Топлопроводимост на пенобетон

Много строителни работници, както и обикновени граждани, които нямат опит с пенобетон, измъчван от въпроса: защо е толкова добро, че е буквално в последните пет години е създал сериозна конкуренция за традиционните строителни материали? След като учи пяна блок състав, отговорът на този въпрос става очевиден: порестата структура дава на този вид лек бетон комбинация от качества, чието значение не може да бъде надценено. Изключение не беше топлинната проводимост на пенобетона, което показва нивото на способността му да премине топлина.

пяна блокове

Модела могат да бъдат проследени в зависимост от стойността на коефициента на топлопроводимост в плътността и съответно на силата и тайната такова съотношение е в границите на микропорите, които формират основата на бетонното тяло. По този начин, блоковете са с ниска плътност значително различни размери на структурни клетки, това не само се увеличи тяхната способност за запазване на топлина, но също така намалява съпротивлението на динамични натоварвания, и допълнително силна пяна, лошо задържане на топлина в сградата и има по-висока плътност, което се отразява на теглото продукти.

Избор на плътност на пяна бетон

снимка на таблицата с характеристики

Разбира се, на първо място, стандартизираната стойност на силата и плътността на пенобетонните продукти се определя от проектните данни за бъдещата сграда. Ако всички изчисления се правят самостоятелно, при изчисляването на топлопроводимостта на стените се вземат предвид следните нормативни параметри:

  1. Стойностите на топлинните инженерни параметри на всички продукти и материали, използвани в изграждането на сградата.
  2. Устойчивост на топлопредаване на самата сграда.
  3. Индикаторът за степента на деня на строителството, неговата стойност може да се намери в SNIP 2-3-79.

След разкриването на тези параметри се следва просто математическо изчисление, което се състои в сумиране на стойностите на устойчивостта на топлопредаване на всички слоеве на носещата стена.

къща за пяна

Като правило, изграждане на къща от пяна блокове, чиято височина не надвишава 3 етажа, най-добрият вариант е висококачественият блок с плътност D800. Стените, направени от тях, имат достатъчна здравина, за да издържат натоварванията от бетонни или монолитни плочи, но само с задължителното подреждане на армопой. Ако припокриването се очаква да е от дърво, не е необходимо допълнително усилване. Друг вариант на тяхното използване в vozvedeniinadezhnogo и затопли сградата е възлагане функции на носител за тухли, и като с ниска плътност пяна бетонни блокове за изолация.

Предимства пред други материали

За да се премахне оставащият дял от съмненията относно качеството на избора на пенобетон за ролята на основния материал, струва отново да се преразгледат сравнителните предимства на тези продукти спрямо други материали.

дърво

стена от дърво

В сравнение с дърво, то е много по-висока якост и по-ниски производствени разходи, освен това, че стои, отлична устойчивост на огън, който не може да се каже дори от специалните противопожарни третирани дървени материали. Нивото на комфорт и екологичната съвместимост на структурата на пяната не е по-ниско от конструираната от дърво и е много по-лесно да се монтира.

тухла



тухла

Във всички отношения, с изключение на силата, обикновените тухли са по-ниски от пенобетона, поради което при изграждането на сгради с височина повече от 3 етажа се предпочитат тухлите, а блоковете от топлоизолационни пяна са подредени за изолация. Тази опция е най-висококачествената и икономична при изграждането на многоетажни сгради.

Газов блок

газ

Газобетон стена макар и добри неща, но това е все още в своя арсенал има сериозни отрицателни характеристики, той е най-чувствителен към продължително излагане на вода. Затова устройства се използва за хидроизолация на скъпи материали, както и за сгради с много висока влажност като бани, бойлери, басейни - gazoblok не се препоръчва, тъй като стените изградени от такъв материал, има "студени" стави. Плоските блокове не са толкова вредни за околната среда като газобетон.

сгурия блок

сравнение

Независимо от факта, че блокът от пепел е много по-евтин от блока от пяна, е по-малко препоръчително да се използват в строителството от блокове от пяна. Първо, пенобетонните продукти имат по-голям пространствен обем и по-ниска плътност, поради което блокове от пяна бетон са много по-лесни и по-икономични по отношение на разходите за зидария хоросан. Следователно, натрупването и транспортирането им е много по-лесно и по-бързо от блоковете на шлаката, а от друга страна, клетъчните продукти имат по-добър индекс на топлинна проводимост в сравнение с грунд, но силата е почти една и при двата сорта.

Топлинна проводимост за дома, видео

заключение

Ако предпочитате блок от пяна, изучете качествените му показатели за всяка плътност добре и въз основа на тези стойности и метеорологичните условия, изчислете дебелината на стената и нивото на топлинната проводимост на сградата. Неправилните изчисления могат да доведат до замръзване на сградата, което ще доведе до високи разходи за отопление на сградата.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Индикатори за плътността и якостта на пенобетонаИндикатори за плътността и якостта на пенобетона
Определяне на размера на блокове от пенобетон за строителствотоОпределяне на размера на блокове от пенобетон за строителството
Сравнителна таблица на топлопроводимостта на съвременните строителни материалиСравнителна таблица на топлопроводимостта на съвременните строителни материали
Топлопроводимост на основни строителни материалиТоплопроводимост на основни строителни материали
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Фиксатори за пенобетонФиксатори за пенобетон
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Реалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стенитеРеалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стените
» » Топлопроводимост на пенобетон
© 2021 BggeHat.com