Загряване на пяната

Най - подходящият материал за изграждане на баня винаги е бил и е качествен дървена рамка, но това е доста скъпо и не всеки може да си позволи, но бетона на пяна е структурно сходен по своите характеристики до гора, в състояние да го замени, а цената на клетъчно Продуктът е няколко пъти по-ниска. Най-вълнуващото и важен въпрос, който възниква в хода на строителството - като топла вана на пяна блокове на топло и да не плаща?

Процесът на затопляне започва едновременно с всички строителни етапи и първото нещо, което трябва да започнем, е основата. Най-подходящите материали са тези, които са достатъчно устойчиви на влага, температурна разлика, устойчиви и не са обект на биологично разрушаване. При тези характеристики са много подходящи пяна, минерална и базалтова вата, юта филц и експандирана глина. Всеки от материалите запазва отлично топлината и е лесен за монтаж, но най-доброто за вас ще определи ценовия критерий и къде ще се осъществи изолацията: отвън или отвътре. За баня е необходимо и в двата случая.

Материали за външна и вътрешна изолация

базалтова вълна

Банята е място с висока влажност, под влиянието на което дори най-надеждният материал може да гние и разлага. Ето защо се препоръчва да се извърши външно покритие, като се използва вентилирана фасадна технология. За такава система, по-подходящи материали като полистирен, базалтова вълна в плочи, имащи стандартни размери и юта фибри.

полистиролова пяна

Сред този сорт бих искал да отбележа изолацията на базалт. Той е добър във всичко: запазва топлината си по-добре от други материали, с малка дебелина, не изгаря, е силна и екологична и безопасна за всички, които изпълняват функциите за изолиране на шума.

пяна блок

Фиксирането на нагревателя според вентилираната фасадна система се осъществява на няколко етапа:

  1. За качествено закрепване на изолационния материал, първо трябва да инсталирате каналите, върху които ще се монтира, могат да бъдат направени от обикновени ъгли. Разстоянието между тях трябва да бъде равно на ширината на изолацията.
  2. След фиксирането на материала, всички фуги са водоустойчиви качествено, а ако има нужда, допълнително го фиксирайте към стената с дюбели. Изключение е базалтовият нагревател, той е толкова еластичен, че перфектно държи формата без помощни материали.
  3. Тогава целият периметър е поставен на рол хидроизолация. Тя може да бъде фиксирана с релси.
  4. Над всички тези ръководства за проектиране са инсталирани за монтаж на облицовъчни материали.

монтиране

За да извършите изолационна работа в банята, можете да използвате следните материали: експандирана глина, минерална (включително базалтова) памучна вата и юта.

Затопляне на сауни подове

Затопляне на сауни подове

Изолационните работи от вътрешността на сауната започват от пода, в зависимост от това дали подът е дървен или бетон, а и изолиращата стратегия също се различава.

Бетонни подове



Бетонни подове във ваната

Ако решите да излеете бетонен под, тогава върху долните плочи или грубият под на земята е напълно защитен от вредните ефекти на влагата. За тези цели можете да използвате ролка от 1 ролка или 3-4 слоя покриващ мастик. Като опция - е комбинация от тези видове хидроизолационни материали, след което е избрана избраната изолация. Ако е разширена глина, то може да се смеси и в бетонна замазка. Между другото, можете да изолирате със слой от 25 см пяна бетон с по-ниска плътност. Подсилената мрежа се монтира върху инсталирания изолационен слой, което се прави, за да се предотврати унищожаването на бетоновото покритие. След укрепване на пода върху подсилващата клетка се полага бетонна замазка. Завършването на покритието зависи от желанието на собственика на бъдещата баня.

Дървени подове

Дървени подове във ваната

Дървените подове са изолирани по различен начин от бетонните. За тези цели, по-подходящи пенополистиронови пластини и пенести полимери са екологични или Ising пяна.

снимка на експандирани полистиренови плочи

Затоплянето на дървени подове включва следните етапи:

  • До най-долния край на главните греди се забиват решетките, те ще са незаменими за подовата настилка на устройството.
  • Предварително нарязани дъски, поставени между гредите върху пръти, размерите на тези дъски трябва да бъдат малко по-малки от разстоянието между съседни греди. За устройството на черепния под е по-добре да използвате нискокачествена дървесина.
  • Над получения слой се утаява хидроизолационна мембрана с парно защитно фолио, което трябва да обхване цялата площ на дървената подова конструкция. Скъпият филм може да бъде заменен с листове покривен материал със зашит битумен мастик.
  • На този слой се полага изолация, върху която се монтират дъските на подовата настилка и се монтира цокълът.

банята

Важната точка - между горните дъски и слоя под него трябва да бъде празнина от 4 см, е необходимо да се изсушат дъските.

Полезно видео

заключение

Топлоизолацията на банята е отговорна, защото зависи от качеството на извършената работа, колко топла и удобна ще бъде пяната ви.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Затоплянето на къщата от пяна блокове извън съвременните материали, технологии, техникиЗатоплянето на къщата от пяна блокове извън съвременните материали, технологии, техники
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
Избор на материал за изолация на фасадитеИзбор на материал за изолация на фасадите
По-добре да изолирате къщата от пяна блоковеПо-добре да изолирате къщата от пяна блокове
Базалтова памучна вата или минерална вата, която е по-подходяща за затоплянеБазалтова памучна вата или минерална вата, която е по-подходяща за затопляне
» » Загряване на пяната
© 2021 BggeHat.com