Пяна бетон и газ силикат

Пяна бетон и газ силикат

Модерните строителни технологии активно използват съвременни материали, които се стремят не само към повишените характеристики на функционалност и надеждност, но имат и други предимства - например ниско тегло. Характеристиките на изграждането на частни къщи от материали като блокове от пяна и газови силикатни блокове са тясно свързани със свойствата на тези материали.

Както знаете, бетонът може да бъде запълнен с мехурчета по два начина - пяна и "гасене". Първият процес напомня на накисването, а вторият е реакцията на хидратирана вар или кулинарна сода, при която се образува въглероден диоксид по време на окисляването. Пяната дава възможност за получаване на пенобетон, методът за получаване на въглероден диоксид се използва за производството на газ силикат.

Е, ако се интересувате от изкуствен паркет, посетете celeste.com.ua. Само там ще намерите висококачествен паркет от водещите европейски производители.

Пяната бетон е много по-малко хомогенна в сравнение с газовия силикат, но е проста и евтина в производството. Газообразният силикат обаче има висока стабилност на порьозност и плътност, което му позволява да има високо задържане на топлина с подобна носеща способност. Какво означава това на практика? Блокове от пяна бетон трябва да бъдат закупени с определен марж.



Газовите силикатни блокове се изрязват, като се използва специално оборудване, а в сравнение с пяна бетон, който е просто формован, газовият силикат има точни размери. Това прави възможно използването на специално лепило вместо циментов разтвор при полагане. Поради това, дебелината на ставите се намалява при полагане.

При други условия (сравнително равни), структурата на блоковете на газовия силикат ще бъде по-топла от същата структура, но от пенобетона.

Пяната обаче се различава в това, че мехурчетата в нея са изолирани един от друг. Газосиликатът е капилярна структура. Това предполага, че пенобетонът има по-ниска водопоглъщаемост, докато блоковете на силикатния газ ще абсорбират вода като гъба. Газовите силикатни блокове не се препоръчват за изграждането на сутерени и сутеренни подове.

Пропускливост продукти от gazosilikata малко по-високи, отколкото конкретни продукти, пяна, но и двете от тези материали са по-добри в този индекс на материали като монолитен бетон и тухла.

Специфичните особености на един и друг материал ги правят доста популярни в модерното строителство, но някои свойства диктуват специфични условия на употреба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Въглероден диоксид въглероден диоксидВъглероден диоксид въглероден диоксид
Изграждане на къща от пенобетонИзграждане на къща от пенобетон
Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкцияГазовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Газообразният силикат блокира техническите характеристики на материалаГазообразният силикат блокира техническите характеристики на материала
Характеристики и приложение на газови силикатни блоковеХарактеристики и приложение на газови силикатни блокове
Как да се изгради една къща от пяна блоковеКак да се изгради една къща от пяна блокове
Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материалГазо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
» » Пяна бетон и газ силикат
© 2021 BggeHat.com