Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща

Ние правим оборудване за пенобетон със собствените си ръце - изграждаме къща 1избора пенобетон

като основен строителен материал, собствениците на бъдещата къща главно гласуват с кесия. И когато става въпрос за спасяване, искам да приведа този проблем до възможния максимум - не само за вида на материала, но и за неговото производство. Така че има решение да направите пенобетон със собствените си ръце. Въпреки това, за да получите този материал у дома, ще са необходими специални инструменти и оборудване. Оборудването за пенобетон със собствените си ръце е доста просто. По-долу има инструкции стъпка по стъпка за този процес.

Необходими материали за производството на пенобетон

Penoblok - това, всъщност, декорирани под формата на тухлена пяна бетон. За да се произведе бетонна смес от пяна, ще са необходими следните материали:

  • пясък с кварцово съдържание най-малко 75, и глина и глина - не повече от 3;
  • цимент тип Портланд цимент с съдържание на калций най-малко 80;
  • пенообразувател (естествено, ако се планира да се построи къща или вана или синтетична, ако пяната бетон ще се използва за изграждане на кабини, гаражи или други нежилищни помещения);
  • вода без чужда материя;
  • инструменти и оборудване.

За да се образуват пори в бетонова смес, е необходимо да се смеси с пяна, която на свой ред се състои от следните вещества:

  • сода каустик,
  • колофон,
  • дърво лепило.

Полученият състав се размесва добре, нагрява се и се излива в компресора, който се подава към бетоновата смес.

Ние правим оборудване за пенобетон със собствените си ръце - изграждаме къща 2

Производство на оборудване

Ако смесвате съставките и ги разпределяте във форми, не е особено трудно, тогава производството на оборудване изисква специално внимание. За производството на пенобетон ще се изискват:

  • генератор на пяна, който смесва пяна и бетонова смес,
  • бетонов смесител, приготвяне на бетонна смес с желаната консистенция,
  • Компресор за доставка на пяна концентрат,
  • форми за изливане на сместа.

Ние правим оборудване за пенобетон със собствените си ръце - изграждаме къща 3

Форма за блокове

Формата на блоковете трябва да има ширина, съответстваща на сградата. Така, при изграждането на гараж, ще е достатъчен блок с дебелина 20 см. Ако се изгражда жилищна сграда, дебелината й може да достигне до 60 см, в зависимост от климатичните условия на даден район.

Тест за пяна блок трябва да изглежда като достатъчно голяма кутия с клетки за размера на бъдещия блок пяна. Възможно е да се изгради такава форма от шперплат, който предвижда възможност за последваща настилка. Преди пълненето на сместа, матрицата трябва да бъде омаслена (за предпочитане минерална).

Пяна Генератор

Оборудването за пенобетон със собствените си ръце е лесно да се направи, ако имате схема и разбиране как трябва да функционира това или онова оборудване. Що се отнася до генератора на пяна, името на това устройство характеризира неговата цел - развитието на пяна. Това устройство е най-скъпо тук.



Преди да продължите производството си, е необходимо да намерите подходяща схема за това устройство. Структурно, това оборудване се състои от три основни части:

  • Блок за доставяне на разтвор от пяна (компресор)
  • пяна блок
  • контролен блок

Принципът на генератора на пяна е следният: първоначално бетонът се полага в пенообразувателя, където се смесва с пенообразувателя, а след това влиза в второто устройство, където разтворът се смесва с въздуха.

Пяният концентрат може да се подава към генератора на пяна, като се използва конвенционална битова помпа от типа "Malysh". Той ще може да се справи с малки обеми на производство. След внимателно смесване на разтвора, сместа се излива в калъпи.

Входът на отдушната тръба в матрицата с бетон трябва да бъде напълнен с метална мрежа. Като мрежа подходяща за обикновени метални гъби за ястия, плътно навити и плътно опаковани по цялата дължина на пяната.

Тук трябва отделно да се отбележи, че съставът на пенещото средство трябва да се подава в блока с бетонната смес през стеснения отвор на патрона за пяна на изхода, така че да има висока скорост на изхода, което ще даде по-силна и плътна пяна.

Изработваме оборудване за пенобетон със собствените си ръце - изграждаме къща 4

Бетонен смесител

Бетонният миксер се нуждае от най-обичайното, необходимо само за смесване на съставките на разтвора. За да направите бетонов миксер, можете да използвате стара перална машина. За да се превърне в него трябва да бъдат фиксирани метални остриета (остриета могат да бъдат изработени от огънато парче метал).

Зареждането на материали в такава машина ще се извърши ръчно. Това трябва да се каже оборудване за пенобетон Има смисъл да се направи само от себе си, ако пяната се произвежда за малък предмет - например гараж или баня.

Ако има намерение да се осигури двуетажна къща с блокове от пяна, без професионално оборудване тук е належащо. Тя може да бъде наета или закупена, ако е планирана редовна употреба.

Ние правим оборудване за пенобетон със собствените си ръце - изграждаме къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите самостоятелно направено оборудване за пенобетон със собствените си ръце?Как да направите самостоятелно направено оборудване за пенобетон със собствените си ръце?
Производство на пенобетон от собствените си ръцеПроизводство на пенобетон от собствените си ръце
Foamblocks със собствените си ръце на домашно оборудване как да направя?Foamblocks със собствените си ръце на домашно оборудване как да направя?
Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?
Самопроизводство на пенобетонСамопроизводство на пенобетон
Правилно изграждане на къща от пяна блоковеПравилно изграждане на къща от пяна блокове
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Технология на производството на пеноблоковеТехнология на производството на пеноблокове
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
» » Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща
© 2021 BggeHat.com