Самопроизводство на пенобетон

Когато има желание да започнете да изграждате собствена къща, бъдещият собственик започва да мисли за спасяването. Той се стреми да намери по-евтини строителни материали, без да губи качество. Днес модерното строителство използва най-новите разработки и съвременни технологии. Едно от новите разработки бе производството на пенобетон. Този материал е специално създаден за производството на пяна блокове, които са намерили широко приложение в изграждането на малки етажни къщи.

Схема за производство на пенобетон

Схема за производство на пенобетон.

Плодовите блокове имат много положителни качества:

  • отлични оперативни данни;
  • отговаря на изискванията на екологията;
  • красив звукоизолиращ материал;
  • може лесно да се обработва, тъй като има пореста структура;
  • Минава въздух, поради което в такива къщи никога няма висока влажност;
  • добра сила;
  • дълго време на работа.

Цената на такъв строителен материал е доста демократична. Въпреки това, често разработчиците на икономика изграждат пяна блокове независимо.
Искам веднага да кажа, че има само едно желание да се направи пяна бетон. Аз ще трябва едновременно да стана химик, технолог и инженер за производството на пяна.

Как да направите пенобетон със собствените си ръце: нюанси

За да направите монолитен пенобетон, без да потърсите помощ от професионалисти, трябва да се запознаете с технологията.

Таблица на техническите характеристики на пенобетона

Таблица на техническите характеристики на пенобетона.

За такъв материал трябва да се използва само цимент М 400. Не могат да се добавят примеси. В случай на топлоизолационен бетон не се допуска пясък. когато плътност на бетона ще надвиши 600 кг / м³, да започне да добавя естествен пясък.

Към циментовата смес се добавя пенообразувател с пясък. Най-подходящ е синтетичният "Arekom-4". За да направите сами такъв датчик за пяна, трябва да имате:

  • сода каустик;
  • колофон;
  • дърво лепило.

Сместа се смила, леко се нагрява, след това се разбърква, докато се получи хомогенна маса. Този пенообразувател изисква генератор за пяна. След прибавяне на вода към концентрата се получава работен разтвор.

Необходимо е да се обърне специално внимание на оборудването, необходимо за производството на пенобетон. От всички видове агрегати най-често се използва:

  • генератор за пяна;
  • бетонов миксер;
  • компресор;
  • манометър;
  • форма.

Първите 4 устройства имат точно същите характеристики. Те се различават само по своята мощ и други свойства, които нямат сериозно въздействие върху производството на пенобетон. Следва да се отбележи, че полученият материал може да бъде използван както в строителството на жилищна сграда, така и в гараж.

За да получите пяна, трябва да използвате генератор за пяна. Дизайнът на полуавтоматичния пеногенератор включва следните елементи:

Схема на генератор за пяна

Схема на генератора на пяна.

  1. Модул за получаване на доставящата смес за последващо разпенване.
  2. Директен модул за раздуване.
  3. Модул, който извършва автоматично дозиране.

Ако разгледате тези 3 компонента, лесно можете да разберете с какъв принцип тази единица изпълнява своята работа. На първия етап бетонът се изпраща към генератора на пяна. И решението трябва напълно да отговаря на всички технологични изисквания.

След това бетонът отвежда втория модул, в който се смесва с въздуха. Резултатът е готов пенобетон. В повечето случаи тези генератори на пенопласти са с висока производителност. Те са в състояние да произвеждат повече от 500 литра материал за 60 секунди.

Защо ми е необходим конкретен миксер?

Тази машина смесва съставките, така че да може да се използва бетоновият изход, който може да се използва в строителството. Когато се изгражда гараж или друга конструкция, за да се получи пенобетон, задължително се използва генератор на пяна. За самостоятелна работа можете да направите без конкретен миксер. Тази машина може да бъде заменена от голям контейнер и обикновена лопата, но е необходимо да се намесва в самия разтвор.



За производството на пяна бетон ще се нуждаят от форма.

Това е може би най-простият детайл в цялата технология. Може да се направи от всякакъв импровизиран материал. От материала се изисква само гладка повърхност и никаква деформация от масата на бетона. За формите най-добрият материал ще бъдат метални пластини.

Най-важният размер е ширината, тъй като дебелината на стената е пряко зависима от нея. За стените на гаража е достатъчно и 20 см, но за изграждането на къщата ширината на формата трябва да бъде повече от 30 см.

Трябва да кажа, че всички устройства, описани по-горе, могат да се правят вкъщи независимо, само че внимателно да разглобявате всяка рисунка. По-проста опция би била закупуването на такива единици.

Производство на пяна бетон: характеристики

Класификация на пенобетона

Класификация на пенобетона.

Първо, смесете всички съставки:

  • пясък;
  • вода;
  • цимент.

След като се получи хомогенната маса, пяната се добавя. Плътност на получения пенобетон трябва да надвишава 80 g / m³. Ако тази цифра е по-малка, количеството пори в блока от пяна ще се увеличи значително, заради това, което бързо ще се разпадне. Определете колко добре е излязъл пяната от бетон по прост начин. Пяната се изсипва в обикновената кофа и след това се преобръща с главата надолу. Ако плътността има висока стойност, пяната не трябва да изтича.

Трябва да се помни, че времето, необходимо за смесване на разтвора, влияе върху механичните свойства на пяната. Колкото по-малка е, толкова по-добре се оказва.

За да се направят блокове от пяна, е необходимо да се излее пяна от бетон в матрицата. След известно време не напълно замразен материал се нарязва на блокове, които трябва да се държат във форма за повече от 24 часа. Завършеният блок от пяна, отстранен от матрицата, трябва да се държи върху палета още 15 часа, а температурата на околната среда да е над 5 ° С.

За да се увеличи скоростта на втвърдяване на материала, строителите използват различни видове ускорители. Най-простият и достъпен е калциевият хлорид. Добавя се към сместа в количество 2 от общия обем на цимента.

Една от основните характеристики на блока от пяна е свиването при полагане. Количеството свиване се влияе от няколко фактора:

  • марка цимент;
  • качеството и размерите на пясъка;
  • метод на стареене;
  • съдържание на цимент в разтвор;
  • плътността на блока от пяна.

Допълнителни точки

Основните свойства на изпълнение на пяната блок приблизително съответстват на параметрите на естественото дърво. Тези единици обаче могат да бъдат експлоатирани много по-дълго. Те са отлични топлоизолатори. С настъпването на студено време penoblochnye стени перфектно пазят топлината, през лятото топлина в тази къща е винаги готино.

Най-важните предимства са скоростта и възможността да се направи точно на строителната площадка. В резултат на това се пестят значителни бюджетни ресурси.

За да се правят блокове от кухи пяни, е позволено да се използват цилиндрични предмети. Има само едно условие: всеки обект трябва да има идеално гладка повърхност. В противен случай, различни части на блока от пяна ще започнат да изпитват различен натиск, това ще доведе до намаляване на якостта и намаляване на експлоатационния живот.

Напоследък е изобретен порьозник. Този нов механизъм съчетава две функции. Той работи като генератор за пяна и едновременно смесва пяната и разтвора. Разбъркването се извършва при много висока скорост. За 1 секунда апаратът извършва смесване. Резултатът е бетон-пяна от бетон, която не предизвиква свиване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Ние използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителствоНие използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителство
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къщаИзработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща
Производство на пенобетон в къщиПроизводство на пенобетон в къщи
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Най-добрият пенобетон за строителствотоНай-добрият пенобетон за строителството
Дюбели за пенобетонДюбели за пенобетон
» » Самопроизводство на пенобетон
© 2021 BggeHat.com