Баня 4х4 метра добър компромис

Баня 4х4 метра


Много хора, след като посетиха банята, се влюбиха в нея за цял живот. Разбираемо е - банята е невероятен комплекс, редовни посещения, които могат не само да подобрят здравето и да се отърват от редица хронични заболявания, но и да се забавляват. Както показва изследванията, хората, които поне веднъж месечно отиват на това Руска баня, по-рядко страдат от заболявания на дихателните пътища, ставите, инфекциозни заболявания и настинки.

сауна 4x4

Оформлението на дървената баня 4 × 4

Но да посетите сауната беше само удоволствие, трябва внимателно да премислите всички подробности. Необходимо е да се изчисли оптималният размер на ваната и местоположението на помещенията, както и правилният план.

Най-голямата популярност за днешна дата използва бани с размери 4х4 метра. Защо хиляди сънародници предпочитат бани с такива размери?

Как да изберем подходящия размер на рамката

Изборът на размерите на дневната е винаги търсене на компромис, който да ви подхожда във всяко отношение. Ето защо, когато избирате подходящия размер на рамката, трябва да имате предвид следните фактори.

  1. Коя част от парцела сте готови да разпределите за строеж? Много често собствениците на малки парцели от около 6 хектара са принудени да вземат този въпрос много сериозно.
  2. Цената на строителството. Разбираемо е, че от големите размери ще имат рамка, толкова по-голяма ще е сумата за нея.
    баня с веранда

    Оформлението на банята 4 × 4 с веранда

    Така че една рамка с размер от 4x6 метра може да струва 10-12 хиляди по-скъпи от дневника къща с размери 4х5 метра. За много хора тази икономика ще бъде доста осезаема.

  3. Времето е правилно да се построи баня. Всеки разбира, че колкото по-голяма е площта на банята, толкова повече време и гориво ще трябва да прекарват, така че температурата в нея да се повиши до желаното ниво.
  4. Брой хора, които ще посетят банята. Това е много важен параметър. Ако един или двама души влязат във ваната, то е достатъчно малка баня с размери 3х3 метра. Но ако имате доста голямо семейство или редовно ще дойде да посетите, за да се насладят на удоволствието, което е в състояние да даде само един истински баня, най-добре е да се мисли за по-просторна дървена къща, в стаята си лесно може да побере всички.
  5. Оформлението на банята. Предварително помислете сериозно колко стаи имате нужда и каква област трябва да имат.

    голям план за баня

    Пример за планиране на голяма баня с плувен басейн

Един човек е достатъчно малка баня, състояща се от малка съблекалня, където се намира пещта, както и Парна баня, комбинирана с миене и тоалетна. Други мечтаят за просторна гардеробна, където можете да поставите маса и пейки, както и отделна пара и миене. Можете също така да построи баня с таван. Само като решите коя е най-добрата опция за вас, си струва да преминете към избора на рамка.

Както можете да видите, изборът на дървена къща може да бъде свързан с много трудности и изчисления. Въпреки това, в повечето случаи бани с размери 4x4 метра напълно отговарят на всички изисквания, като успешен компромис. От една страна, тя е сравнително евтина и не заема много място на обекта.

От друга страна, тази баня може да бъде пробита доста бързо. И ако оформлението е изчислено правилно, в банята е лесно да поставите всички стаи, необходими за комфортна почивка. Последната точка трябва да се проучи по-подробно.

сауна с езеро

Проектни бани с изкуствени езера

От кои помещения може да се състои банята?

Така че, решихте да построите сауна, като използвате дървена дограма с размери 4х4 метра. На какви помещения трябва да бъде разделено? Повечето от собствениците на такива дървени къщи спират в три помещения, които се считат за най-важни: съблекалня, перално помещение и парна баня. Вариант на планиране на баня 5х5 където камината е в чакалнята, в далечния ъгъл, през стената, разделяща гардероба от парната стая. Това наистина може да се счита за най-успешният вариант.



