Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?

Инсталация за пяна бетон със собствените си ръце

се прави от определена технология. Крайният продукт на пяна бетон е пяна блок, който се състои от следните компоненти:

  • цимент;
  • вода;
  • пясък;
  • разпенващ агент.
Схема на генератор за пяна

Схема на генератор за пяна.

Производството на пяна бетон е по-евтино от еквивалента на фабриката. Циментът се счита за най-скъпият компонент на пенобетона, така че цената на крайния продукт зависи от неговия избор.

Дизайн функции

Инсталацията за производство на пенобетон се произвежда лесно вкъщи. Първо е необходимо да се установи принципът на нейното функциониране. Пенемният генератор се представя под формата на устройство, използвано при производството на пяна, което е основата за пенобетон. Устройството е представено под формата на 3 модула, отговарящи за функционирането му:

  • модули на пенообразувателя и транспортиране на сместа (за производство на пяна);
  • контролен елемент (осигуряващ автоматично дозиране).
Схема за производство на пенобетон

Схема за производство на пенобетон: 1 - капацитет за разтваряне на пенообразувателя, 2 - зона за обслужване, 3 - компресор, 4 - пеногенератор, 5 - смесител, 6 - глави под налягане, 7 - парагади.

Бетонният разтвор навлиза в генератора на пяна, където се смесва с въздуха (под налягане), образувайки пяна от бетон. При дадено устройство производителността може да достигне 500 л / мин. Бетоновият миксер е допълнително средство за генератора на пяна. Първият елемент може да бъде заменен с конвенционална ножица или друг предмет, който се използва за ръчно смесване на смеси. Бетоновият миксер е предназначен за смесване на компонентите на разтвора.

Последната инсталация се извършва от собствени ръце, като се вземат предвид всички нюанси на производството на пенобетон. Предварително изберете марката бетон, купете качествен пясък и специална смес за пяна. Блокове могат да бъдат направени на етапа на подреждане на основата на къщата. За тази цел използвайте пяна от бетон. За оптимално потребление на материали се правят предварителни изчисления:

  1. Обемът на стените се получава чрез умножаване на тяхната височина, широчина и периметър.
  2. Периметърът на конструкцията се изчислява чрез сумиране на дължините на всяка страна.

Генератор на пяна със собствени ръце

За да се произвежда самостоятелно завод за производство на пенобетон, ще трябва да нарисувате чертеж. Домашният генератор за пяна трябва да бъде представен под формата на прост, но надежден дизайн, който може да осигури високо качество и плътност на пяната. Самоконтролираната инсталация, от конструктивна гледна точка, работи на принципа на двойните клапани: регулиращите вентили определят плътността на пяната и аналозите за затваряне служат за изключване на системата. Параметрите на пяната се избират веднъж с помощта на първите елементи. При последващата употреба на самозастроена инсталация се регулират само изключващи аналози.

Пенообразуваща верига

Схема пенещ агент.

Пенемният генератор, произведен от собствените си ръце, е оборудван с турбулентна смесителна камера. Предлага се с разтвор. След смесване на сместа с въздух, съставът (под налягане) преминава през дюзата, съкратена от двете страни. На входа решението е компресирано, а на изхода - той се разширява. В последния случай скоростта на потока на сместа се увеличава значително. Всички турбини работят по този начин. Сместа, напускаща дюзата, влиза в камерата за пяна. В този сегмент на растението се образува пяна.

Ако в домашен генератор за пяна се смени дюзата с промивна струя, ефективността на устройството ще спадне с 40 пункта. Този дизайн може да се използва временно. За непрекъснатото производство на пенобетон се препоръчва да се направят подходящи инсталации с дюзата Laval. За да работи пеногенераторът правилно, се препоръчва закупуването на въздушен компресор с капацитет от 0,5 м³ и налягане 6 А. Предпенсионният концентрат се разрежда в контейнери с капацитет от 100-200 литра.

Полученият състав се подава към устройството с помощта на помпа. Ако се предвиждат големи обеми работа, последната единица трябва да има приемник. Помпата, която осигурява генератор за пяна с налягане 2 A, улеснява производството на 300-500 литра пяна в минута. Ако се използва въздушен компресор с приемник от 100-300 литра, с капацитет 1 м³ и налягане 6 А, капацитетът на уреда ще се увеличи до 600 литра в минута.

