Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5

Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5


Bath - невероятно изобретение на нашите далечни предци, което позволява да се чувствате добре до старост. Бат не само перфектно премахва токсините и очиства от излишните соли, но и темперамента на човека, което позволява на тези, които са с детето редовно отиде до банята, избягвайте настинки и много инфекциозни заболявания.

планът на ваната 3x3

Подробно планиране на банята с размери 3 × 3 метра

Много хора купуват вана за вашата лятна резиденция или къща, опитайте се да купите възможно най-много баня - те искат да компенсират необходимостта да се спести скъпо място в градовете. В резултат на това те купуват огромен дневна къща за баня с размер 6х6 метра. Уви, много по-късно те трябва сериозно да съжаляват за това решение. Особено, ако решите изграждане на голяма двуетажна вана.

В края на краищата, когато купувате голяма рамка за вана, трябва да платите значителна сума. Например, при закупуване на баня 3x4 метра, те ще изразходват много по-малко пари. Това обаче не е основната причина за съжаление. И все пак, да се плаща над няколко десетки хиляди рубли - съвсем допустим лукс. Но просто да пробиете такава просторна баня, трябва да изгорите много гориво и да изчакате няколко часа, докато температурата в парната баня достигне желаното ниво.

планът за баня 3x4

Оформлението на ваната 3 × 4

Ето защо опитни парамери, ако не канят голяма компания от гости и организират колективно пътуване до банята, предпочитат да купуват по-скромни бани, например с размери 3х3 метра.

Как да се побере всичко, от което се нуждаете, в малка баня

Затова помислете за малка баня, чиито размери са 3x3 метра. Площта му е 9 квадратни метра.

Оттук започваме изчислението.

От просторна гардеробна, в която можете да седнете след вана и да пиете чай, говорете за живота, разбира се, трябва да се откажете. Остава само да се определи чакалнята чисто функционално значение. Тук трябва да се намира котелното помещение, т.е. пещта трябва да излезе точно в тази стая и да я постави по-добре в другия край от входната врата. Освен това в една и съща стая можете да организирате стая със закачалка и малка пейка, така че да можете спокойно да смените дрехите и, ако е необходимо, да се отпуснете след гореща парна баня.

съблекалня

Оригиналният интериор на съблекалнята в банята

Общата площ на тази стая обикновено отнема малко по-малко от половината от общата площ на банята, около 4 квадратни метра. Дължината на стаята е 3 метра, а широчината е 120-130 сантиметра. Това е достатъчно, ако банята ще бъде посетена в същото време не повече от 2-3 души.

В самата парна стая трябва да има част от печката с нагревател и резервоар с топла вода.

За да поставите балдахин твърде близо до печката, не си струва - няма да е възможно да седнете тук така или иначе.

Ето защо е по-добре да изберете ъгъл на козирката - той ще заема целия ъгъл, противоположен на ъгъла с печката. На този балдахин с комфорт могат да се настанят трима души. Ако козирката, разположена успоредно на печката, обикновено е с малка дължина (около един и половина метра), тогава втората може да бъде удължена - около 2 метра.



сенници в банята

На първия човек може да седне няколко души, а вторият не е само за седене и миене, но и за издигане. Любителски баня я протегна в цял ръст (фута до печката, да не се получи топлинен удар!) И другарите му започват да го привличам с метла. Този план е прост, но оптимален - с минимална площ на банята, той съдържа всичко, от което се нуждаете.


Разбира се, банята няма да впечатли гостите ви с огромни размери, като бани, разположени на други места. Но можете да сте сигурни, че баничката ви ще бъде нагрята за два до три часа, което ще ви позволи да се отпуснете след дълго пътуване или упорита работа в крайградската зона. И такива бани обикновено имат тази цел. Освен това, за да построите баня с размер 3x3 или 3x4 метра, ще трябва да изгорите доста сухи дърва за огрев. Много от собствениците на бани са привлечени от тази икономика.

Какво да направите, ако мястото не е достатъчно

За нашите сънародници банята никога не е била чисто функционална сграда. Тук не само се переха и се къпеха, но и разговаряха по различни теми - от клюки до координацията на сериозни произведения. И преговорите не бяха проведени в парната баня, а след банята, със самарвар с горещ чай или с чаши студен квас. Ето защо много хора обичат луксозните бани с просторна гардеробна, където можете да организирате всичко необходимо за комфортен престой.

Е, в този случай не е нужно да отделяте много пари за изграждането на монументална сграда. Банята е с размери 3x5 метра и може да задоволи всички ваши изисквания.

В тази баня ще има и само две стаи - съблекалня, комбинирана с котелно помещение и парна баня, където също се мият. Но ако размерите на парната стая останат същите, тогава площта на чакалнята значително се увеличава.

план на ваната 3x5

Оформлението на банята е 3 на 5 метра

В края на краищата, областта на баня 4 на 4 сега е 16 метра, а парната стая заема само 5 метра. Общо - на ваше разположение е почти 10 квадратни метра.

В освободената зона е напълно възможно да поставите маса и няколко магазина или столове. Тя може да събере до 5-6 души по едно и също време и ще има достатъчно свободно място за всички.

В този случай пещта трябва да се намира близо до входната врата, така че посетителите да не трябва да дишат дим, идващ от печката.

Разбира се, планиране на бани трябва да бъдат предварително изчислени и съгласувани. Вратата е най-добре поставена не в ъгъла на банята, но някъде в края на първата трета от дължината или дори в средата. Върхът на пещта ще бъде точно до тази врата. И на ваше разположение ще бъде почти цялата площ на чакалнята. Това със сигурност ще бъде достатъчно, за да побере всичко необходимо за комфортен престой.

печка

Също така е важно самите парни бани да останат със същия размер. Благодарение на това отнема много малко време и гориво за изграждането на баня с 3x5 метра.

Разбира се, ако имате намерение редовно да каните голяма фирма да посетите и със сигурност да я закарате до ваната, можете да я предпочитате 5x5 баня, 6x6 или дори 7x7 метра. Но ако ваната е предназначена предимно за използване от малко семейство и рядкото посещение на няколко гости, тогава подобна вана, особено ако планът е изчислен и изготвен правилно, може напълно да задоволи вашите нужди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
Как да избера подходящата ванаКак да избера подходящата вана
Къде да купя качествена баня?Къде да купя качествена баня?
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
Монтаж и характеристики на акрилната ванаМонтаж и характеристики на акрилната вана
Проектиране на баня в къщаПроектиране на баня в къща
Как да изберем най-добрата акрилна баня?Как да изберем най-добрата акрилна баня?
Възстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставраторВъзстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставратор
Избор на акрилна баняИзбор на акрилна баня
Луксозна водопроводна инсталацияЛуксозна водопроводна инсталация
» » Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5
© 2021 BggeHat.com