По-добре да изолирате къщата от пяна блокове

В модерното строителство, както в частни, така и в индустриални, пенобетонни блокове стават все по-популярни и това се дължи на неговите забележителни свойства, съчетаващи всички предимства на дърво и тухли. Клетъчната структура на пенобетона осигурява добра топлопроводимост, но да се запечата блока пяна трябва правилно да организира тяхната изолация, и тук има много уместен въпрос - по-добре да се изолират в дома на пяна блокове, тъй като границите на такива материали е доста обширна. Първата е да се помни, че тази работа се извършва с пяна бетон къща на границата, ако тя се организира в рамките на външните стени ще стане студено и това ще доведе до температурна разлика, както и появата на конденз, което от своя страна ще доведе до мухъл. Са изложени на вредните въздействия на околната среда, пяна развива своята издръжливост, ще започне да се съборят, така че е важно не само правилно да го организира, но също така да изберете висококачествен материал за тази цел, на разумна цена.

Разширен полистирол

снимка на експандиран полистирол

Най-често използваният материал за пенобетонови сградите, е специална пяна с дебелина 50 mm, тя се утвърди като една добра изолация на ниска цена, макар и не най-трайни материал, който осигурява максимална звук и топлоизолация. Поради своята структура пенополистирол не е изложена на влага и патогенни микроорганизми, почти нула пяна абсорбция на вода осигурява индикатор високо замръзване, което е гаранция за трайност. Размерите на листовете пяна са много удобни за бързото им инсталиране, но това е невъзможно да не се отбележи, несъвместимостта на своите дървени конструкции, в допълнение към полистирол частични и дребни гризачи, така че избора на този тип строителство е важно да се мисли чрез всеки детайл от устройството си.

Минерална вата

минерална вата

Много опитни строители да обмислят използването на минерална вата за изолация пяна блокове у дома от един от най-добрите възможности до известна степен, те със сигурност са прави, защото само минерална вата е с ниска топлопроводимост при всички работни условия. От нивото на топлоизолация и звук абсорбция в сравнение с пяна, вълна или колко минути не се мерят по отношение устойчивост на пожар, това е един порядък по-висока от тази на пяната. Невъзможно е да не се фокусира върху факта, че минерална вата е собственост на високо усвояване на влага, с течение на времето, това ще се отрази негативно на съответните оперативни характеристики, нивото им влияят и коректността на инсталация минерална вата при работа с този материал е необходимо да се използват специални дихателни и ръкавици.

Топлоизолационен материал

Топлоизолационен материал



Едно от нововъведенията в света на топлоизолационните материали за изграждане на къща от пяна блокове стоманени течни нагреватели, те се отличават с лекота на приложение върху основната повърхност, което ги прави достъпни за обикновените хора. Дебелината на слоя е само 3 мм, но напълно изпълнява функциите на топлоизолация, също така не е подложена на външни влияния и не се нуждае от защита от тях. Такъв нагревател може да се използва като хидроизолация, на външен вид изглежда като слой обикновена бяла боя.

Различни видове изолационни работи, видео

заключение

Въз основа на предоставената информация може да се заключи, че всеки тип изолация е подходяща за пенобетонни конструкции. Правилността на избора, който зависи не само от индивидуалния проект, но и от климатичните условия.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Размери и свойства на блоковете от пенобетонРазмери и свойства на блоковете от пенобетон
Технология на изграждане на стени от блокове от пянаТехнология на изграждане на стени от блокове от пяна
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Как да се изгради дача от пяна блоковеКак да се изгради дача от пяна блокове
Какво е по-добре от тухли или пенобетон?Какво е по-добре от тухли или пенобетон?
Мазилка от пяна блоковеМазилка от пяна блокове
» » По-добре да изолирате къщата от пяна блокове
© 2021 BggeHat.com