Инструкции за инсталиране стъпка по стъпка

Смесител на схемата с генератор за пяна

Смесител на схемата с генератор за пяна.

Инсталация за производство на пенобетон със собствените си ръце се събира с помощта на следните материали и инструменти:

  • маркучи;
  • метални листове;
  • помпа;
  • компресор;
  • заваряване;
  • Регулируеми и спирателни вентили;
  • тръба.

Производството на пяна блокове включва използването на пяна, която се въвежда в бетонов разтвор. Сместа се разбърква. Характеристиките на крайния продукт зависят от плътността и качеството на пяната. Самоинсталираната инсталация трябва да осигури правилното смесване на емулсията, водата и въздуха.

За производството на обикновено оборудване (пенообразувател) за производството на пенобетон ще отнеме известно време. Въздухът се подава в затворен съд, като се използва обикновена прахосмукачка. Полученото растение не е в състояние да регулира потреблението на суровини. Сглобяването на уреда започва с съд, в който ще се доставят разтвор и въздух.

Схема на генератор на турбулентна пяна

Схема на генератор на турбулентна пяна.

За резервоара може да се използва всеки контейнер от желязо с цилиндрична форма. Суровината с въздух се подава непрекъснато в контейнера. Това изисква маркуч и потапяема помпа. Сгъстен въздух ще се подава в съда от компресора през втория маркуч. Налягането в самопроизведената инсталация ще се регулира от вентила. За да се увеличи налягането в системата, последният елемент се блокира по-силно. По същия начин се доставя вода.

Инсталацията за пенобетон е оборудвана с дюза, която е монтирана отделно в корпуса. Вътре в това устройство трябва да има канал, който първо се компресира и след това се разширява. Съставът излиза от дюзата и влиза в камерата за пяна. Последният елемент играе важна роля при образуването на пяна. Тя е пълна с мрежа или таралежи за измиване на съдове. Тя е изработена от тънка тел. Сместа от дюзата се подава на филтъра, който може да се купи в санитарния магазин. Всяко свързване на устройство трябва да бъде запечатано. Тъй като краката използват метална тръба с различен диаметър. Продуктът е заварен към тялото на инсталацията със заваръчна машина.

Препоръки за събранията

Експертите препоръчват да се правят собствени ръце инсталации за приемане на пенобетон с оглед на някои нюанси:

  1. Съотношението между дълбочината и входящия диаметър на дюзата трябва да бъде 1: 1 (повече от 30 мм).
  2. Съотношението между дълбочината и изходящия диаметър на дюзата трябва да бъде 3: 1.
  3. Диаметърът на централния отвор е 10 мм.

Ако искате да направите завод с капацитет от 150-200 литра, диаметърът на пяната трябва да е 30-40 мм, а дължината - 600-800 мм.

Ако производителността трябва да бъде между 350-500 литра, диаметърът на пяната трябва да бъде 50-80 мм, а дължината - 600-800 мм. Параметрите на останалите части от инсталацията се избират и коригират във всеки отделен случай.

Като пълнител за патрон за пяна се използва неръждаема стомана за почистване на съдове. Те могат да бъдат закупени в железопътен магазин. Препоръчва се да закупите тънка телена мрежа (а не спирална тел). Тялото на този елемент по цялата му дължина е изпълнено със сгънати отвори. В края на краищата, завийте ръба и шайбата. Последният елемент предотвратява изтичането на мрежата от камерата за пяна (при високо налягане). Този пълнител има дълъг експлоатационен живот. Инсталацията за производство на пенобетон е готова за работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите самостоятелно направено оборудване за пенобетон със собствените си ръце?Как да направите самостоятелно направено оборудване за пенобетон със собствените си ръце?
Определяне на размера на блокове от пенобетон за строителствотоОпределяне на размера на блокове от пенобетон за строителството
Производство на пенобетон от собствените си ръцеПроизводство на пенобетон от собствените си ръце
Foamblocks със собствените си ръце на домашно оборудване как да направя?Foamblocks със собствените си ръце на домашно оборудване как да направя?
Самопроизводство на пенобетонСамопроизводство на пенобетон
Технология на производството на пеноблоковеТехнология на производството на пеноблокове
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къщаИзработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща
Производство на пенобетон в къщиПроизводство на пенобетон в къщи
» » Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com