Как да се изгради дача от пяна блокове

След като решиха да построят удобна и уютна къща на своя дача със собствените си ръце, веднага възниква въпросът за избора на основния материал. Има много кандидати, но пяните блокове несъмнено са любимите в тази област. Благодарение на техните качествени характеристики, дачата от блока от пяна има всички предимства на дървени и тухлени къщи, но в същото време това не са техните недостатъци.

сравнение

Garden House разпенен блокове е със същия благоприятен микроклимат, като дърво, но това не е предмет на гниене, парене и поява на насекомите в него. Освен това гората, от която можете да построите надеждна къща, е от значителна стойност, а дърводелски услуги може с право да се счита за "златна".
Ако сравним пяната бетонна дача с тухлен аналогов, тогава нейният добър индикатор за топлопроводимост и доста ниска цена са в негова полза. Тя се формира не само от по-ниската себестойност на материала, но и от по-малкото изискване на хоросана, което се получава благодарение на факта, че продуктите от пенола са със значителен размер. Въпреки това, къщата, изградена от тях леко тегло, това е нещо, което ви позволява да спестите една стотинка на фондацията.

снимка на вила от блокове от пяна

Що се отнася до останалите строителни материали, те не могат да се справят с показателите за топлинна техника. Така че, penoblok - най-добрият материал за изграждане на жилищни сгради. По-долу ще разгледаме ключовите моменти от изграждането на дачи от пенобетон.

фундамент

фундамент

Ако почвите на вашия сайт позволяват, идеалът е добро качество фондация фондация. Технологията на устройството му е толкова просто, че е възможно да се постави такава основа сама. Основното е правилното маркиране и хидроизолация. Между другото, това е най-икономичният, но не и най-издръжлив вариант за издигане на фундамент за пяна бетон къща.

стени

зидария на стени от пяна блок

Метод за полагане на блокове подобно на тухла, като свързващ материал се използва обикновена циментова замазка от зидария или специален циментов цимент. Благодарение на неговите съставки този адхезивен състав има значителни предимства. Така че вътрешната фуга на лепилото има дебелина само 3 мм, което не само намалява консумацията, но също така намалява образуването на студени мостове.
Специално място в изграждането на капитални стени от клетъчни продукти е устройството armopoyasov. Независимо от броя на етажите, където ще има вилата ви, армирането на зидарията се извършва чрез всеки ред с вградени арматурни прътове. Под таваните са монтирани стоманобетонни монолитни арматури, които равномерно разпределят натоварването и предотвратяват появата на пукнатини.

загряване

изолация на стени от блокове от пяна



В зависимост от климатичния район на строителството е необходимо да се изолират пянобетонните стени или не. Ако въпреки това възникне такава нужда, за тези цели може да се използва минерална вата или обикновени листове за пяна. Ако възнамерявате да построите сезонен имот, изолацията му ще бъде излишна.

украса

декорация на блокове пяна

По отношение на вътрешните и външни облицовки, пяната бетон е универсален материал в това отношение, той напълно отговаря на всякакъв вид мазилка, без предварително кожи от стени. Екстериорното декориране може да се извърши по различни начини, от вентилирани фасадни системи до обикновени варовици. Основното е да стените стени предварително.

Когнитивен видеоклип

заключение

Качествени блокове от пяна - това е идеална възможност за построяване на къща в градината. Основното е да се изпълнят всички етапи на строителство в съответствие със стандартите и SNiP, в противен случай няма да бъде надеждна крепост, а крехка, студена и бързо пробиваща се навеса.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на изграждане на стени от блокове от пянаТехнология на изграждане на стени от блокове от пяна
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Свойства и характеристики на блоковете пянаСвойства и характеристики на блоковете пяна
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Изграждане на тавана от блокове от пянаИзграждане на тавана от блокове от пяна
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
По-добре да изолирате къщата от пяна блоковеПо-добре да изолирате къщата от пяна блокове
Как да се изгради една къща МатериалиКак да се изгради една къща Материали
Как да определите качествените блокове от пянаКак да определите качествените блокове от пяна
» » Как да се изгради дача от пяна блокове
© 2021 BggeHat.com