде предпочитание на място на хълм, където водата ще тече от банята. Присъединяването към банята се препоръчва да се оборудва от южната страна, така че през зимата тя да не е покрита със сняг. Прозорците трябва да бъдат с малки размери и да не са твърде далеч от основата на западната част на сградата. Размерът на прозорците и тяхното местоположение определят бъдещите загуби на топлина във ваната. Западната страна се препоръчва, като се има предвид, че слънцето залязва тук и можете да спестите електричество.



Размерите на банята могат да бъдат избрани в съответствие с техните предпочитания, ръководени от броя на хората, които ще бъдат в тази баня измиване. При проектирането на оформлението е важно да се има предвид следното: най-голямата стая трябва да бъде стая за почивка, след това сапунена, а след това и парна баня. Това е необходимо, за да се получи правилният температурен режим за всяка стая. Изберете материал за изграждане на банята може да бъде различен. Тухли, пенобетон, дърво и др. Блокерите имат по-ниска топлинна проводимост в сравнение с тухли, но конструкцията им изисква мазилка.

Най-добрият вариант се счита за сауна от дърво, тъй като дървото има малък индекс на топлинна проводимост и може да "диша", създавайки оптимален микроклимат във ваната. Преди създаването на дървената къща профилът на гредата или заоблените дървени трупи се подлагат на специално третиране със състава, за да се защити материалът от естествените разрушители. След това третиране материалът трябва да се изсуши в рамките на един месец. След внимателно изсъхване, можете да започнете да изграждате рамка за банята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Декоративен екран за баняДекоративен екран за баня
Правилен материал за строителни материали за дървена баняПравилен материал за строителни материали за дървена баня
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
Как да изберем душ кабинаКак да изберем душ кабина
Икономична версия на вратата за банятаИкономична версия на вратата за банята
Какви са турските баниКакви са турските бани
Как да оборудваме банята? Удобство и функционалностКак да оборудваме банята? Удобство и функционалност
Баничка за ремонт с акрилна облицовкаБаничка за ремонт с акрилна облицовка
Някои нюанси на изграждането на баняНякои нюанси на изграждането на баня
» » Характеристики на изграждането на банята
© 2021 BggeHat.com