Получавате доста просторна гардеробна с дължина 4 метра и широчина от 1,5 до 2 метра. Разбира се, тук можете да поставите пейки и закачалка, за да напуснете дрехите, преди да влезете в пералното помещение. Често в средата на съблекалнята не е поставена твърде широка, а удължена маса и една или две пейки.

Благодарение на това, след разходка в банята можете да релаксирате доста голяма група (до 6-10 души). Много собственици на сауни оценяват тази комуникация - особено спокойна и удобна.

вътрешна баня 4x4

Пример за интериорен дизайн на дървена вана

От вратата на чакалнята трябва да се стигне до пералнята. Това ще предотврати ненужното затопляне на чакалнята и топлинните загуби. В същото време винаги ще бъде достатъчно топло в пералнята. Миялната машина може да има широчина от 2-2,5 метра и дължина от 1,5 до 2 метра. Истинските ценители на баня предпочитат да се разпределят под мястото за миене за по-малко пространство, за да спечелят допълнителен квадратен метър за парна баня. В края на краищата, повечето от удоволствието, което можете да получите в банята, се доставят от парната баня.


Оформлението на парното помещение трябва да бъде внимателно проверено. Сериозно мисля, рафтовете на каква форма и размер ще ви харесат. Някои хора предпочитат обикновените рафтове, докато други предпочитат ъгъла на поставката. Първата опция ви позволява да получите повече свободно пространство в парната баня, докато втората ви позволява да посетите банята повече хора.

баня в мазето

Оформлението на банята 4 × 4, разположено в сутерена на къщата

Ширината на парната стая обикновено е 2-2,5 метра, а дължината е от 2 до 2,5 метра. Разбира се, част от площта трябва да бъде разпределена към печката и печката. То трябва да се намира в ъгъла, но не в близост до стената.

В същото време се намалява рискът от пожар на дървени стени или обшивки, но също така се пести полезната площ на ваната.

Рафтовете трябва да са ширини поне 0,7-1 м, така че да можете да седите на него не само с комфорт, но и да лежите по време на задържане.

Тераса - да бъде или да не бъде

Някои хора, разработвайки план за бъдеща баня, дълга пъзела - Трябва ли да си осигуря сауна с тераса? Това не е лесен въпрос. От една страна - можете да поставите малка тераса с размер 2х2 метра, дори и на мястото на малка дървена къща с размери 4х4 метра. Но в този случай, трябва да намалите съблекалнята наполовина.

В резултат на това ще има достатъчно място само за инсталиране на печка и пейка за смяна на дрехите. Разбира се, седнете на терасата, пиейки чай или студен квас, се възхищаваш на залеза и разговаряш с приятели, ще бъде приятно за всеки човек. Но терасата може да се използва по предназначение само през топлия сезон. В извън сезона и особено през зимата ще трябва да се откажем от този лукс.

сауна с тераса

Поради това е много често за хората, които са решили да съчетаят присъствието на тераси и луксозен съблекалнята, където можете да сложите всичко необходимо за комфортен престой, поръчване план, предпочитам по-просторни дизайн, например, Баня с размер 4x6 метра от бара.

Да, когато плащате, ще трябва да платите още няколко хиляди. Ще трябва да отделим и голяма площ за осъществяването на такъв план. Но в резултат ще получите наистина просторна стая, която лесно ще приюти 10-15 посетители и ще стане завист на много съседи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5
Височина на тавана в основните правила и разпоредби на банитеВисочина на тавана в основните правила и разпоредби на баните
Проекти и оформление на сауната 5х5Проекти и оформление на сауната 5х5
Как да избера подходящата ванаКак да избера подходящата вана
Професионална медицинска помощ на най-високо нивоПрофесионална медицинска помощ на най-високо ниво
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Изграждане на сауна или саунаИзграждане на сауна или сауна
Дизайн на баня Къде трябва да започна?Дизайн на баня Къде трябва да започна?
Какви са турските баниКакви са турските бани
» » Баня 4х4 метра добър компромис
© 2021 BggeHat.com