Направи си сам изграждане на сауна

Изграждането на сауната трябва да започне с избора на мястото на строеж. Това е много важен момент, защото може да бъде изграден не само в частния сектор, но и в апартамент, гараж или дори в изба. Размерът на финландската баня може да варира: от миниатюрни до големи. Качеството на сауната зависи от това какви материали са използвани при производството и облицовката. Меките материали от дърветата са идеални материали. Но подове са по-добре да се направи с отопление и се разпространява с плочки. Рамката е изработена от дървени пръти с размери 50х50 мм. За затопляне се препоръчва използването на пергамент и базалтова памучна вата, а за парна изолация - алуминиево фолио.

Процесът на изграждане на сауна може да бъде разделен на следните етапи:

1. Изграждане и монтаж на рамката.
2. Полагане на окабеляването.
3. Топлоизолация.
4. Свързваща скоба.
5. Монтаж на отоплително оборудване и декоративни аксесоари.

Фирмата "IdealDomStroy" за повече от 10 години специализира в областта на елитно строителство на бани и сауни. Основната специализация на компанията е изграждането на сауни, завършването на двойките до ключ, довършването на банята, изграждането на плувни басейни и СПА комплексите в Москва и предградията на Москва.



Ако сте започнали да изграждате сауна, основната рамка е направена от дървени блокове и е закрепена към подпорната стена. За тавана е по-добре да спрете избора на широки плоскости, но не и барове, тъй като те са по-стабилни и ще бъдат по-лесни за изолиране. Необходимо е да се спазва разстоянието между дъските от 50 см. При направата на рамката е необходимо да се оставят отвори за рамката на вратите и вентилационните отвори. Преди облицовката на носещата стена, върху нея се полага пергамент, а след това и лентите. Освен това в рамката е необходимо да се осигурят отвори за монтаж на отоплителни елементи, както и за отвеждане на вентилационната система. Всички пресичания на рамковите елементи са нарязани на стената. Под рамката е монтирано алуминиево фолио, под което е нагревател. Само след това можете да продължите с инсталирането на рамката и да извършите облицовката ... Вратите на сауната са по-добре да се купуват вече готови. Още повече. Това, че те са пълни с облицовка, дръжка и панти. За да се изгради сауна сграда умения са необходими, и ако те не са там е по-добре да се обърнат към професионалисти, които ще извършат изграждането на сауни на най-високо ниво. Тук компанията "ИдеалДомСтрой" за повече от 10 години специализира в областта на елитно строителство на бани и сауни. Основната специализация на компанията е изграждането на сауни, завършването на двойките до ключ, довършването на банята, изграждането на плувни басейни и СПА комплексите в Москва и предградията на Москва.

Отделно внимание при изграждането на сауната трябва да се даде на отоплителните елементи, тъй като те имат много голям капацитет и работят в помещение с много висока влажност на микроклимата на стаята. Ето защо за окабеляване е необходимо да изберете качествен кабел с дебел участък и също така да изолирате всичко добре с брониран кабел.

Когато правите проект за сауна, трябва да отделите място за шезлонги и седалки. Според правилата те трябва да бъдат закрепени към подпорната стена. Ето защо в това място трябва да се използва по-мощен скок.

Също така, когато проектирате и изграждате финландска баня, не се страхувайте да експериментирате и да опитате различни творчески подходи, защото всяка сауна е уникална по рода си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сауна в апартамента правила и технологично споразумениеСауна в апартамента правила и технологично споразумение
Как да направите сауна в къщата със собствените си ръцеКак да направите сауна в къщата със собствените си ръце
Какъв вид изолация за вана е по-добре?Какъв вид изолация за вана е по-добре?
Проектиране и оформление на саунатаПроектиране и оформление на сауната
Електрически сауниЕлектрически сауни
Хамам в апартамента създаваме турска парна баня у домаХамам в апартамента създаваме турска парна баня у дома
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
Загряване на пянатаЗагряване на пяната
Проекти и оформление на сауната 5х5Проекти и оформление на сауната 5х5
Базалтова памучна вата или минерална вата, която е по-подходяща за затоплянеБазалтова памучна вата или минерална вата, която е по-подходяща за затопляне
» » Направи си сам изграждане на сауна
© 2021 BggeHat.com