Фиксатори за пенобетон

Въпреки много положителни характеристики на пенобетона, има един отрицателен нюанс по отношение на неговата експлоатация, той се крие в структурата на материала 85, който се състои от многобройни пори. Това е така, защото на такъв орган, пчелна пита, привързаност към традиционните пенобетон дюбели и ноктите на различни обекти е невъзможно, не само на мястото на неуспешен инсталация се появи дупка, която се нуждае от ремонт. За да реши този много сериозен проблем, той е изобретен крепежни елементи с резба, специално, което не само не разрушават пенобетон камъка, но също така да се осигури надежден монолитен блок задължителен за всеки въпрос. Няма много видове ключалки, но те са достатъчни за цялостно производство на строителни и ремонтни работи.

Конвенционални котви

снимка на обикновена котва

Такива крепежни елементи са изработени от пластмаса и метал, но и двата варианта се различават значително от класическите котви, които няма да се задържат в порестата структура на агрегата. Металът се използва за монтаж с особено силен бетон, но полиуретановите крепежни елементи са подходящи за пенобетон с ниска плътност. Схема работа с много проста, пробит отвор и първоначално се почиства на прахови частици, след което се монтират в подготвената дупка, където тя се разширява и навлиза в резбата. Това създава висококачествена връзка на скрепителни елементи и блок от пяна, като цената за една такава котва е 30 рубли годишно.

Химически анкери

Химическа котва

Такива материали днес са най-доброто сцепление с бетонния камък, без най-малкото влошаване и възможността за разхлабване и падане. Той се използва за закрепване на пяна бетонни блокове допълнителни структури, но с оглед на правилното изпълнение на инсталацията трябва не само да имат умения, но също така и за придобиване на необходимото оборудване - помпи, бормашини, пистолет и четката. Състои се от стоманена фурна и специален ръкав с химическо решение, а цената на химическа котва от 500 мм е приблизително 800 рубли.

Болтове за основи

Болтове за основи

Добрият начин за инсталиране на особено тежки конструкции в пенобетона е да ги поставите с болт за основа, който прилича на метален прът със специална резба и капачка за солидно закрепване в бетона. Размерите на тези болтове пряко влияят върху тяхната цена, която варира от 80 до 100 рубли.

дюбели

котва

В зависимост от непосредствената цел на дюбелите, те са изработени от метал или найлон, във всички случаи приличат на специална бормашина за свредла или отвертка. С този дизайн, хардуер се придържа твърдо към порестата структура на блока на пяна, както и че не се върти, след като тя се определя със специален пола че острите си шипове прераснат в пяната, тя не дава най-малък шанс на движение. Метални дюбели те се използват на места с повишени изисквания за пожарна безопасност, обикновено с помощта на различни строителни конструкции. Запушалките, изработени от пластмаса, характеризиращи се с висока якост и издържливост, като правило, с помощта си поставят леки рафтове и шкафове по стените. Можете да купите и двата вида в опаковка от 25 бр. Минималната цена на пакет от найлонови крепежи е 185 рубли, а металът - от 1400 рубли. за опаковане.

Дюбели за нокти



Дюбели за нокти

Такъв елемент е подходящ за високи плътности на пяна блокове, които го използват за да се създаде монолитна пяна връзка бетонни стени и греди, изработени от дърво, като твърдо закрепване профил е изработен от метал. По правило фасадните работи се произвеждат в повечето случаи с прякото участие на гвоздеите. Неговият специален дизайн под формата на ребра, плътно фиксиране на този вид в бетонно тяло, възможността за разхлабване се намалява до нула. Забележително е, че те могат безопасно да се използват при окачване на тавана или при изтегляне на електрически кабелни маршрути.

Винтове М 4

Винтове М 4

Такива винтове в структурата и предназначението им са много сходни с пясъчните бетонни дюбели, но разликата все още съществува. За разлика от дюбела, този винт не се нуждае от специална пола, а на цена е сравнително по-ниска от дюбелите за блокове от пяна.

Фиксиране на козирката с дюбели и котви, видео

заключение

Разнообразието и ниската цена на тези продукти за пенобетон ви позволява да правите каквито и да било строителни работи както извън помещението, така и по стените на мазилката в сградата. Особено икономичен ще бъде вариант на крепежни елементи от пластмаса. Чрез закупуване на такива крепежни елементи, обърнете внимание на интензивността на натоварването, което те могат да издържат, следователно за всеки тип работа използва специфичния си закопчалка.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Индикатори за плътността и якостта на пенобетонаИндикатори за плътността и якостта на пенобетона
Самопроизводство на пенобетонСамопроизводство на пенобетон
Проекти на вили от пенобетонПроекти на вили от пенобетон
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къщаИзработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Най-добрият пенобетон за строителствотоНай-добрият пенобетон за строителството
» » Фиксатори за пенобетон
© 2021 BggeHat.com